Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka klasicka 90tkova drama podla skutocnych udalosti. Uplne ma to nenadchlo z dvoch dôvodov. 1. Jednotlive postavy banikov nie su prilis prepracovane, takze si ma ich pribehy neziskali. 2. kedze film vznikol prilis skoro, tak si stale dobre zo sprav pamätam vývoj a aj samotne rozuzlenie, takze tym padom filmu chybalo napätie. Ale na jedno pozretie to je celkom prijemny film so slusnym Banderasom a peknou hudbou. 6/10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po slibnym začátku, ve kterym se jde rovnou na věc, přichází až do samotnýho závěru poměrně sterilní drámo "dle skutečnejch událostí", tzn. snímek bez větší porce napětí a tentokrát i emocí. Díky slušný atmosféře důlních prostor jsem si často řikal, že by nebylo na škodu uplně změnit žánr např. na akční thriller nebo horor, ve kterym by zavalený horníci museli řešit spory mezi sebou a ve vyhrocenejch situacích třeba i bojovali o život. Technicky i herecky solidní, dramaturgicky však hodně nezajímavý dílko, dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět napsaný životem, schopný režisér a poměrně slušný film o záchraně 33 horníků je na světě. Navíc pokud neznáte skutečnosti, které se chilským horníkům přihodily v roce 2010, tak zůstanete v napětí skoro do konce filmu. Stejně jako já. Zlaté ruce režiséra, jak při zpracování námětu, který je řemeslně na úrovni, tak při výběru hereckého ansámblu. Gradace filmu ústí do jediného momentu na konci, který mi připadal už trošku více sentimentální a patetický, ale vzhledem k vzniklým událostem si režisér ani nemohl dovolit jinak. Jeden z posledních počinů hudebního mistra Jamese Hornera velice decentní, ale příjemný. Závěr? Nadstandardně zpracované drama o lidské katastrofě 800 metrů pod zemí. Respekt. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oprdené až za ušami. Nie, nie... neznevažujem hrdinských baníkov pod zemou. No ich zfilmovaný príbeh mi miestami pripomínal prechádzku na obláčiku v tvare cukrového sloníka. Dosť veľa zavážil aj katastrofálny slovenský dabing, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Ani v tomto filme tak Banderas neprekročil svoj tieň. Slabší priemer. 55/100 ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že väčší dôraz bol kladený na psychológiu postáv a ich vzťahy a neurobili to ako nejaké podzemné dobrodružstvo. Chcelo by to ale možno trochu zostrihať, keďže niektoré pasáže boli nezáživné a výraznejšie dej a ani atmosféru neposúvali. Dianie nad zemou bola čistá "amerika", kde si všetci pomáhajú a všetci sú jedna veľká rodina. Uväznení baníci však boli dostatočne vykoľajený a následky uväznenia boli zahrané skvele. Mrzí ma ale, že sa tvorcovia úplne vykašlali na riešenie zodpovednosti za vzniknutú situáciu. Vinník zmizol zo scény po pár minútach a nikto sa už nad príčinami nepozastavil. Zaujímavý element bol prezident, ktorého politický kalkul filmu dodal asi najuveriteľnejšiu linku nad zemským povrchom. Ako dobrodružný-katastrofický snímok kvalitné, ale ako film s ambíciou na niečo poukázať slabé. 60% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)
  • Španielsky herec Mario Casas v jednom interview spomenul, že sa rozplakal po tom, čo videl dokument o uväznených čilských baníkoch. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama