Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 2

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 2

Recenze (137)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další mezera filmového vzdělání zaplněna. Alenka se mi velmi líbila, i když podobné filmy vůbec nevyhledávám a nechávají mě chladným. Imaginace a představivost tvůrců je nevídaná (alespoň v dnešních filmech americké produkce). Klasický příběh je zpracován v milé animaci a neustále se měnícím, překvapivém a správně "pomateném" příběhu. Podobně jak funguje dětská fantazie a sny. Ke shlédnutí doporučuji již jen proto, že na Alenku odkazuje velké množství dalších filmů. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se tady bavíme o nesmrtelných legendách jako je kniha Lewise Carrolla nebo Disney studio, ale já tady postrádám jakýkoliv děj. Alenka skočí za bílým králíkem, jedna bláznivá postava, druhá bláznivá postava, třetí bláznivá postava, Xtá bláznivá postava, probudíme se a je konec. Vizualizace, fantasie, pestrost, hudba, hravost…všechno v pořádku…..ale kde je příběh?????? ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ve 21 letech jsem se podíval znova a už to není ono :D dětská fantazie je dokonalý nástroj a když si vzpomenu, jak jsem kazetu s Alenkou hltal, je to pecka. Ale teď už se mi jen vysvětlilo pár věcí, které jsem jako špunt nechápal. Jinak stále platí a vždy platit bude, že se jednalo o jednu z mých nejoblíbenějších pohádek. Proto hodnotím 4 hvězdičkami, které bych možná jako malý uličník bez váhání udělil :) s hodnocením "SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST" ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Netypická Disneyovka, ktorá sa líši od ostatných svojou kresbou ale aj výjavmi akoby z huličskej párty. Neviem si vôbec predstaviť ako by som tento film vímal vo svojom rannom detstve. Moc by som si z toho asi neodniesol. Avšak tie krátke epizódky, kde každá je svojim spôsobom úchylná, sú naozaj hodné pozretia si. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)

Reklama

Reklama