Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg opět zavzpomínal na své dětství a tentokráte něřeší nic míň "originálního" než vztah otce a syna. Stevenův rukopis jasně rozpoznatelný, prakticky zde použil všechny své poznávací znaky. Místy jsem se přiznávám začal i trošku chytat a pošlapávat si nohou do rytmu, ale mé hodnocení sráží délka snímku. Hook je filmem, proč to neříct, pro ty nejmenší diváky. PS: V dobrodružnějších scénách mi přišlo že se dívám na Indiana Jonese v dětském vydání. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zdařilá filmová variace na klasický peterpanovský syžet, který Steven Spielberg rozvíjí do podoby ryze rodinného filmu, v němž se vrací dospěvší Peter Pan coby životem unavený zaběhlý právník v podání Robina Williamse. V čase posunutý příběh je variován celkem originálně, neboť z klasické fabule o chlapci, který nikdy nevyrostl a nezařadil se do dospělého světa, vytvořil Spielberg zcela nový specifický příběh negováním jeho základních premis - Peter Pan nejenže zestárl, nejenže zapomněl létat, nejenže má sám dvě děti, ale dokonce si ani nevzpomíná, kým ve skutečnosti je. Dospělost zabíjí fantazii, kreativitu, radost. Je potřeba znovu probudit v sobě malého kluka. Tím Spielberg rozvíjí své stěžejní životní téma a potvrzuje redefinicí penzum svých životních hodnot. Co se postav týče, Spielberg oproti knižní předloze posunuje těžiště od Petera Pana k jeho dětem, které tak trochu přebírají štafetu, ale především pak k jeho hlavnímu protihráči - kapitánu Hookovi. To charismatické ztvárnění okouzlujícím Dustinem Hoffmanem je asi hlavní deviza celého filmu. Ten znuděný, rozmrzelý až dekadentní ničema s chruščovovským obočím a knírky, za které by se nemusel stydět ani Don Quijote, je zjevením, které mohu vidět znovu a znovu... ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z nejslabších filmů Stevena Spielberga. Výprava je skutečně úchvatná, výtvarná stylizace fantastická, a vůbec celé to má velmi silný pohádkový nádech. Spielberg si rovněž mistrně pohrává se světlem (stíny) a vyřádil se i s kamerou. Ovšem to co nahnal vizualismem, tak to zase ztratil po obsahové stránce. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Původní trailer k filmu z roku 1991 obsahuje hudbu z filmu Čarodějky z Eastwicku (1987), jelikož v době udení traileru nebyla ještě dopsána hudba Johnem Williamsem. Ten složil také kudbu právě k Čarodějkám z Eastwicku. (Dixieboy)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama