Reklama

Reklama

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (194)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22.5miliónaTržby USA $4,196,641Tržby Celosvetovo $38,176,317▐ Russell Crowe opäť len potvrdzuje svoju všestrannosť a ponúka veľmi zručne natočenú vojnovú drámu o hľadaní stratených synov na bojisku v Gallipolách, s citom podaný príbeh, ktorému nechýba štipka rodinnej súdržnosti či aj miestami takej uvoľnenej hravosti, dobrodružstva pri pátraní naprieč cudzou krajinou a príde aj na nevyhnutné emócie, výborne sekunduje sympatická Olga Kurylenko /80%/ ()

erased 

všechny recenze uživatele

Možná je to z velké části jen špatným scénářem, ale Russell Crowe na postu režiséra nijak nezazářil. Přiitom kdyby skončil v první polovině nalezením prvních dvou mladých Connorovic bratrů, mohl to být hit. Do té doby ještě totiž nestihne tak šíleně začít otravovat otravný turecký spratek, ani žíly trhající romantika s ještě otravnější Olgou, a dokonce ani slepá umíněnost hlavní postavy. Právě její hledání spolu s nervy drásajícími flashbacky do zákopové války otevře prostor pro asi nejzajímavější vojenskou jednotku, kterou jsem ve filmu viděl, a pokud by příběh rámoval pouze aktivitu této Imperial War Graves Unit, nebylo by si na co stěžovat. Jenže události, které následují, vyústily ve stav, kdy jsem byl jen takhle daleko od mrštění ovladače po televizi. Křečovité romantické pasáže, montáže, ze kterých málem krvácí oči i uši, fightin' around the world, jeho australská osvěta barbarských turků kriketem, nikam nevedoucí zápletka s tureckým nacionalistickým bojem proti okupantům a sluníčkový závěr mě postupně doháněly ke stále větší nepřítečnosti. Druhá hodinka tohoto filmu tak setřela všechny mé dlouholeté (a do té doby úspěšné) snahy ne-nenávidět Crowea, a nedokážu si představit, čím by mě ještě dokázal přesvdčit si tento sysifovský úděl někdy znovu zopakovat. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo takové jaké jsem čekal, tj. Skvěle natočené, ale prostě chvílemi nudné. Bitva o Gallipoli byla natočena opravdu skvěle, vlastně celé to bylo dost autentické i Istanbul. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout úžasnou hudbu. Ovšem ve filmu byli i špatné pasáže, které byli i předvídatelné, a tak jsem nedal plný počet hvězdiček, aké premiéra víc než dobrá....75%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to na rozdiel od mnohých bavilo, R. Crowe dokázal, že nie je len výborný herec, ale že mu nie je cudzia ani réžia. Na prvotinu vôbec nie najhoršie technicky zvládnutá prácička. Keby som to mal porovnať s A. Jolie a jej Nezlomným, tak Crowe jednoznačne vyhráva. Jasne, kto čakal nejako extra bombové vojnové zákopové bitky a akčné super scény bude asi sklamaný, ale film má prednosti niekde inde. V prvom rade je to zaujímavý dobrodružný príbeh o otcovi, ktorý hľadá telá svojich mŕtvych synov, pričom je vo vhodných scénach príjemne a vôbec nie násilnym spôsobom emotívne podfarbený. Nič veľké, ale poteší. Ja som celkom spokojný, príjemne strávený čas. 70/100 ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Russell Crowa si cením veľmi. Ale čo vyviedol tu v tomto filme, za to by si zaslúžil poriadne nasekať. Práznota sa striedala s nudou, veľa trapnych klišé slaďárnych scén, človek sa za celú stopáž nedokázal vžiť ani s jednou postavou, a najhoršie na tom, že som nikomu neveril ani jednu sekundu na plátne. Veľký krok vedľa, nazdar ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Prívalové dažde zmenili filmové zákopy na bojisko na haldu bahna, čo si vynútilo dočasné zastavenie nakrúcania z bezpečnostných dôvodov. Štáb produkčného dizajnéra Christophera Kennedyho vystužila steny priekopy, aby sa predišlo zrúteniu, čím chránili hercov, štáb a vybavenie. (Arsenal83)
  • "Nájdem ich, láska. Nájdem ich a prinesiem ti ich domov... Jednému starému chlapíkovi sa podarilo dostať sem až z Austrálie, aby hľadal hrob svojho syna" - znela záhadná veta zo zápisov v liste, ktorý sa stal katalyzátorom tohto filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (více)

Reklama

Reklama