Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (346)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Woody Allen umí napsat lepší komedie, vtipů tu moc nebylo, osobně jsem myslela, že jich teda bude víc, ale i tak jsem se u některých scén/hlášek, pobavila. Hlavní role byli vybrané dobře (především pak Emma Stone), i když věková hranice mezi hlavními hrdiny se mi zdála až příliš velká. Každopádně se jedná o příjemný film. Neurazí ale ani nenadchne. 3* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Woody Allen vzhledem k svému pokročilejšímu věku bilancuje a uvažuje nad tím, co bude potom… a jestli něco bude. Vede dialog sám se sebou, jestli věřit nebo nevěřit, při čemž, logicky, převáží jeho celoživotní stanovisko. A tuhle trochu hořkou pilulku obalil do milostné romance, která je jednoduchá a přitom půvabná. ____ Colin Firth je skeptik, věčně v útočné a naštvané náladě, který na chvíli podlehne dojmu, že svět není tak bohaprázdné místo, jak si vždycky myslel. A i když se později přesvědčí, že ne každý zázrak je pravý, jeden zázrak se tu přece jenom odehraje. Mnohem méně nápadný, ale stejně tak vzácný. _____ Milá retro atmosféra podbarvená správně zvolenou hudbou dělá z tohoto snímku jednu z divácky vděčných allenovek. /21. 8. 17./ ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je kúzelník. Do 20. rokov minulého storočia, ktoré boli nasiaknuté tónmi podmanivého džezu, zakomponoval romantickú komédiu plnú duchaplných intelektuálnych dialógov, jemného sarkazmu a geniálnych konverzačných pasáží (dvojzmyselné narážky, slovné hračky, iskrivá irónia, vznášajúca sa medzi slovami). K tomu si pripočítajte úchvatnú Francúzsku riviéru či dobovú náladu okorenenú klasickými divadelnými hereckými výkonmi a krásnymi kostýmami. Colin Firth je anglický džentlmen, hrá nesmierne uhladene a precízne. Emma Stone je živelná a bezprostredná a svojej postave jasnovidky dodala potrebný šmrnc. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kouzlo měsíčního světu - pár čísel a faktů - můj 3.000 ohodnocený film na ČSFD, současně moje hodnocení jako první hodnocení tohoto filmu na ČSFD, ČSFD projekce v Lucerně a nevím, kolikatý mnou zhlédnutý film Woodyho Allena. Jsem tomu rád, že takhle kulaté hodnocení připadlo zrovna na film mého oblíbence a režisérské jedničky. Je to ovšem jeho pouze lehce nadprůměrný standard. Zase se vrátil k tématu duchařiny, šarlatanství a podvůdků. V této kategorii však u mě jednoznačně vítězí Scoop. Jako letní, konverzační veselohra s místy brilantními dialogy však Kouzlo měsíčního svitu rozhodně uspěje. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale Woody není zrovna moje krevní skupina, navzdory tomu, že jsem byla většinou s jeho filmy spokojená. Totéž platí o Kouzlu měsíčního svitu. Kdybych byla přísná, tak jdu asi na tři, ale copak to jde ? Nádherný vizuál, krásný autíčka, okouzlující kostýmy, do toho přesně padnoucí dobová hudba. A v té barevné nádheře se pohybují dva človíčkové, sucharský kouzelník Stanley a medium v podobě rozkošné Sophie. Mělo to vtip, jiskru, spoustu romantiky, jen to vyznání lásky a nabídka k sňatku u mě evokovala okamžitě nabídku ke sňatku, kterou pronesl poprvé pan Darcy v Pýše a předsudku, tam mám u Woodyho podezření, že trochu opisoval :-) Lidi, kdo chcete chvíli do jiné říše, kde není dennodenní stres a dát si relax, tenhle kouzelný snímek je to pravé ořechové. A Colin je prostě Colin, moje slabost, přiznávám:-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama