Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Vcelku se mi to líbilo. Byla jsem sice šokovaná délkou, ale, když jsem se na ten film pak fyzicky dívala, tak se mi ta délka nějak ztratila a nepřipadalo mi to nekonečné (i když možná je to tím, že se na toho Roberta Downeyho Jr. sakra dobře dívá). Moc jsem od toho nečekala, takže mě to vlastně i příjemně překvapilo. Jenom mi na tom vadilo, že jsme se vlastně na konci nedozvěděli, co se tu noc opravdu stalo. Takové slabší 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Robert Duvall mě zase zcela převálcoval, ostatní mu tvořili sympatickou kulisu v dramatu o umírajícím starém pánovi, který chce ze života odejít s co možná nejčistším štítem. Film malinko připomíná Causu Wardových, také tu probíhá na pozadí soudního procesu proces mnohem zajímavější - hledání ztracených rodinných pout. Jen Masterantoniová byla Hackmanovi nesporně lepší partnerkou, než Downey Duvallovi. Nezbývá než doufat, že Duvall jako poslední z trojice H+D+H se ještě nějakou chvíli bude věnovat natáčení obyčejných lidských filmů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Soudce je prakticky terapeutický rodinný snímek přesně na hraně mainstreamového dramatu a divácky náročnějšího thrilleru, který vyhoví většině diváků díky hvězdnému obsazení a celkové filmařské opatrnosti. Vytknout se mu dá málo a jen přemýšlím, o kolik by film vyzněl jinak bez „baviče“ Roberta Downeyho Jr. v hlavní roli, takže po prvním zhlédnutí u mě převažuje spokojenost, i když bych si to dokázal představit jako solidní drama v daleko menším měřítku, než to nakonec mělo - ale rozumím, že by pak většina diváků odpadla. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)
  • Hankův (Robert Downey Jr.) moderní dům, který se má nacházet v Chicagu, stojí ve skutečnosti v Bostonu. Vilu navrhl architekt Charles Rose. (Lucasion)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama