Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (629)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako již tradičně musím upřímně obdivovat Marshallův vizuální drajv a odvahu jít vlastní cestou, ale scénář má jeho Pekelník bohužel tak slabý a chaotický, že film jako celek zkrátka obdivovat nemohu (a to jsem mu fandil i navzdory mlhavé kampani a tragickým ohlasům). Rychlý střih a hromadné dějové výpůstky sice určují ohromnou dynamiku vyprávění, ale zároveň nešťastně posilují epizodičnost a neuspořádanost syžetu, jenž nemá silný přesahující deadline a k důležitým zvratům dospívá víceméně náhodou. Celkem to uteče, Harbour si to dává, Milla s výstřihem vypadá až překvapivě dobře a některé scény představují high-speed guilty pleasure, ale ten film absolutně nerezonuje, neumí zapojit diváka do děje a eRkový rating těží často hrozně dětinsky a samoúčelně. V budoucnu možná docením více, zatím převažuje bída a šeď. 50% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nový Hellboy si jde nekompromisně svou cestou. A je otázka, jestli se vám bude líbit. Fanoušci comicsů v něm najdou spoooooustu věcí známých z předlohy a možná budou díky tomu ochotni Hellboyovi odpustit i to, že se žene dopředu až příliš velkou rychlostí, jeho tvůrci kašlou na práci s postavami a filmařsky jde o krok dozadu oproti tomu, co před lety předváděli Ron Perlman s Guillermem del Torem. Pokud ale comicsy Mika Mignoly načtené nemáte, asi si radši počkejte na Avengers. Tenhle Hellboy vám nemá moc co nabídnout. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Som známy tým, že mám rád príšery. A tu sú obri, čarodejnice, duchovia, dokonca je tam prasodémon! A tak sa to vo mne teraz bije, či sa tváriť, že pre ne nevidím ten tuctový klišé príbeh a nefungujúce hlášky, a či proste len napísať guilty pleasure. Každopádne drahšie a krvavejšie béčko tu tento rok nebolo. Možno to ešte potom zvýšim. Aj keď je to blbosť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Šílená R-ková (bravo) heavy metal splácanina není o nic hloupější, než takový týmovky MCU, na který už já osobně nemám další staminu. Hellboy 2019 sice propadák, upadne v zapomnění, ale zároveň ryzí vypínací zábava i pro “normální” dospělý - styl ber nebo si nas*r. (+ extra bod za hnusnou Babu Yagu) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Hellboy a bohužel i nejhorší film N. Marshalla. Je to hrozně rychlé, plné akce, drsné brutality (usekávání končetin, trhání lidí vejpůl apod.), hlášek, hudby, hrátek s kamerou... Ale nic z toho nefunguje pořádně a konzistentně. Sám Hellboy je pořád docela sympaťák (ostatní postavy nestojí za řeč, obzvlášť záporáci v čele s Millou a mluvícím prasetem jsou dost tragičtí), ale to je asi tak vše. Celý tenhle reboot působí snad v každém ohledu jako utržený ze řetězu, bohužel tady to není myšleno jako pochvala. Místo nářezové cool zábavy jsme tak dostali spíše rozbředlou a hloupou slátaninu. 40 % ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Hellboy patří mezi nejoblíbenější postavy Dark Horse Comics, 3. nejznámější komiksové vydavatelství po DC a Marvel. Avšak mají pod svojí střechou velice zvučná jména komiksů jako je „Maska“, „Sin City“, „Usagi Yojimbo“, „Buffy The Vampire Slayer“ anebo sérii „300“. Osud Hellboye rozhodne, jestli si ve spolupráci s Legendary AF také založí vlastní multiversum, tedy DHCU. (3T)
  • Keď sa Hellboy (David Harbour) vracia z Mexika na základňu, hrá skladba od rockovej kapely Black Rebel Motorcycle Club s názvom „Beat the Devil's Tattoo.“ (Patrik200s)
  • Hellboy je alter ego Anung un Rama, Zvěstovatele zkázy. Tento polodémon je vyvoláný z pekla nacistickými okultisty v závěru druhé světové války, aby započal Apokalypsu. Hellboy má od přírody nadlidskou sílu a vytrvalost, znalost a cit pro nadpřirozeno a nadměrnou pravou ruku, nazývanou Pravá ruka zkázy. (3T)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama