Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 1

Recenze (137)

tempus 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte tento film, tak nemusíte ani číst předlohu. Z obojího mám stejné pocity (je to tak trochu zmatek,ale tak nějak správňácky příjemný). Úprava: před Burtonovskou Alenku jsem si oživil vzpomínky na tuhle Alenku v této říši divů. Protože si myslím, že vystihuje myšlenku a atmosféru (Alenka je v krajině, kterou si vysnila, ale když se tam pohybuje a poznává jeho obyvatele, které nejdříve jí přijdou zajímavý, a pak, jak je poznává, jí přijdou protivný - výjimkou je kočka Šklíba). Po delším promýšlení, jestli nezvednout hodnocení (není to můj oblíbený film, ale přijde mi to dostatečně svůj) jsem se přiklonil k zvýšení *. I když před dospělejší, smutnější (bloudění v lese) části se zpěvnějšími písničkami, je části dětská, slabší s blbounem a mrožem. PS: bylo by přehnané tvrdit, že domluvit se se zajícem Doupňákem a Kloboučníkem, je kafkovské? ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Alenka se dostává králičí norou do podivného snového světa, na kterém se Disneyho animátoři vyloženě vyřádili. Bizarní postavičky, z nichž vede věčně uspěchaný králík a „zhulená“ myš z nenarozeninové párty, zabydlely fantastický svět plný tak pestrých barev, že ti animátoři snad každé ráno fasovali LSD. „Pokusný“ kraťas Za zrcadlem s Mickey Mousem však Alenka nepřekonala. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jedna z animovaných Disneyovek na kterých jsem vyrostl a pokaždé když ji vidím, tak mě polije pot nostalgie. Scénář prošpikován nevšedními zážitky hlavní hrdinky Alenky s originálními kreaturami kolem dokola, nepřestanou udivovat ani dnes. Scéna kdy mrož sežere malé mořské děťátka mi byla ve výchově dostatečným příkladem, abych se nikdy nebavil s cizími lidmi. Mezi nejzábavnější momenty které ocením i na stará kolena je rozhodně scéna s kouřící housenkou a čajové dýchánky pana Kloboučníka s jeho potrhlími kamarády. Pohádku jsem viděl vždy jen s českým dabingem a Lucka Vondráčková v titulní roli se mi vždy velmi příjemně hezky poslouchala. Jelikož své nejoblíbenější Disneyovce jsem už v minulosti napařil 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu malou méně. ()

enyama 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky jsou za zpracování.... Jinak bych dala mnohem, mnohem, mnohem méně a to proto, že Alenka je pro mě děsivá už od dětství. Nejvíc mi naháněly/nahání hrůzu karty jak se tam honí a vůbec. Když jsem to jen četla, tak mi to přišlo strašidelné. Když jsem to viděla "živé" na plátně.....už nikdy více, Disney, Burton...to je fuk, na tohle se prostě už znovu koukat nebudu a dětem to asi taky číst nedám (až nějaké budu mít:-) ). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další starý animák za mnou a celkem by mě zajímalo co u Disneyho v roce 1951 hulili za svinstvo. Nebo možná co hulil Lewis Caroll, těžko říct. Každopádně celý film je ve stylu že Alenka jde krajinou nekonečných nesmyslů a potká něco divného a následně se baví o blbostech, nebo zpívají většinou nezajímavé písničky. Dá se říct, že ke konci jsem si na tu eskalaci šílenství zvykl, dostavily se i nějaké slušné nápady či napětí (závěrečný střet se srdcovou královnou). A nakreslené je to všechno samozřejmě úžasně. Nicméně narozdíl od některých klasických disneyovek je tohle opravdu jen sled scének a písniček, nic víc. Animovaný film roku 1951. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama