Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

Psema 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že s dobrým obsazením máte z poloviny vyhráno. Claflin je tradičně fajn, Collins přenádherná, že by kvůli ní člověk snad i ten Atlantik rovnou přeplaval. Ale co překvapuje nejvíc je to, že ačkoli se jedná o červenou knihovnu, není to blbě napsané, obsahuje to řadu pěkně odkoukaných životních momentů a závdavkem i skvělý písničkový soundtrack a nápaditou audiovizuální dramaturgii. Ideální film (nejen) na rande. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Naservírujte mi cihlové domečky, rozkošný přízvuk, neodolatelnou Lily Collins, strastiplný příběh o lásce protkaný lehkým humorem - a budu spokojená, pokud zrovna potřebuji něco odpočinkového. Love, Rosie je milá romantika o dvou lidech, kteří se milují, ale celé roky se míjejí a trvá jim, než si k sobě najdou cestu. Láska mezi přáteli je zkrátka ošemetná záležitost, s čímž se jistě ztotožní spousta lidí. Já k nim sice nepatřím, ale Alexovi a Rosie jsem držela palce již od jejich "zdálo se mi, že jsem šíp", přes "uvízl mi kondom ve vagíně a já ho nemůžu najít" až po "lepší pozdě, než nikdy". Je pravda, že s příchodem dítěte to začalo skřípat (jak jinak..) a Lily je sice dobrá herečka, ale vedle svojí údajné dcery vypadala spíše jako sestra. A ani ten příšerný účes středního věku tomu nepomohl. Každopádně mi film utekl jako voda a na hlavní hrdiny se koukalo jedna radost. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Well, well, dnes už princ pro svou princeznu nemusí překonat sedmero hor a sedmero řek, ale pár nevydařených vztahů i manželství a obětovat tak několik promarněných, zakletých let... Moderní pohádka, kterou určitě není nepříjemné sledovat, především pro sympatickou ústřední dvojku, srážím však za plky typu "dokážeš, co jen chceš", předimenzovaná míjení se, opakující se hlavní motiv u velkonosé dcery a konečně za pohádkový hotýlek, jehož pořízení překonává i odvážná tvrzení o hloupém Honzovi, co k půl království a princezně přišel... ani nevěděl jak. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

“I’ve realized that no matter where you are, or what you’re doing, or who you’re with, I will always, honestly, truly, completely, love you.” Nevěděla jsem, co od tohohle filmu čekat, takže jsem nečekala nic a možná o to víc jsem byla nadšená. Film vám sice teoreticky nenabídne nic nového a sem tam se objeví obrovské klišé, ale vůbec to tu nevadí. Mělo to vtip, výborné herecké obsazení, skvělý soundtrack a rozhodně jsem se nenudila. Naprosto nejlepší plot twist na konci filmu se skrýval za naprosto obyčejnou větou "Promiňte, nepotkali jsme se už někde?" A nejlepší kamarádka neustále rozhazující kondomy tomu dodala třešničku na dortu. Vyjímečně kouzelný film. 5* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

„Pokaždé když se mi v životě něco pokazí, vzpomenu si na tebe.“ Britové romantiku zvládají skvěle a příběh o tom, jak může osud změnit i to, co neřeknete, nebe neřeknete v pravou chvíli, je další vydařený kousek do sbírky. Dokonale vyvážený mix sladké romantiky, hořkého dramatu a vtipu, kterému dodává křídla i humor především výborná Lily Collins. Má to švih, humor je milý a nikdy nesklouzne do trapnosti a do vážné roviny se překlopí vždy v tu pravou chvíli. Několikrát mě rozesmál, nahlas, několikrát mě dojal, několikrát jsem měl pocit, že se tvůrci inspirovali v mém životě, a ani na okamžik jsem se nenudil. Romantika nemohla do nového roku vykročit lépe. Jen ti maskéři to trochu odflákli, takže všichni vypadali stejně od puberty až do puberty svých dětí. A ti hezouni, co se kolem Rosie motali, mi nějak splývali a občas mi chvíli trvalo než mi došlo, který je zrovna na scéně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Režisér dal Lily Collins (Rosie) a Samovi Clafinovi (Alex) v některých scénách volnou ruku a herci pár scén vymysleli sami během natáčení, například Alex fotící Rosie při výskoku na ulici. (MadJanny)
  • Film se natáčel v Torontu v kanadském Ontariu a v Irsku. (rafix)
  • Ačkoliv jak Alex (Sam Claflin), tak Rosie (Lily Collins) pocházejí z Dublinu, Rosie stále Alexe nabádá (aspoň podle titulků), aby se choval jako Angličan. Což by asi Ir neakceptoval. (Robbi)

Reklama

Reklama