Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 9
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 9

Recenze (1 286)

Vitex

všechny recenze uživatele

"Nehodnotitelné" (radši). Filmařsky a celkově řemeslně moc pěkné. Co se týče vhodnosti jakožto film pro děti ale úplně mimo. Běžte někam s celou magií, ať je černá, bílá nebo černobílá. (spoilery) A poselství, že když jsi zrozen pro "kouzelnictví", ale potlačuješ to v sobě (nebo nějaký moc moc moc zlý zlý zlý nečar to v tobě potlačuje fyzickými tresty), proměníš se v čiré zlo, to bych taky dětem moc necpal. Jsem tak rád, že jsem se narodil už tenkrát, před třiceti lety, a vídal pohádky prosté aktuální ideologie (no dobře, Dařbujáne a Pyšná princezno, ale u vás mi ta ideologie zrovna vůbec nevadí...). (Tak, a teď jsem homofob a ještě k tomu komunista :-) ) Scéna pokusu o znásilnění ze strany světélkujícího nosorožce byla ale snad ještě horší, než ideové vyznění celého filmu. Na druhou stranu, (heterosexuálně) romantický dvojzávěr byl dojemný. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to čekal horší. Po nezáživné marketingové kampani jsem film totálně vypustil a opatrně jsem se začal těšit až po spoileroidních odhalováních propojování mytologie těsně před premiérou. Faktem také je, že jsem se bál hlavního představitele. Eddie Redmayne, podobně jako na MZ, mi nic moc neříká a jeho filmy nevyhledávám, určitě ne kvůli němu samotnému. Ovšem až na několik podivných grimas v jeho stylu jsem k němu poměrně přilnul a celý námět Fantastických zvířat rozhodně má co nabídnout, protože když se konečně dozvíme, co Mlok Scamander ukrývá ve svém kufříku, moje generace se vrátí zpět do časů Harryho Pottera, na kterém vyrůstala. HP je sice přecijen o něco přístupnější, ale opravdu mě zajímá, jak si tahle rozjetá frančíza povede u diváků a byl bych klidně rád, kdyby tahle prequelová pentalogie více cílila právě na původní fanoušky než nové diváky. Jestli mě něco hodně bavilo, tak to byl Colin Farell a celá jeho linka s bystrozorama. Bez spoilerů téměř nelze nic rozvést, ale po delší době mě jeden takto výrazný příběhový zvrat příjemně překvapil. Celkově velmi příjemná fantasy z oblíbeného světa, na jejichž další díl se budu těšit o poznání více. PS : Kdo mě naopak vůbec nebavil byl Ezra Miller s účesem podle kastrolu, který do dalších dílů už nemá co nabídnout...8/10...[16.11.2016_ČSFD projekce_Cinestar Anděl] ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Třičtvrtě filmu tam nahání digitální mrak a budují mýtus o nejnebezpečnějším kouzelnickém teroristovi, aby se z něj vyklubala další herecká parodie a necharismatický patlal, kterého porazí kdejaký zmatený vocas. Ještě že Rowlingová zvládá sympatické klaďase, se kterými je i to rutinní yatesovské lovení CGI fauny čas od času zábavné (krtek!) a máte chuť s nimi vidět i něco dalšího. Ideálně bez politicko-sociální vrstvy, u které jsem klimbal obdobně jako děti za mnou. P.S.: Katherine Waterston bych klidně udělal kakao. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Fantastická zvířata nejsou takovým zklamáním, jakým byl Hobit, ale nechávají po sobě podobnou pachuť jako Jacksonův King Kong. David Yates servíruje poměrně málo zábavných kejklí a raději upřednostňuje kouzelnickou politiku (které je na můj vkus zbytečně moc), sociální témata a bezduchou demolici New Yorských ulic digitálním mrakem. Když k tomu přidáme ještě několik hlavních postav, jejichž sympatičnost je velmi sporná, nedovedu si představit další čtyři návštěvy tohoto světa v podobné sestavě. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že jednoho dne vznikne blockbuster, jehož hlavní hrdina je dojemně nesobecký - byť v kontaktu s lidmi trochu neobratný - kouzelnický přírodovědec, který zasvětil svůj život poznávání a ochraně mimolidských živých tvorů. Jen houšť podobně dobrotivých a soucitných postav, jen houšť podobně velkodušných (velko)filmů! ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2016 v Torontu. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 17. srpna 2015 do 28. ledna 2016. (ČSFD)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama