Medvídek Pú: Nejlepší dobrodružství
Many Adventures of Winnie the Pooh, The
Rodinný / Animovaný
USA, 1977, 71 min
John Lounsbery, Wolfgang ReithermanPlakáty
Kouzelná a roztomilá dobrodružství Medvídka Pú těší děti i dospělé na celém světě už řadu let. Poprvé se k nám dostává také jeho první celovečerní film, nejoblíbenější ze všech, které dosud vznikly, a to v době, kdy slaví neuvěřitelné čtvrt století od svého vzniku. Největší dobrodružství vystřelilo Medvídka Pú ke hvězdné popularitě. Proto není divu, že tento snímek, který byl oceněn i prestižním Oscarem, patří do pokladnice klenotů studia Disney.
Úsměvné příběhy ukazují, jaks se Pú poprvé potkal s tygříkem, jak Pú uvízl v králíkově noře, protože jedl hodně medu nebo nervózní hemžení za větrného dne. Naprostou samozřejmostí jsou krásné a melodické písničky, které tradičně doplňují atmosféru filmů nejoblíbenějšího dětského hrdiny na světě. (oficiální text distributora)
AngelAngie
Krásný klasický příběh medvídka Pú.(4.6.2008)
▐ Tržby za predaj DVD v USA $13,467,256 //počet predaných kusov 687,422║(19.11.2009)
novoten
První dobrodružství žlutého chlupáče. Walt Disney uctíval jeho knižní předlohu a to je na filmu znát v podobě téměř neustálého zobrazování "na papíře". Nevadí mi naivní old-school disneyovky, třeba Kniha džunglí má díky jisté infantilnosti svoje kouzlo, ale tady už těch písní o oslavách, přátelství a kráse bylo příliš. Kdo chce krásný a vtipný příběh z lesa, ať radši zkusí Bambiho, Pú si zaslouží jen 50% za králíka a Iáčka.(13.4.2006)
formelin
V pořadí 25 celovečerák studia Disney a celkově 77 v seznamu animovaných celovečerních filmů vůbec.. První dobrodružství Medvídka Pú je zároveň nejlepší, nejroztomilejší a nejvtipnější! .. úvodní písnička-> Tam ve starém lese hloubavém si Kryštůfek Robin hrál. Měl sousedy víc než lákavé a opravdu prý je znal. Prý žil byl tam Oslík Láček a Kanga a malý Rú i Králík a Prasátko, Sova a Medvídek Pú. Medvídek Pú, prošívaný, tučný a plyšový ten Medvídek Pú, Medvídek Pú starý hloupý Medvídek Pú, Medvídek Pú, Medvídek Pú hlučný, malý tučný a vycpaný ten Medvídek Pú milý, čilý Medvídek Pú..(4.7.2007)
duklak2
Kdysi dávno jsem byl velmi zaskočen, když místo mých oblíbených Kačerů a Rychlé roty se objevil na obrazovce jakýsi medvídek. Byl velmi roztomilý. Jeho každodenní dobrodružství mě velmi chytly a já se vždy nemohl dočkat dalších dílů. Tehdy dávno, já ještě jako malý svišť, jsem si každou sobotu a neděli nařídil budík a ráno vstal a hned se mi moje očička rozzářila, když jsem viděl žlutého medvídka. Mými nejoblíbenějšími postavami v tomto seriálku byly samozřejmě Pú a Ijáček, který měl neustále ve všem smůlu. Vím, že epizody skoro žádný děj neměly, ale to nevadilo. Seriál byl neuvěřitelně barevně vykreslen a všemožné barvy zde hrály hlavní prim. Dále musím zdůraznit, že díky medvídkovi jsem poprvé v životě ochutnal med, který byl tak sladký, jako všechny postavičky ze Stokorcového lesa. Hodnocení je více než jasné. Dávám jasné 4 hvězdy.(16.6.2008)
Mariin
Hlavně pro děti cca do 10 let výborné, obsahově i výtvarně.(5.9.2009)
El Pistolero
75%. Krásně infantilní a kouzelná dobrodružství, která potěší jak děti, tak (možná) i (některé) dospělé. Walt Disney byl prostě génius.(25.12.2009)
Thomassi
Kreslená klasika, kterou jsem měl štrašně rád, když jsem byl ještě dítě. Příjemnou společnost plyšového medvídka, tygra, oslíka a mnoha dalších jsem si vždy užil. A i teď, když jsem se na to z hecu podíval, pořád jsem se smál a na hodinu se vrátil do dětských let. Navíc výborný český dabing nemá chybu. Určitě doporučuji dnešním dětem, aby Medvídka Pú rozhodně zkoukly.(16.12.2010)
