Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 3

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (133)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tento film je už oříšek sám o sobě, jenom proto, že se jeho hodnocení bude hodně odvíjet od toho, zda hodnotící jsou, nebo nejsou věřící. Jestli je příběh skutečností, nebo domněnkou, je celkem irelevantní. Z objektivního hlediska, bych řekla, že je to spíš takový pohádkový příběh o tom, zda věříme jeden druhému, zda za sebou rodina stojí ať se děje co se děje. Mě Heaven Is for Real nijak nepopudil. Pěkné, dojemné, romantické. O pravdivosti a víře bych ale nepojednávala. ()

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Je to docela jednoduché. Jsou dvě kategorie lidí. Ti co věří a ti co nevěří. Pokud věříte, film se vám bude líbit. A není to ani tak o tom, jestli jste praktikující křesťané, stačí věřit v něco po smrti. Pak film smysl dává. A je vyprávěn z lehka, pomalu a s láskou. Prvně jsem shlédl několik rozhovorů s Coltonem na youtube a pak si teprve film stáhl, takže jsem uvítal, že se film drží reálného příběhu. Pokud bych zcela odfiltroval téma nebe z filmu a tudíž hlavní pointu, pak stále zůstává možná i víc než polovina. Kdo se tomu bude smát, tak je hloupý. Ale ta víc než polovina filmu je o lásce. Tak jak ji známe (snad) i z našich životů. A o to tu jde především. O to jde vlastně v životě jako takovém. O nic jiného tu nejde. A kdo čeká nějaký nabušený blockbuster, bude velmi zklamán. To si raději pusťte x-meny :). ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně důležitý pro ty, kteří v Něho věří, hodně zvláštní pro ty, kteří věří v NĚCO jiného...Nerada se k těmto filmům vyjadřuju...Má to své kouzlo, je to ale na druhou stranu, ano, dá se říct, fanatické, ale myslím si, že ještě v úměrné míře, ale určitý tahoun tam je...Film není ani o tom malém klukovi, ale o dospělém muži, který se na základě zkušeností malého kluka pere s tím, jak je to tedy s jeho vlastní vírou...Greg Kinnear byl hodně důvěryhodný, jeho žena pro mě byla na pěst a malý sy mi byl silně proti srsti...3* jsem si rozmýšlela, ale je to ta slabší varianta...Tohle není na jediný zápis komentáře, ale na obrovskou diskuzi.... ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není vhodný pro nás, nevěřící Tomáše :) Začnu tím, jak se nám příběh v prvních minutách stačí představit strašně cool, ale přitom věřící americkou rodinku. Chodí hrát baseball, žijí v obrovském domě, jezdí na dovolené, přestože si to nemohou dovolit. Hlava rodiny má více zaměstnání a kromě toho je i kazatel v kostele. Samozřejmě je to hrozný sympaťák, který káže o lvech a jednorožcích. Jakoby se nám tvůrci snažili zprvu podstrčit, že i věřící nemusí být nutně zarputilí fanatici. Inu dobrá, přistoupím na jejich hru, koneckonců proč by to tak nemohlo být. Ale to neomlouvá fakt, že je tam prvních třicet minut úplně navíc. Jinak si vybavuji samá kázání a neustále modlení. Proboha, to bylo tak otravné, že jsem to musela vypnout. Jistě, z námětu dost jasně vyplývá, jakým směrem se film bude ubírat. Ale takové téma se dá zpracovat i decentně, ne tak násilně. Navíc k tomu přidejte nesympatické herce, přiblblé dialogy a je to jasné. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Jsem nevěřícím a tahle křesťanská agitka (nechápejte mě špatně, nemyslím to netolerantně, jen popisuji své dojmy) byla tudíž hodně za čarou. Heaven is for Real je tak intenzivní motivačkou pro ty, kterým by snad slábla víra, že s emůže směle promítat v kostelech jako instruktážní film, proč věřit v Boha a já nejsem cílovou skupinou ani v nejmenším. Herecké výkony, samozřejmě, poctivé, Kinneara mám rád a hošík v hlavní dětské roli též působivý... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno