Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Olík 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se tady bavíme o nesmrtelných legendách jako je kniha Lewise Carrolla nebo Disney studio, ale já tady postrádám jakýkoliv děj. Alenka skočí za bílým králíkem, jedna bláznivá postava, druhá bláznivá postava, třetí bláznivá postava, Xtá bláznivá postava, probudíme se a je konec. Vizualizace, fantasie, pestrost, hudba, hravost…všechno v pořádku…..ale kde je příběh?????? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná a nestárnoucí psychedelická jízda, která snad neosloví jen milovníky přímočarých příběhů bez fantazie. Gejzír nápadů tryská na plné obrátky - zkouřený houseník, šílený Kloboučník, příliš zvědavé ústřice, krutá květena a kouzelný les ze Sněhurky s poněkud netypickým osazenstvem. Srdcová královna je sadistická fúrie milující popravy a její manžel se nestačí krčit pod královniným pantoflem. A jelikož knižní předloha není pro děti, tak i tahle adaptace je spíše pro dospělé. Skvělá animace je samozřejmostí. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Animace krásná, ale děj Alenky mě nikdy nebavil, v dětství ani teď, v knižní podobě ani ve filmové. Příběh totiž nemá s fantazií nic společného, jedná se o čisté bláznovství. A vzhledem k tomu, že nejsem ani Erasmus, tím méně z Rotterdamu, rozhodně ho chválit nebudu. K nevydržení byla zejména hostina u kloboučníka. Prý to byl jen sen, takže to, co se Alence děje v hlavě, to jí rozhodně nezávidím. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další starý animák za mnou a celkem by mě zajímalo co u Disneyho v roce 1951 hulili za svinstvo. Nebo možná co hulil Lewis Caroll, těžko říct. Každopádně celý film je ve stylu že Alenka jde krajinou nekonečných nesmyslů a potká něco divného a následně se baví o blbostech, nebo zpívají většinou nezajímavé písničky. Dá se říct, že ke konci jsem si na tu eskalaci šílenství zvykl, dostavily se i nějaké slušné nápady či napětí (závěrečný střet se srdcovou královnou). A nakreslené je to všechno samozřejmě úžasně. Nicméně narozdíl od některých klasických disneyovek je tohle opravdu jen sled scének a písniček, nic víc. Animovaný film roku 1951. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13. celovečerní Disney Walt Disney měl ke klasice Lewise Carrolla velmi vřelý vztah. V jeho studiu vznikala série Alice Comedies už ve 20. letech, ve 30. letech se do země za zrcadlem podíval sám Mickeye Mouse. A konečně začátkem 50. let přišla Alenka na řadu hned po Popelce. Carrollova holčička patří mezi nejoblíbenější hrdinky dětské literatury a filmaře vábí pravidelně už od roku 1903. Není proto mnoho co představovat, snad jen fakt, že produkce plynně navázala na Petra Pana a některé písně připravené pro Alenku se staly klasikou ze Země Nezemě. Skvostná animace 50. let látce vysloveně svědčí a celá ta poetika nesmyslu působí naprosto kouzelně. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama