Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tyranský otec a rebelující syn. Oba se roky úspěšně pohybují v právnickém prostředí, citová propast je však mezi nimi nemalá. Po smrti matky se synek musí vrátit do rodného hnízda, kde roky nebyl a kde to solidně nesnáší. Pohřbem to však nekončí, protože se jeho nevrlý otec-soudce dostane do potíží. A ztracený mile exhibující syn-advokát ho má z bryndy vytáhnout. Přehlídka klišé může začít, aneb pojďme nacházet sami sebe. Skutečně bychom mohli počítat, co všechno se do tohohle úsměvného melodramatu vtěsnalo. Upřímně mi to však vůbec nevadilo. Ani scénář, který není nijak objevný, ani stopáž, která je chtě nechtě přepálená. Tenhle kus mi prostě sedl. Herecký souboj dvou velikánů svých generací je výtečný. Hereckých oscarových nominací bych se nebál. Je pravdou, že postupně přibalené žánry na sebe lehce navzájem šlapou, i tak má tenhle kus hodně silných momentů. Kupříkladu koupelnovou scénu, která ilustruje špatný soudcův zdravotní stav. Robert Duvall táhne svým výkonem film v dramatické rovině, v té odlehčené pak dominuje Robert Downey Jr. Pokud hledat chyby, tak lze zmínit odbyté milostné vzplanutí starých milenců (nevyužitá Vera Farmiga) nebo nejasné vztahy v rodině (co se kdysi stalo, víme, jak se věci po letech mají, už moc ne), diskutabilní je pak i linie s dcerou, která na pár dní poznává svého dědu. Sic je moc fajn, ale dramaturgicky do příběhu moc nezapadá. I tak dobré, vlastně moc dobré. Sečteno, podtrženo, těším se, až film vyjde na disku!! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|92%| Shlédnuto v kině. Rozhodně jsem kino plánoval, trailer mě zaujal, tak jsem to zkusil a rozhodně jsem toho nelitoval. Jednak mě přilákal herec Robert Downey Jr., který měl téměř podobnou postavu jako v mém oblíbeném Iron Manovi. Hláškující za každou cenu. Takže to si myslím, že je největší klad celého filmu. Celkově je to po dlouhé době vydařené drama, které má svůj styl. Bídný vztah otec se synem, kde se i místy ukáže, jak o sebe nakonec stojí. Takže filmové aspekty k tomuto žánru se vyvedli. Bylo to místy dost nadlehčené, vtipné hlášky a scény Downeye lítali každou chvílí a divák nemá rozhodně šanci se nudit při tak dlouhé stopáži filmu. Starší bratr Downey byl zajímavý a i ten mladší se slabší povahou. I zbytek postav ve filmu bylo dobře zvolených. Snad každý herec zahrál dobře. No a Robert Duvall jako Soudce to zahrál asi stejně tak dobře jako Downey. Bylo těžké soudit, kdo víc exceloval. U mě samozřejmě vedl Downey. Hudba od Newmana byla vydařená. Dokonce i nějaká ta dojemná scéna je zde, především na konci. Nějaké vylepšení by se mohlo najít, třeba konec filmu byl dobrý, ale přeci tu mohla být nějaká scénka navíc. Ale to jsou detaily. Nevím jak to mám dál popisovat. To se musí vidět. Také jde o to jak film člověku sedne. V rámci žánru se jedná o vydařený kousek což se i odráží na přívětivém hodnocení (samozřejmě na to nikdy nehledím, jen poukazuji). Takže není co už dodávatt. Těším se na další shlédnutí až to vyjde na dvd. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zhodnem sa s mnohými na tom, že scenár nie je tak premakaný, aby film musel mať 141 minút, ale na druhej strane je tu miesto pre kus hereckej práce, ktorú kvalitne odviedli hlavne R. Duvall a "Ironman" R. Downey Jr. Pre B. B. Thorntona sa veľa miesta nenašlo, ale bol rovnako fajn. Neviem koľko filmov ešte stihne R: Duvall ešte natočiť, ale bude mi za ním smutno. Vo svojom veku hrá excelentne, preto dúfam, že ešte stihne niečo veľké. Film nie je ani tak drámou zo súdnej siene ako skôr filmom o vzťahu otca a syna a aj preto je táto linka oveľa silnejšia než tá v súdnej sieni. Scenár rezervy má, ale za výborné herecké výkony sa prikláňam k štyrom hviezdam. 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)
  • Hankův (Robert Downey Jr.) moderní dům, který se má nacházet v Chicagu, stojí ve skutečnosti v Bostonu. Vilu navrhl architekt Charles Rose. (Lucasion)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama