Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to takový průser, jak jsem se původně bál. Film navazuje na 2. díl a Cestu do Ameriky vlastně ignoruje. Možná je to dobře... Kouzelník to zase po*ral a oni se ocitají ve špatné době. Tentokrát v roce 1793, kdy Francii zmítá vlna revoluce. Naši hrdinové jsou z toho opět zmatení a jednají na danou situaci po svém. Godefroy musí maskovat svůj šlechtický původ, protože aristokrati jsou pronásledováni a popravováni. Jacquouille opět naráží na svého oblíbeného Saracéna, takže o srandu není nouze. Ale už to prostě není jako dřív. Spoiler: Jacquouille se pořád chce dostat do doby auťáků a to se mu i splní. Skončí ale ve Francii za doby německé okupace. Jestli bude další díl? Těžko říct. Vtipné hlášky tam jsou pořád. "Jó, není to církevní!" :D ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Chaotická, nesouměrná hovadina, která kompletně postrádala na smyslu. Že se tam pořád něco dělo a všem se vydala huba na nekonečný špacír nezachránilo absolutně nic. Ani vtipné to nebylo, tedy, pár situací možná, ale jinak trapnost na trapnosti. A zasazení do Francie alias Praha bylo jako pěst na oko. No, v půlce filmu jsem myslel, že to do konce nevydržím, ale nedalo se nic dělat a přetrpěl jsem to. Takový děs jsem ale nečekal. 17% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovník a výrazivo. To je vše, co zůstalo ze starých dobrých Návštěvníků. Plácání se v době VFR je zklamáním, příběh postrádá směr, možná pro samotné Francouze je tato doba pikantnější, mohou v tom zažít něco z vlastenčení, co rodák z českých luhů nezná. Nedostává se vtipů, humor se omezil na zápach bratrance Ybéra a jeho sluhy. Český dabing chválíme, až na Bohdana Tůmu, jehož hlasem mluví polovina vedlejších postav. Vtípek s rudým praporem se líbí a může být jediným důvodem pro natočení ještě jednoho dílu. Kutná Hora se na pozadí míhala, ale na pořádné zhodnocení to chce dvd a stopovat. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je zkrátka průser. Návštěvníci jsou moje srdcovka, zasměji se u jedničky i dvojky. Trojka byla sice tupý americký remake, ale některé recyklované vtipy tam i po čase fungovaly. Abych se u Návštěvníků 3 za celý film uchechtnul 3 - 4x je prostě málo. Celá ta rodina aristokratů byla zoufale zbytečná a nikam děj neposouvala. Sami hlavní dva protagonisté mají až překvapivě málo prostoru se předvést. Zklamání je, že tento film měl být natočen tak před deseti lety, kdy ještě většina postav z původních filmů žila. Zoufalé změny ve scénáři jsou patrné a některé vtipy už přestaly fungovat. Dvě hvězdičky dávám jen z nostalgie a za skvělou hudbu (která mimochodem vykrádá Zimmerovu skladbu "Jack Sparrow", ale to je jedno). I přesto doufám, že se Godefroy ještě jednou vrátí a konečně nalezne cestu domů. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Návrat z chodieb času po toľkých rokoch presne tam, kde sme naposledy skončili...ale v spomalenom tempe. Reno úplne odsunutý do pozadia, ale Clavierov prispôsobivý hulvátsky kretén ma ešte stále neprestal baviť, aj keď fyzického humoru výrazne ubudlo. Na rozdiel od iných som si však ako historik náramne užil aj ten verbálny - práve ten kontrast medzi šľachtou 12. a 16. storočia, smradľavými tvrdými chlapákmi a útlocitnými vyvoňanými fičúrikmi mi náramne lahodil. Lenže potom je tam už postáv akosi zbytočne veľa, žvaní sa v jednom kuse aj keď to nemá významu pre dej ani valného zmyslu (a naopak čo by sa riešiť malo, sa neudeje) a hlavní hrdinovia nemohli mať toľko priestoru, aby neprišli o krky, takže tentokrát vlastne ani nič moc nevykonajú. Iba sa kecá, behá hore dole a zasa kecá, a keď má dôjsť k činu (napr. keď chce Godefroy dobyť Bastilu), tak sa na to zabudne v novom verbálnom príleve. Navyše opakovanie schémy s potomkami, ktorí sa stále tak strašne náhodne objavujú v dokonalej podobe a na vplyvných pozíciach blízko historických udalostí, už nie je zábavné... Akoby sa celé dejiny točili vždy len okolo tých istých rodov. Možno to tak napokon bude, veď ostatne dodnes vidíme, že niektoré gény sa nestratia - napríklad také pažravé a sprosté ako má Jacquille... PS - Je trestuhodným opomenutím, že sa nejakým omylom nepremiestnila do vrcholného stredoveku tá zbytočná partička nesympatických sfajnovelých aristokratov, čo tam celý čas zavadzala so zdanlivo touto jedinou úlohou... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama