Reklama

Reklama

Armády lovců čarodějnic, bojovníci „Sekery a kříže", vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu. Navždy odtržen od své rodiny pak Kaulder tráví stovky let tím, co umí nejlépe – loví a zabíjí čarodějnice. Dnes je posledním svého druhu a prořídly i řady nadpřirozených nepřátel. Jeho příběh ani boj ale nemají konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Navíc se jim konečně povedlo přivést zpět k životu svou Královnu a ta žije jedinou myšlenkou. Rozpoutat na Zemi peklo, ukončit Kaulderovu nesmrtelnost a postavit lidstvo tváří tvář zkáze. Posledního lovce čarodějnic čeká v knize jeho života epická a bojem naplněná kapitola. Bude poslední? (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (511)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle se Vinu Dieselovi moc nepovedlo. Zřejmě fantasy žánr není pro něj. Ale špatné to taky nebylo, prostě tomu něco chybělo... Škoda že tam Michael Caine nemá větší roli. Vin jako neohrožený zabiják čarodějnic Kaulder se svou kletbou už 800 let chodí po Zemi. Pracuje pro řád Kříže a sekery a má své pomocníky zvané Dolany. Když starý dosluhuje, nahradí ho Elijah Wood. Spolu se svou nádhernou čarodějnickou přítelkyní v podobě Rose Leslie se vydává zabít královnu čarodějnic. Celý ten svět je sice hezky vymyšlený, ale chybí tomu nějaké to kouzlo. "Aspoň že to auto není červené." :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Film se stromem, na kterém rostou gumoví medvídci přece nemůže být tak špatný. Diesel se snaží fungovat mimo své tři zavedené persóny (Riddick, Toreto, Cage), ale stále s nevalným úspěchem. Moc tu nefunguje. Tahle fantasy ale podezřele připomíná něco co jsem chtěl vidět, když jsem jako kluk hltal Conanovky. Nakonec je to poměrně koukatelné, dává to hlavu a patu. Zamakat na scénáři by sice neuškodilo, ale dá se to. Rose Leslie to nehorázně zvedá. Hláška Michaela Cainea v závěru luxusní. Kino ne, doma jo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to zas tak tragicky nevidel, proste lehce hororovy fantasy becko, ktery se snazi o mix Solomona Kanea s Carodejovym ucnem. Velika skoda je, ze se to vse neodehrava v minulosti, to bylo aspon atmosfericky, bohuzel po presunu deje do soucasnosti zustane jen extra topornej Vin a trochu zmateny pobihani po ulicich s obcasnou potyckou s nejakou carodejnici. Dejove to je proste fakt slaby, ale zase na druhou stranu, na becko dostatecny, i kdyz se film desne snazi tvarit jako neco vic, tak fakt ne. Akce nicmene vypada docela cool, vizualne to taky nedela zadnou ostudu a Wood i Caine jsou fajn, takze jsem se nakonec docela dobre pobavil a neni duvod nedat prumer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na výsledek právě kvalitám scénáře divák těžko věří stejně jako zprávě, že už se plánuje druhý díl. Příběh totiž není ani originální, ani důmyslný: titulní hrdina ve středověku zabil královnu čarodějnic, ta na něj uvalila kletbu nesmrtelnosti, a zatímco muž stovky let likviduje její následovnice ve velkém až do současného křehkého příměří, zlo se chystá znovu povstat. Slátanina? Jistě, ale navíc stereotypně rozvržená – lovcův tým tvoří starý kněz, mladý kněz, mladá „hodná“ čarodějka – a provázená dutými sděleními typu „Páchne to zde smrtí“ nebo „Černá magie je velmi zlá.“ Navíc se málo pracuje s humorem, takže typický zastřený hlas Vina Diesela v titulní roli postrádá vděčnější „hláškovací“ prostor. Tím víc místa naopak zabírá vetešnický čarodějnický folklor. Meče, sekery, kůly, pochodně, mouchy, červi, přízraky dětí, oživlé kořeny, slizy, kostry, lebky s vyceněnými zuby, tváře rozpadající se v prach. Plus čarodějnická rada připomínající šílenou kapelu z 80. let, jak trefně poznamená nepřítel, a hlavně digitální trikový kolovrátek. Třikrát deset procent lze vykutat za maličkosti. Za dekadentní podobu čarodějnického baru, za pokus o památeční selfíčko s lovcema zejména za okamžiky, kdy film pracuje s prvky detektivky. Kdykoli však hrdina odloží bizarní rekvizity speciálního vyšetřovatele na stopě zápachu shnilých pláňat a začne se prát, jsme zpět na půdě akční béčkové fantasy, byť za áčkové peníze. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu by mě spolehlivě odradilo už to, co o něm píše Bontofilm: "Vin Diesel má charisma na rozdávání. Jako tvrďák s chraplavým hlasem baví ty diváky, kteří hledají v kině koření současných úspěšných spektáklů - akci, hlášky, styl, zábavu a zdravou míru nadsázky. Možná nesplňuje nejnáročnější herecká měřítka přísných šedivých akademiků, zato je prostě „cool“ a série Riddick nebo Rychle a zběsile ho už dávno vynesly do zábavní ligy mistrů. Jako Poslední lovec čarodějnic si teď vyzkouší žánr fantasy a rychlá kola vymění za meč a sekyru. Kupu drsných hlášek si však ponechá, ostatně za svůj věčný život jich jeho postava nasbírala dostatek." No tak jsem asi přísný šedivý akademik, protože od dobrého filmu chci něco jiného než cool hlášky a akci. Tenhle film mě tak neuvěřitelně sral, že jsem se chtěl přidat ke Spáčilce, která to zabalila po necelé hodině a prchala z kina jako o život - já zůstal a nechal se dokonale otrávit, dobře mi tak. Monstrózní shit, který mě jednou provždy naučil, že herecká přítomnost Vina Diesela v jakémkoli dalším filmu pro mě bude spolehlivým znamením, že takový film lze s klidem ignorovat, protože nejsem jeho cílovka (film má k dnešnímu dni na Facebooku 260 tisíc fanoušků). Hledat na tomto filmu něco dobrého se chce ještě míň než natahovat tenhle otrávený komentář víc než je nutné - cílovku tohoto filmu stejně nezajímá, co si o něm myslí nějaký Vančura, a tito lidé si film jistě užijí. Srdečně jim to přeji. Zajímavost závěrem: Kostým Královny čarodějnic, líčení i její útočiště našly inspiraci v práci polského malíře, fotografa a sochaře Zdzisława Beksińského. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (10)

  • Vin Diesel (Kaulder) si film vysnil a přispěl k jeho vzniku. Vin Diesel je totiž velký fanoušek  hry "Dungeons a Dragons" (v ČR pod názvem "Dračí doupě"). "Dračí doupě" je desková hra, při níž je nejdůležitějsí fantazie hráčů. (Yoshitsune)
  • V 79. minúte filmu, keď vstúpia do kostola Kaulder (Vin Diesel) spolu s Chloe (Rose Leslie) a Dolanom (Elijah Wood), má Chloe rozpustené vlasy. Nasleduje strih a vlasy má zopnuté. (Jayem)

Související novinky

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

19.06.2015

Chystat pokračování nového filmu ještě před jeho premiérou už je dnes běžná věc. Některá studia dokonce plánují své ságy na mnoho let dopředu, většinou se to ale dělá u prověřených značek. Slyšeli… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

06.08.2014

Nedávno skončilo natáčení Rychle a zběsile 7 a Vin Diesel se tak mohl přesunout ke svému dalšímu projektu. Tím bude nadpřirozený akční thriller The Last Witch Hunter, ve kterém si plešatý bijec… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama