Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (827)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové odlehčenější než knihy. Krapet mě teda zmátlo (a nepochopila jsem naprosto důvod), proč měli dvě hlavní hrdinky prohozené schopnosti. První půlka filmu byla docela dobrá, jenže pak se to zlomilo a šlo to do kytek. Naprosto vymyšlené, pohádkové a totálně absurdní. Když se podívám na celek, tak se mi to vlastně docela líbilo, ale mohlo to být udělané mnohem líp. Smrsknout triologii do jednoho filmu očividně nebyl zrovna ten nejlepší nápad. I tak ale 4* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečet, takže se nemusím rozčilovat nad úpravama v postavách ani věrností obsazených herců. Burton rozhodně mým favoritem není, sám od sebe bych do kina na jeho film nešel, ale jeho nezaměnitelná grafická aura mi nevadí, spíš u něj vždy záleží na příběhu, který zde nebyl z jeho pera, což me plnilo optimismem. Výsledek je přeci jen (a dle očekávání) rozpačitý. Výtvarné zpracování je super, tady se nedá vytknout nic. Příběh=kniha je vymyšlený taky super, bohužel film by zasloužil vykleštit minimálně o dvacet minut a hlavně první půlka by potřebovala zásadní facelift, protože nechybělo moc, abych se začal proklínat, na co jsem to vlezl. A dá se to považovat za velký Burtonův fail, protože zpravidla ty části filmů, které představují jednotlivé postavy, bývají zaručeně tím nejzábavnějším. A zrovna tady třeba ani nebylo nutné se věrně držet předlohy, bylo-li by to zapotřebí. Věkovka se určuje dost těžko, protože v první půli se neděje nic připosráníhodného, zato vše nahrazuje mnohem drsnější polovina druhá, kterou bych malým dětem asi těžko mohl doporučit. Ale to není od Burtona nic nového. Mně osobně Sirotčinec vyevokovat docela silnou vzpomínku na El Laberinto del Fauno, kde Burton s del Torem prohrává po deseti letech a s adaptovaným scénářem způsobem signifikantním, nikolivěk zásadním. Do červených to patří. 75% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplné hodnotenia. Ako vidím film asi spadá do katégórie "Milujem alebo nenávidím", nič medzi tým...Úplne súhlasím s komentom Enšpígla. Ten film má tu moc preniesť vás v čase späť do detských čias a prežiť neuveriteľné dobrodružstvá. Zaujímavý príbeh, navyše cestovanie v čase, to som mal vždy rád a všetky postavy majú nejakú zaujímavú schopnosť, ktorými mi neustále pripomínali X-menov. Celý film je jedna parádna jazda, Od "Karlíka" T. Burton nič lepšie nenatočil. Eva Green je úplne úžasná a obľúbil som si ju ešte viac. S. L. Jackson lieta z filmu do filmu a občas sa to vyplatí. Keď urobil "Buu!" , tak som sa vážne dobre zasmial. Poniektorí tu majú poznámky, že nie je jasné akému divákovi je film vlastne určený. Myslím, že kategória rodinný hovorí úplne jasne, že film je pre každého, kto je rozhodnutý dať mu šancu. Ja som dal a neoľutoval. U mňa plný počet a moje deti boli tiež max. spokojné, takže moje 100% hodnotenie si možte kľudne vynásobiť krát 5 členov mojej rodiny... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad první Burton, který mě vyloženě nebavil. Ten film mi přišel úmorně dlouhý, postavy v něm odříkávají neuvěřitelně debilní repliky, a celé mě to prostě minulo, ačkoli trailer vypadal velmi slibně a objevuje se tam celá řada skvělých herců (jimž podle mě zcela kraluje fantastická Eva Green). Osobně si myslím, že to je prostě proto, že ta předloha bude strašný shit - odjakživa jsem krajně skeptický k filmovým adaptacím celosvětových bestsellerů, a tohle je podle mě přesně ten případ, kdy prostě nemohl vzniknout dobrý film, ani kdyby se všichni rozkrájeli, protože bych takovou knihu zkrátka v životě nevzal do ruky. Za pár let po tomhle filmu i jeho předloze podle mě neštěkne ani pes a sám si už po pár hodinách od projekce nevybavuju, o čem to vlastně bylo - za mě strašné zklamání a nekonečná nuda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Burton jede ani ne na neutrál a místo okouzlující podivnosti servíruje ucházející, ale ničím výjimečnou rodinnou podívanou. Sice se tu ve velkém baští vytrhané dětské oči, ale chybí tomu atmosféra a slečna Peregrinová a záporák působí jako vyčichlé odvary až karikatury Burtonových excentrických postav. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Spekulovalo se, že do role slečny Peregrinové bude obsazena Helena Bonham Carter, která měla zkušenosti s podobnými temnými rolemi a také se svým partnerem Timem Burtonem již několikrát spolupracovala. Nicméně krátce před natáčením se pár rozešel a herečku nahradila Eva Green. (Kacitr)
  • Premiéra snímku do kín bola stanovená na 4. 3. 2016, neskôr bola posunutá na december a nakoniec sa uskutočnila 30. 9. 2016. (belinko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama