Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem víru příliš nechápal, současně ji však nikomu neupírám. Svět je tak pestrý, že způsobů jak ho vidět a jak žít život jsou tisíce. Proč by jedním z nich nemohla být zrovna víra v boha. Navíc bylo docela fajn vidět v době zblbnuté islámským fanatismem trochu toho uklidňujícího křesťanského vidění světa. Přestože filmu nechybělo několik silných okamžiků (rozhovor s matkou o nenarozeném dítěti), jako celek se málokdy zvedl nad průměr. Na vině byly možná až příliš konzervativní představy nebe, které jeden duhový kůň zrovna nevytrhne, fádní režie, která mi nedokázala zprostředkovat emoce příběhu a utopila je v tematických klišé, a možná i herecké výkony. Třeba Greg Kinnear zvládá na výbornou sympaťáka a starostlivého otce rodiny, mnohem méně však duchovního zmítaného pochybnostmi. A už vůbec jsem u něj nezaznamenal tu vnitřní proměnu, o které v závěru mluvil. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kineara mám ráda ale tady mu role absolutně nesedla..On je herec do akcí které mají spád .Zde se musel očividně brzdit.A už hodněkrát jsem se přesvědčila že někdy bestseller vydávaný za bestseller není totéž..Vždy se něčemu pomůže a kvalita zůstane upozaděna.U knih je to klasika.Jako když se filmu vyrobí trailer z pát dobrých scén a film se rovná absolutní nule.Tady je to to samé.Syn něco viděl a na tom se postaví příběh..... ()

Reklama

Scraffy 

všechny recenze uživatele

No a čo, že to je veľmi kresťanské. Však o to predsa ide, nie? Mne sa to náhodou celkom páčilo a úplnou náhodou sa mi do rúk dostala aj kniha, takže som to vedel porovnať. A čuduj sa svete, mne sa páčila aj kniha! A to nie som nejaký zarytý kresťan. Proste to má niečo do seba a ako čas plynie, tak sa z toho stáva niečo viac. No ale nechcem robiť spoilery a radšej si to pozrite. A samozrejme vám doporučujem aj knihu. ()

puleček 

všechny recenze uživatele

WTF I just saw? Podle traileru to vypadalo na nějaké polemizování o existenci Boží/nebeské. Fakt velice zajimavé téma, které by se mohlo docela slušně rozjet, ale ten rozjezd tam prostě nepřijde. Tohleto jsem prostě a jednoduše nepochopil. Vlastně ani nevím co tím chtěli tvůrci říct. "*" je za madam Kelly Reilly, protože je to opravdu nevydaný exemplář, který by chtěl mít leckterý chlap doma. Vlastně ona byla možná ten hlavní důvod proč jsem to dokoukal do konca. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Ľudia veria v zázraky, v nebo, vede, priateľom... Ako veľmi veria, sa však ukáže až v momente, keď sú konfrontovaní s istými výsledkami, ktoré z predmetu viery vyplývajú. Film, ktorý sa pochybnostiam nebráni. NIE: Tak ja neviem, lebo deti nemám, ale ak mi môj syn začne rozprávať čudné veci, k psychiatrovi nejdem sám so sebou, ale asi s tým synom. V celku čudný príbeh, ktorý sa snaží vzbudiť nádej. Lenže akosi tlačí na pílu, čo sa vyznenia týka. Pritom by možno stačil väčší dôraz na zložitejšiu premenu otca. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama