Reklama

Reklama

Petr Pan

Trailer

Obsahy(1)

Ve starém domě uprostřed Londýna vypráví malá Wendy každou noc svým bratrům kouzelné pohádky o šermířských soubojích, úžasných dobrodružstvích a hrůzostrašném kapitánovi Hookovi. Děti se ale samy stanou hrdiny ještě daleko většího dobrodružství, když do jejich pokoje jedné noci vlétne Petr Pan a zavede je skrze rozzářenou noční oblohu až do kouzelné Země Nezemě. Wendy a její bratři se spolu s Petrem Panem a Ztracenými chlapci se přenesou do světa, ve kterém neplatí žádná pravidla dospělých. Během dobrodružných střetů svádějí vzdušné bitvy s nebezpečnými piráty, zákeřnými mořskými pannami, lidožravým krokodýlem a hrůzným kapitánem Hookem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze Peter Pan je urceny vacsim detom tak asi 10 - 12 rokov a predovsetkym chlapcom. Mna ako dospelu to az tak neoslovilo. Pacil sa mi ten zaciatok, ked sme sa oboznamovali s Wendy a jej rodinkou, no paradoxne, ked sa na scene objavili Peter Pan a ta jeho Pixie, uz som sa bavila menej a ked prisli pirati, to som sa uz nudila. Jeden pirat vyzeral uplne ako jeden zo Snehulienkinych trpazlikov. Z postav mi boli najsympatickejsie deti, hlavne Wendy. Peter Pan mi nebol sympaticky a ta TinkerBell este menej, ani morske vily neboli zrovna najmilsie. Z krajiny Neverland sa mi pacila len ta cast, kde Wendy spieva detom pesnicku o mamicke a potom este jeden vtipny moment, ako sa medved zacudovane pozera na plysoveho medvedika. Co sa tyka animacie, pacil sa mi ten let ponad Londyn, to bolo cool. Ked som bola mala, tiez som nechcela "byt velka", takze Wendy uplne rozumiem. Povedala by som, ze z tych klasickych starych disneyoviek su Peter Pan a Alice in Wonderland najslabsie. 60%. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych od studia Disney očekával temnou zábavu, ale takhle vykastrovanou předlohu jsem tedy nečekal... Z příběhu se nemilosrdně odporoučelo vše, co by mohlo rozrušit to nejútlocitnější dítě do pěti let a tak se celou kratičkou stopáž jen juchá a roztomile padá / skáče / hopsá a plácá mečíčkama... Tak, aby toho vzrušení nebylo příliš. Animace je nečekaně ošklivá. V porovnání s jen o dva roky mladším Lady a Tramp téměř primitivní. Nebýt žárlivé víly Zvoněnky (mimochodem až děsivě sexy), byla by to nekoukatelná pohádka, ale ta malá mrcha to dokáže utáhnout sama i s tím málem prostoru, který má. Peter Pan je nevýrazný, Wendy vcelku otravná a z chudáka kapitána Hooka je nefalšovaný debil. Disneyovek jsem viděl spousty, některé mám i rád, ale tahle je z nich suveréně nejslabší a nejhloupější. Všechno zajímavé a metaforické z předlohy je pryč. ______ (Mimochodem v CZ dabingu nahrazený krásný překlad "Zvoněnka" jménem "Nezbeda" je na facku) ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Vynikající disneyovka, kterou jsem měl svého času tak rád, že jsem se na ni díval skoro denně. Autorům se Země Nezemě po výtvarné stránce povedla opravdu kouzelně a napínavý příběh je taky úžasný. Jen mě mrzí, že jak koukám, mnoho lidí odtud ji nevidělo a to je opravdu škoda. Pokud hledáte originální, pohádkový příběh, je Peter Pan správná volba :) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý v mojom srdci nezostane nikdy. Nesympatické postavy, hlavne tá Zvonilka alebo Nezbeda či ako to je, proste mám voči nej averziu, Peter Pan mi bol takisto strašne nesympatický nie len za to, že na mňa pôsobil ako namyslená postava ale i to ako bol nakreslený. Neprišlo mi to vôbec vtipné ani dojímavé a ani tak kúzelne rozprávkové. Práve naopak bola to nuda. Pesničky sa mi nepáčili. Chcela som dať tejto rozprávke druhú šancu ale pri druhom pozretí som si uvedomila, že táto rozprávka ma nikdy už za srdce nechytí a nepresvedčí ma o jej rozprávkovosti. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Musím se opakovat, ale Disneyova klasická kresba a puntičkářská animace opětovně ani trochu nezestárly, přestože jim táhne na 60! S dalšími aspekty už je to horší, bláznivé zběsilé poletování, pobíhání, poskakování, padání a žvatlání dokáže docela iritovat, stejně tak ta nepřetržitá a naprosto doslovná hudba, komentující každý pohyb na plátně (písničky jsou svěžím vysvobozením). Ani příběh toho moc nenabídne, jen velice letmý pohled do Země Nezemě a nezodpovědné blbnutí několika dětí. Pár hezkých momentů a zajímavých (Zvonilka) a vtipných (tikající krokodýl) postav se sice najde, ale ve finále se jedná pouze o lepší průměr pro malé děti. ()

Galerie (81)

Související novinky

Jude Law jako Kapitán Hook

Jude Law jako Kapitán Hook

08.07.2020

Herec Jude Law (Fantastická zvířata 2, Král Artuš: Legenda o meči) jedná o roli Kapitána Hooka v novém zpracování slavné pohádky Petr Pan od studia Disney. Law by si měl zahrát ve snímku Peter Pan … (více)

Reklama

Reklama