Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Zvláštně neslaně-nemastně působící špionážka s bezbarvě působícími herci. Tedy většinou. Honba za teroristou, či spíše za zrádcem ve vlastních řadách, prováděná oficiálně na straně jedné a na straně druhé soukromě starým agentem, který předstíral sebevraždu a zdrhl, aby ochránil své milované špionské oddělení??? Na papíře to působí ještě bizarněji než ve filmu. K tomu používá syna svého kamaráda, kterého jako špiona sám propustil, každou chvíli ho podrazí, přesto s ním mladý dál spolupracuje ... nakonec je zrádcem člověk s docela primitivní motivací, totiž konkurence o místo šéfa. Sledovatelné, ale žádný zázrak. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistá žánrovka s mým oblíbencem Kitem Snow Haringtonem. Nehrát tam on, tak si to nejspíš nepustím, ale je tam, tak hurá na to. Kdo čeká akci, přepněte, kdo čeká napětí přepněte, kdo čeká zamotanou zápletku, přepněte. Ten film z toho nic nemá. Má jen dva fajn hrdiny, kteří hrají chodí pešek okolo a jeden z nich neví zda má praštit nebo se krýt před ranou. Ale přesto, že ani jedno z toho co jsem psal film nemá, tak i přes to nevím proč se na to dalo dívat až překvapivě dobře. 68 procent. ()

Reklama

Torpid 

všechny recenze uživatele

Zoufalá napodobenina agenta Bourna ve všech ohledech. Scénář, kamera, hrdina s pubertálním chmýřím pod nosem, ostatní herci a nevímco ještě. Stokrát viděné v lepším provedení. Technické zpracování si jednu hvězdu nezaslouží, ale už dlouho jsem z filmu neměl tak silný výsledný pocit - naprostou lhostejnost ke všemu, co tam probíhalo. A to mám špionážní filmy rád. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Najmilšie prekvapenie z ničoty povstalo ku koncu roka, aby prefackalo producentov masy digitálnych efektov, ktorých rozumná miera už prekračuje horizont udalostí. Už to idem odpísať z dlhov, ale scenárista pokojne, dokonca priam s Ritchieovskou istotou dávkuje zvraty, príjemný ťah, rýchly spád. Scenár je nadštandardný. Iste, do istej miery koniec s tabletkou je už cucanie a snaha urobiť v prekvapení prekvapenie. Každopádne je až neuveriteľné, do akej miery, tu ktosi behá, skrýva sa, jazdí metrom, všetko v tzv. civilnej sfére napätia. Mrvenie na kresle elektrizuje výborná záporná strana, ktorá nie je fackovací panák robiaci krovie nejakému katalógovému hrdinovi. Tu to rozohrá starý pán s mimikou typickej tajnej služby. Ak sa útočí tak sa to deje, jednoducho reakcia na akciu. Nevinný padá, strach prevláda. V živote by som nepovedal podľa traileru alebo vizuálu, že toto môže byť zážitok. Dalo by sa polemizovať o prihodení pár eur, aby to niekedy neskĺzalo do televíznej úrovne. V tomto filme mi sadla kritika všetkých. Dobrý nie je až tak dobrý, zlý nie až tak zlý. Respektíve mal som latentný pocit „nenávisti“ k tajným. Skromný počin, no svoje miesto zastáva až s neochvejnou istotou, pretože sa nechcel hrať na niečo na čo nemá. (videné 21.12.2015, 22.12.2015, BDrip) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Logicky velmi obskurní špionážní hra na kokota a na myš, při níž celou dobu tápete, jsou-li větší kočky agenti MI5 nebo arabští tenoristé, či je snad jen totální kočka scenárista a snaží se ji udělat i z vás. Pokud však nejste jedním z těch „hloubavých“ artových hnědopichů a vyteplených snílků, hledajících v masové zábavě, jakou film bezesporu je, filosoficko – umělecké ukájení svého přebujelého ega, dokážete-li se povznést nad těch několik do očí bijících kočkovin a na chvíli omezit svůj intelekt na prosté relaxační cucání si palce, dočkáte se svižného, dobře natočeného a zábavného „vinného potěšení“ s vcelku milými zvraty a zvratky, které vám rozhodně nezkurví večer jako třeba takový Birdman. Já se tedy skvěle slaboduše bavil a vůbec mi nevadilo ani to, že když Jenda Sníh shodí tu bandu vlčích kožešin a vysoké podpatky Noční hlídky, je to dost podměrečný, anorektický chcípák, kterého by tajné služby najaly leda tak k infiltraci mezi Pygmeje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama