Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Black Sails nebyl mnou nikterak vyhlíženým seriálem a nebýt hry AC4, tak bych ho asi přehlédnul. Když už byla nálada na něco pirátského, tak mi přišel tento seriál vhod. A mile mě překvapil. Hned na úvod prvního dílu je pěkná bitva na lodích s parádními efekty. Každý díl mě víc a víc přitáhnul a i konce jednotlivých dílů končili tak, že se člověk hned těšil na další díl. Stejně jako Spartacus, ani zde televize Starz nešetřila násilím, erotickými scénami a jadrnou mluvou. V seriálu se furt něco děje a zvratů je zde jako máku. Intriky, podvody, ale i bitky jsou zde rozsáhlé a ani na okamžik první série nenudí. Jediný mínus pro mě je že má série jen osm dílů a končí v nejlepším. Obsazení je parádní a nevidím zde žádný metrouše jak zde někteří chytráci píší. Ať žije Černovous :D:D První sérii dávám 100% :) Druhá série 100%. Třetí série 90%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, poctivá pirátská podívaná se vším, co k tomu patří. Zajímavé postavy, skvělé herecké obsazení, výtečná akce, nabitý děj... jistě, opět je to místy natahované (jak taky jinak, že?), ale to v tomhle případě není zas až takový problém. První díly (vlastně celá první řada) jsou jen takové rozjezdové a doslova úvodní, ale to, co přijde potom, to je opravdu něco, přátelé! Jízda plná zvratů, intrik a ještě větších intrik, Flint, Černovous, Long John Silver a nesmírně silné ženské postavy. Vývoj postav je famózní a vy skutečně nikdy nevíte, které fandíte (nej)víc. Navrch jedna z nejlepších znělek, které jsem kdy slyšel a viděl. Black Sails je seriál s výhradně prudce stoupající kvalitou. Nejlepší pirátská věc, která v televizi či filmu kdy vznikla, v tomhle žánru to vážně nemá konkurenci a Michael Bay v tom naštěstí není znát. I když je to nesmírně epické, pořád ale existuje asi sto lepších seriálů, než tenhle. Black Sails by ovšem byly 101. 85% za celý seriál, slabších 70% za první řadu, velmi silných 80% za zbytek. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Sails jsou pro mě skvělým překvapením.Pirátská tématika mě vždycky zajímala a v tomto seriálu je podána opravdu zajímavým způsobem,není to pořád jen o zběsilé akci,ale právě naopak,do děje vstupuje spousta intrik a politikaření a funguje to výborně.Navíc kapitána Flinta hraje Toby Stephens a to je další důvod k mé spokojenosti,zbytek obsazení mi není až tak povědomý,ale musím uznat,že se nesnaží hrát,ale hrají,takže nemám důvod k nespokojenosti.Jen mě trochu zarazilo,že představitel Johna Silvera je podezřele malý,na druhou stranu je fakt,že záludností odpovídá knižní předloze.Komentář přidávám po druhé sérii,další okomentuji samostatně. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Proklatě vy mořští psi!!! Teda ne, že bych u seriálu s pirátskou tématikou potřeboval pirátský klišé na každým kroku, ale takhle čistý, vybraně mluvící a dobrácký piráty snad filmové plátno ještě nezažilo. Házet Black Sails přes palubu po první sérii by byla škoda, neboť potenciál tu díky skvělému castingu mužských rolí bezesporu je, nicméně chci vidět víc ingrediencí z kuchyně "true black sail" + ideálně pěkně nechutnou smrt co nejvíce ženských hlavních postav, které jsou prostě konstatně na facku. PS: druhá série naprosto skvělá, zvedám o hvězďák. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a skvělý seriál. Tvůrci skloubili dohromady skutečný historický piráty(doufám, že časem přibudou ještě další), ostrov pokladů a legendární španělský zlato. Zajímavé postavy a skvěle zvolení herci především Toby Stephens vyniká jako kapitán Flint. A stejně jako u Da Vinci Demons úžasné úvodní titulky s parádní hudbou. Piráti jsou mojí láskou už od nejútlejšího dětství a tak si tento počin rychle našel cestu do mých TOP. 1.série 85%- paráda věřím, že druhá série bude ještě gradovat. 2.série 100%- kdybych mohl tak tomu přidám další hvězdu. První série byla skvělá, ale druhá je ještě úžasnější. Zvraty, akce, atmosféra to vše v druhé sérii ještě znásobené. Natěšenost na třetí sérii maximální a ani nemluvě o tom, že dorazí i Černovous! Třetí série pokračuje ve stejném stylu jako druhá a je to opět strhující. Skvělá akce, zvraty a nové postavy tomu dávají grády!-100% Čtvrtá série už se chýlí ke knize, ale na tempu neubírá, a tak je stále plná zvratů a překvapení. Celý zbytek série ovšem zastiňuje finále, které se nakonec vyvine velmi nečekaně, ale zároveň odpovídá knize. Seriál je jeden z vrcholů televizní tvorby a já budu mít Black Sails vždy mezi nejoblíbenějšími díly. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoli je děj seriálu zasazen do Karibiku, ve skutečnosti se natáčelo především ve studiích v Jihoafrické republice a v Kapském Městě. Zároveň zde také kromě historických kulis Nassau a dalších míst (např. i zimní Filadelfie) vznikly specializované vodní nádrže, v nichž se natáčela většina scén na moři. (oli009)
  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama