Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 1

Recenze (137)

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

Reklama

Honzus 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů, proč bych se chtěl vrátit do doby, kdy mi bylo pět, je nechat se s rozzářenýma očima znovu fascinovat Blbounem, Kočkou Šklíbou, Srdcovou královnou a dalšími postavami fantastické říše divů. Objektivné velmi nadprůměrná, pro mě osobně však nejkouzelnější a nejnostalgičtější disneyovka. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ve 21 letech jsem se podíval znova a už to není ono :D dětská fantazie je dokonalý nástroj a když si vzpomenu, jak jsem kazetu s Alenkou hltal, je to pecka. Ale teď už se mi jen vysvětlilo pár věcí, které jsem jako špunt nechápal. Jinak stále platí a vždy platit bude, že se jednalo o jednu z mých nejoblíbenějších pohádek. Proto hodnotím 4 hvězdičkami, které bych možná jako malý uličník bez váhání udělil :) s hodnocením "SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST" ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento druh filmu mi prostě nesedl. Rozhodně za to ale nemůže Disneyho animace. Podobný problém jsem měl i s hranou verzí z roku 2010. Jen místo Johnyho Deppa, který se postupně propadá stále k větším zoufalostem, zde máme kresleného Kloboučníka, a místo dvacetileté Alenky její podstatně mladší verzi (což je správně). Jinak se jedná o stejnou šílenost, plnou psychověcí, relativně bez příběhu a ani písniček už není tolik, co v ostatních Disneyovkách. Ačkoliv má snímek pouhou hodinku a čtvrt, myslím si, že je to stopáž maximální. Delší dobu bych asi nedal. Výsledné hodnocení: Slabší přůměr. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno