Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 10

Recenze (182)

farfalla 

všechny recenze uživatele

12 film z Disneyho série animovaných klasik. Příběh vychází z francouzské verze Popelky. Soustřeďuje se na vykreslení Popelčiny situace doma. Popelka vlastně tráví život uklízením a ve svých snech. Charaktery postav matky a děvčat jsou typizované i přes jejich zvířecí mazlíčky. Těm se věnuje hodně času. Dost času zabírají také písně, které jsou dost nevýrazné. Tato ´Popelka´ byla znovu zfilmovaná v roce 2015 jako hraný film. Jako disneyovská klasika je to milý film s příjemnou animací. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Starého Disneyho moc nemusím. Ale toto bolo znesiteľné. Hoci pri 74 minutách mi to prišlo ku koncu strašne rozťahané. To že tam dramatický oblúk až tak nefunguje mi nevadí. Dobrú polovicu je to o zvieratkách a tie ma bavili. Neviem či mám chuť sa k tomu vracať aj po druhý krát ale ako rest, ktorý som potreboval napraviť - mi to prišlo prekvapujúco v pohode. Ale asi mám rád modernejší háv a Menkenovú hudbu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná.Krásná animace, skvělé dialogy, roztomilé postavičky (hlavně myšky krásně hláškujou).Prostě překrásná pohádka ze starý Disneyho školy, která má neuvěřitelné kouzlo a doslova šarm, o čemž si drtivá většina dnešních animáků může nechat jen zdát.Dneska sem na to náhodou po letech narazil a uvědomil jsem si, že je na čase oprášit Disneyho pecky z 50.let, páč se na ně prostě krásně kouká.95%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

12. celovečerní Disney Přes všechna přepálená klišé a nastupující návrat k siluetě biedermeieru je tu stále platná a půvabná disneyovka. Kombinace dramatu, komedie, grotesky a romance. Příjemně dojemné, dojemně pohádkové. Žádná extra aktualizace, ačkoli srovnání s Fleischerovic Popelkou je také nasnadě a několik pěkných hlášek jakoby z venku se najde zejména před očekáváním námluv. Zkrátka dobré. Samozřejmě doporučuju povšechně u Disneye láskyplně připravené DVD extras. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ač nemám rád tu americkou kýčovitost, tak zde se mi to líbí. Velice atraktivní popelka je utiskovaná macechou a jejími tupými dcerami. Žije ve svém malém chudém světě a sní o vykoupení z domácího otroctví. K udržení dobré nálady jí pomáhají myši a ptáci. Pohádka je krásně nakreslená a písně jsou typické pro 50. léta = kvalitní, zasněné, pomalé alá Patti Page. Je to pohlazení po duši a velice jsem se bavil při vystoupeních zlého kocoura. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama