Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatiaľ čo záchranár Kang Ji-gu (Jang Hyuk), vysiac na lane, vyťahuje doktorku Kim (Soo Ae) zo šachty, do ktorej vletela svojím autom, na opačnom konci Bundangu, zaľudneného predmestia Soulu s takmer pol miliónom obyvateľov, otvára skorumpovaný policajt kontajner s utečencami. Po otvorení ho čaká hrôza a smrad z rozkladajúcich sa tiel nelegálnych prisťahovalcov, z ktorých len jeden akoby zázrakom prežil. Smrtiaca epidémia sa začína bleskurýchle šíriť... (sochoking)

(více)

Recenze (45)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

S vedomím korejského pátosu to bola dlho dlho nepríjemná nákazovka, kde sa od začiatku kašle vtáčia chrípka na deti. Potom tým spalovaním už to začala byť trošku väčšia blbosť, až sa postupne prepracovali k “Poďme nakaziť Seoul, aby si nás konečne začali všímať!” aby to s “Nestrielajte na maminku!” ešte zaklincovali; a medzititulková scéna a “Jediná tvoja chyba je...” je už iba čerešničkou na torte. Alebo teda mucha na hovne. Dve*, nech sme féroví k prvej polke filmu. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IT'S JIGU AND HE'S NAKED!" ---------- V prvom rade vďaka Filmmaniakovi za jeho nakazený článok, keďže o kórejskej dvojke Deranged & Flu som vôbec nevedel, čo ma teší, pretože som si ho náramne užil. Je veľmi intenzívny, vizuálne prepracovaný, zhruba od prvej polhodiny nezastavuje až do konca, ponúkol mi možnosť prejsť si horskou dráhou emócií, má to najzlatšie dievčatko, aké som už dlho vo filme nevidel a tiež takú nálož krásnych žien na čele so Soo Ae (samozrejme prvú polhodinu, kým sa všetko nedodrbe), až zvažujem, že sa začnem venovať juhokórejským filmom aj mimo žánru gangsterka. Kráľom vírus filmov pre mňa aj naďalej zostáva Petersenova Smrtiaca epidémia. Bol to chytrý a inteligentný snímok, kdežto tu sa hrá skôr na efekt (nevadí mi) a na city (tiež mi nevadí). Idem sa hneď pustiť do vyššie spomenutého a ospevovaného Deranged, snáď bude minimálne aspoň tak dobrý, ako toto. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po minuloročnom úspechu Deranged bolo len otázkou času, kedy do kórejských kín nabehne ďalší katastrofický film s témetikou ohrozenia ľudskej populácie nákazlivým vírusom. Gamgi prináša väčší rozpočet a import väčšieho počtu neázijských tvári, ovšem v jadre je to stále ten predpovedateľný mix katastrofického thrilleru a u Kórejcov obľúbenej melodrámy. Takže celá linka s vypuknutím nákazy je s každou ďalšou minútou len podložím pre melodramatické výlevy ľúbostného tokania mladého hasiča k slobodnej mamičke s malou dcérou vo víre dramatických udalostí pandémie. A hoci vďaka tomu film ničím neprekvapí, stále tu máme potešenie z dobrej technickej stránky filmu a pre mňa osobne aj bonusovou čerešničkou v podobe Soo Ae. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní korejská variace na americké filmy o smrtících virech. Chvilku trvá, než se věci rozjedou a ze spíše komorního dramatu se stává docela epický thriller s několika vyloženě luxusními davovými scénami. Je to napínavé, postavy jsou sympatické (malá holčička svým hereckým projevem strká všechny do kapsy) a není to kýčovitě patetické. Za mě určitě spokojenost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Název filmu mluví za vše! Vzdušný virus, tisíce infekcí za sekundu, 100% smrt. Ve filmu sledujeme lidské zoufalství,naději,násilí,lásku,pomstu a přátelství. The Flu je opět strhující,napínavá katastrofa s působivou myšlenkou a obrovským rozsahem. Technická stránka je slušná, obzvlášť scéna se skládkou lidských mrtvol byla více než atraktivní a šokující. Chvílemi mě štvalo tradiční Asijské melodrama,kde se řešily mezilidské vztahy a zbytečně film natahovali,ale celkově se jedná o slušný thriller,který určitě doporučuji. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení snímku probíhalo v Bundang-gu, příměstské části Seongnamu, satelitního města hlavní jihokorejské metropole, Soulu, a to od 11. května do 11. října 2013. (Conspi)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama