Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelé kostýmy, nádherné efekty, ich hravosť a farebnosť a celkovo veľmi pekná vizuálna stránka. Tak isto si pochvalu zaslúži aj božská hudba J.N Howarda, ktorému takýto rodinný dobrodružný štýl skvelo ladí na strunách. Ale Peter Pan mi nikdy neprirástol k srdcu a ten príbeh ma nikdy moc nenadchol. Za to k soundtracku sa velmi rád vraciam. Oblúbený soundtrack: Flying, I Do Believe In Fairies, Please Don't Die. 70% - 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné myšlienky vás naučia lietať.“ – „Ja nemám šťastné myšlienky.“ – „A to vás strháva dolu.“ Nie som si istý, či je to rozprávka, príbeh o prebúdzajúcej sa sexualite alebo o utekaní pred zodpovednosťou, ktorú so sebou prináša dospelácky život, jedno ale viem - bijú sa tu dva štýly. V jednej chvíli mágia sama osebe s tak veľkou predstavivosťou, hravosťou a snovou hudbou Jamesa Newtona Howarda, až nadšením nedýchate (prelet nad nočným Londýnom) a niekoľkými odrastenejšími nápadmi (tikajúci krokodíl by sa ľahko uchytil v Hammondovom JURSKOM PARKU a to sa radšej ani nezmienim o morských pannách), ale hneď nato uvidíte niečo „zaručene detské“ (bernardín, jednonohý papagáj, nemá víla). Lepší priemer, ale nehovorím to rád. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tuhle adaptaci jsem se těšil a doufal jsem, že bude fakt dobrá. Nebyla fakt dobrá, byla jen dobrá. Na druhou stranu to mohlo dopadnout hůř, ale také o dost lépe, to i Hook byl lepší... Ovšem výprava a triky tady jsou moc super, ale jediným skutečným kladem je tu jen Rachel Hurd - Wood a Hook mohl být zahraný lépe... Ale celkově je to příjemná rodinná zábava, u které se pobavíte a chvílemi budete i napjatí. Nenadchne, neurazí. Prostě průměr. 60%. ()

Zhago 

všechny recenze uživatele

Hooodne slaby prumer. Deti budou z filmu odvareny (diky ceskemu dabingu), ale dospelaci se budou casto nudit a divat se na hodinky. Nezachrani to ani par hlasek (ktere jsou jakoby z jineho filmu) ani pekna hudba JN Howarda. A co je docela velkym zklamanim, to jsou triky. Tech 100 milionu neni skoro nikde videt a jeste k tomu, ze jsou pod trikovymi scenami podepsany lidi z ILM, chce se mi brecet. Asi je vetsina zamestnana Lucassovymi Star Wars, jak poznamenal muj kolega :) Ale na druhou stranu je castecne na platne videt, ze si herci nataceni uzivali (hlavne Jason Isaacs)... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zamlada mi moje mamka říkala, že jí všechny anglické/americké pohádky přijdou pitomé, a dodnes jsem nenašla způsob, jak se od tohoto předsudku oprostit a dívat se na věci aspoň trochu tak, jak doopravdy jsou. Takže kdo ví, jestli je Peter Pan doopravdy pitomý, ale dost mi tak přišel. Nicméně oceňuji, že děti hrají děti. Kdybych to viděla v patřičném věku, tak by to na mě možná nějaký vliv mělo, ale zároveň si nedovedu představit, jak by si můj potenciální dětský mozek vysvětlil ten konec a Peterovo rozhodnutí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)
  • Košilka Wendy (Rachel Hurd-Wood) musela být dvakrát vyměněna, protože její představitelka Hurd-Woodová během natáčení vyrostla. (JARDAHONDA)
  • Filmový "polibek" byl pro Rachel Hurd-Wood a Jeremy Sumpter jejich prvním. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama