Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 1

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (493)

misterz 

všechny recenze uživatele

S láskou, Rosie, alebo starosti s hľadaním tej pravej lásky. Kto by netúžil po tej pravej, však? Na môj vkus sa v scenári vyskytovalo až príliš veľa náhodilých faktorov a až príliš často sa hlavní aktéri míňali. Cieľ bol jasný, cukríkovým záverom dosiahnuť čo najväčší emočný náboj a pretlak citov. Obyčajne to funguje skôr opačne, v tomto prípade však čuduj sa svete mi to nejak extrémne nevadilo. Možno to bolo v samotných protagonistoch (L. Collins by už ale mala vážne premýšľať nad úpravou obočia) a ich vzájomnej príťažlivosti. Ani atmosféra snímku nebola najhoršia, preto slabší nadpriemer.70/100 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne podaná, romantická komédia, s moderným nádychom a sympatickou Lily Collins. Jak blízko má (najlepšie) priateľstvo medzi mužom a ženou blízko k zárodku lásky? Otázka, ktorou sa 102 minút zapodieva Love, Rosie. Filmová odpoveď je od počiatočných desiatok minút zjavná, odpoveď z reálneho života však nie vždy tak jednoznačná. Každopádne, jednalo sa o veľmi sympatickú podívanú, ktorú (aj keď niesom fanúšikom žánru romance) vrelo odporučiť. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Oka, ten konec je proste taký aký je a keby nebol, tak by to bola zrejme dokonalá romantika. Scéna lúčenia na letisku, keď Alex odlieta do Bostonu, radím už teraz medzi to najkrajšie čo som kedy vo filme videl. Seriously. Šarmantné, citlivé, smutné aj veselé a hlavne zo života. Z tej chémie by sa rozložil aj Toxic Avenger. Vidím to teraz na také 4 horory, aby som sa dostal späť do svojho štandartného filmovo-životného rozpoloženia. 90% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že výběr partnera na školní ples může být pro naši budoucnost tak zásadní. Vše mohlo být úplně jinak. Nejen kvůli této chybě musela Rosie překonat mnoho překážek. Ty jsou však servírovány ve svižném tempu, nad sebehorší situací se nefňuká zbytečně dlouho a její cesta za lepším zítřkem a splněnými sny, podpořená vymazleným soundtrackem, pokračuje sebevědomě dál. Osobně bych menší problém rozhodně viděl v postavě Alexe, který tu je za nerozhodného blba a hlavně jeho představitel nesahá zářící Lily Collins ani po kotníky. I tak se v rámci žánru jedná o velmi poctivou práci. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to pěkně natočené, poutavé a se sympatickými herci, tak dějově mi to přišlo poměrně plytké nebo spíš nelogické se spoustou samoúčelných přešlapů v chování hlavních postav, abychom se měli na co koukat. Svým způsobem pak film odráží zvrácenost/debilitu/uvolněnost současného stylu života, což vede k tomu, že si Rosie zadělá na problematický život tím, že při snaze přijít z trucu o panenství, zadělá si na potomka s někým, koho do té doby ani vlastně neznala. Na 4* to u mě rozhodně nemá a 3* jsou dostatečné k vystižení zábavnosti, solidního zpracování, ale také záporných hledisek filmu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Ačkoliv jak Alex (Sam Claflin), tak Rosie (Lily Collins) pocházejí z Dublinu, Rosie stále Alexe nabádá (aspoň podle titulků), aby se choval jako Angličan. Což by asi Ir neakceptoval. (Robbi)
  • Režisér dal Lily Collins (Rosie) a Samovi Clafinovi (Alex) v některých scénách volnou ruku a herci pár scén vymysleli sami během natáčení, například Alex fotící Rosie při výskoku na ulici. (MadJanny)
  • Rodičia Lily Collins (Rosie) sú britská rocková hviezda Phil Collins a americká herečka Jill Tavelman, no napriek tomu má americký prízvuk. Vyrastala v Guildforde v Spojenom kráľovstve do svojich 6 rokov potom sa presťahovala do Spojených štátov. Ako dieťa potom skutočne tvrdo pracovala na tom, aby svoj britský prízvuk stratila. Jej prízvuk vo filme teda nie je jej prirodzený. (Arsenal83)

Reklama

Reklama