Popluh
Začátek jedné pohádkové klasiky jsem sice zhlédl až v dospělosti, ale i tak musím uznat, že se jedná o podařenou pohádku, která odstartovala jednu z největších dětských "popkulturních" ikon všech dob.(6.11.2009)
wendelin9
Nejlepší z nejlepších!... Jako malá jsem viděla tenhle film snad 5x a pokaždé jsem se se žlutým medovým chlupáčem smála... Nevím jestli bych se tolik pobavila i teď, každopúádně 5* je u mě povinnost :)(23.3.2008)
togaf
Nejlepší dobrodružství medvídka Pú mají jednu velkou a jednu malou chybu. Tou velkou je Pú, nesnáším toho nenažraného vlezlého medvěda s "malým rozoumkem". Malou chybou je přehnané zpívaní a oslavování (obvykle nezaslouženě Půa). No ale Iáček a Králík jsou moc fajn, takže moje hodnocení vytáhli na tři hvězdičky.(20.9.2011)
baruss
Krásne pohladenie z môjho detstva. Filmom vládne očarujúca úprimnosť a jednoduchosť všetkých postáv.(26.12.2009)
higuain
Jedna z nejmilejších pohádek mého dětství. Miluju tyhle roztomilé kreslené postavičky, jejichž příběh je zajímavým způsobem odvyprávěn pomocí knihy.(31.12.2010)
Pajky3
Nejstarší a nejznámější příběh medvídka o tom jak uvíznul v noře. Jako malej jsem ho četl a doteď si ho dobře pamatuju. Jen mě trošku rozhazovali drobné niance v dabingu, oproti jiným dílům. Tady byl Sova ženskeho rodu, prasatko zase mužského (přestože ten střední je vynikající) a les byl najednou stoakrový a né stokorcový. Jinak jako vždy dobře pobavil.(26.10.2011)
Esperanta
Je docela sranda že jsem se technicky s Transformerama setkávala už minimálně od tří let. A jakto že pletu Medvídka Pú do tak tvrďácké věci jako jsou Transformeři? Odpověď je jasná. Vyložte si otázku kdo daboval v původním jazyce Optima Primea a Ijáčka?? Když jsem to já zjistila poprvé, nepřestala jsem se smát celých dvacet minut. Ale teď k filmu. Rodiče utratili určitě pár stovek ve videopůjčovně za tuhle kazetu. Vtipný příběh jako málokterý v této době od Disneyho. A dokonce i rodiče měli Medvédka Pú rádi. Moje mamka osobně,si nejvíce oblíbila Ijáčka a možná proto se jí líbili tolik Transformeři,když jsem jí i taťku vytáhla do nejbližšího kina. Taťkovi se Transformeři začali pořádně líbit až napočtvrté.:-D Já mám doma dokonce knihu příběhů Medvídka Pú a víc než já si v ní četla mamka na dobrou noc :-)(7.8.2008)
LadyVader
Nemám tuhle bandu od disneye moc ráda, přišlo mi to hloupé už jako děcku. Po dnešku, kdy jsem si řekla že to už můžu brát s nadhledem, se můj názor nemění. Hloupočký postavičky neustále si patlající čumák medem nejsou nic pro mě. Nehledě na dost otřesnej psychedelickej sen se slonama a medem, kterej by mě jako dítě asi docela vyděsil.(25.12.2009)
willis
Natvrdlost postaviček téhle knížky i filmu byla pro mně vždycky strašně irituící i když si plně uvědomuji pro koho je film určený.(5.9.2009)
DinoRaptor
Nejlepší celovečerní verze Púa.(26.12.2009)
Fikus.xf
Pravděpodobně nejlepší a nejvěrnější adaptace knihy pro děti vůbec. K tomu výborná a velice vkusná animace (oproti soudobým a kýčovitým pokusům) spolu s velmi dobrou hudbou. Výjimečný český dabing.(5.9.2009)
Tumáš
Krása(13.12.2008)
| Na DVD od: | 01.10.2003 Warner |
|---|---|
| Na DVD od: | 26.10.2011 Magic Box |
| Na levném DVD od: | 17.02.2012 Magic Box |
Související
- Medvídek Pú (2011)
- Slonisko a Medvídek Pú (2005)
- Medvídek Pú: Jaro s klokánkem Rú (video film) (2004)
- Prasátko a jeho velký příběh (2003)
- Medvídek Pú: Příběhy od srdce (video film) (2001)
- Tygrův příběh (2000)
- Medvídek Pú: čas svátků (video film) (1999)