Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Jak se zcela výstižně píše v obsahu: silné (a já bych dodal perfektní a zcela reálné) psychodrama. Jaromír Dulava je absolutně nenahraditelný. Ten ledový a vražedný Ota je opravdu velice přesvědčivý a není snad na světě herec, který by mohl Otu zakhle ztvárnit. Není mi moc jasné jak může mít takový film tak malé procenta. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Otík se tedy povedl a Jaromír Dulava velmi dobře vystihl jeho povahu povaleče, lháře, opilce a násilníka, co umí jediné a to mít neustálou zásobu sladkých řečiček, jak všechno bude zase fain a že všechno dělá jenom pro ni. A tak je to pořád dokola. Simona Stašová rozehrála svůj part od sebevědomé a úspěšné ženy podnikatelky k naprosté trosce, které už nevadí ani bití a ponižování, naproto dokonale. Tohle je jenom ale špička ledovce, myslím, že daleko horší skutečné příběhy se na veřejnost nikdy nedostanou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď šesťdesiatnička Stašová vyriekne pred kamarátkami: "Nedala som mu", tak to človek premýšľa, či si vážne máme myslieť, že ten chlap mal smolu, alebo skôr ide o jasný dôvod na otváranie šampanského. Skutočne, v tom veku, už by mala dávať radšej len lístky od kabáta v divadelnej šatni. Filip Renč išiel však ďalej a presvedčil túto pani, aby svoje kypré faldy ukazovala aj v tom čo najviac možnom nahom stave a tak si na svoje príde aj degustátor kŕčových žíl, modrín a  zošúverenej kože. Toľko tá estetická stránka. Po príbehovej stránke film neprináša vôbec nič nové, od začiatku do konca je jasné, kto je zmrd, kto je obeť a že to nemôže dopadnúť dobre. Tu fakt originálny nápad chýbal. ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Tísnivý námět domácího násilí v takřka modelové situaci, navíc když si člověk uvědomí, že příběh má odraz v životním osudu autorky námětu. Těžko tedy kritizovat autory filmu, že dvě hlavní postavy jsou vyhraněny do extrémních podob až karikatur. Naprosto neschopný chlap a naivní dobračka. V životě bývají věci komplikovanější, podstatou je zřejmě nutnost rozeznat hranici, kdy se případná partnerská krize dostane na špatnou kolej. Sama Monyová asi byla daleko více komplikovanou osobností, čtenářky ji milovaly a skupovaly její knihy po tisících výtisků, ale přesto dlouhodobě žila ve vztahu poznamenaném domácím násilím. Život poznamenaný krutým hnutím osudu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

To že umí Stašová hrát , to bez debat - tady navíc hvězda za nahatou odvahu ( to předčí kdejaký dvacetiletý herečky, který hrajou kina jak je jím svlíkání nepříjemný atd. ) ale absolotní pecka je výkon Dulavy - jeho proměna z country pohodáře do línýho, sobeckýho manipulativního kreténa byla na jedničku. Přesto story je hrozně černobílá, předvídatelná. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)
  • Na bicí v kapele na parníku hraje Erik Netušil, bubeník kapely Superego Kid, hrající kapela je však Combo. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama