Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Je to docela jednoduché. Jsou dvě kategorie lidí. Ti co věří a ti co nevěří. Pokud věříte, film se vám bude líbit. A není to ani tak o tom, jestli jste praktikující křesťané, stačí věřit v něco po smrti. Pak film smysl dává. A je vyprávěn z lehka, pomalu a s láskou. Prvně jsem shlédl několik rozhovorů s Coltonem na youtube a pak si teprve film stáhl, takže jsem uvítal, že se film drží reálného příběhu. Pokud bych zcela odfiltroval téma nebe z filmu a tudíž hlavní pointu, pak stále zůstává možná i víc než polovina. Kdo se tomu bude smát, tak je hloupý. Ale ta víc než polovina filmu je o lásce. Tak jak ji známe (snad) i z našich životů. A o to tu jde především. O to jde vlastně v životě jako takovém. O nic jiného tu nejde. A kdo čeká nějaký nabušený blockbuster, bude velmi zklamán. To si raději pusťte x-meny :). ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, miestami možete očakávať útoky na city, no pri takýchto filmoch s tým už treba dopredu rátať. Nebo existuje ajtak nie je len o dojatí. Vlastne sa tu celkom príjemne a jednoducho rozpráva  obyčajný príbeh o veľmi silnej udalosti, bez ohľadu na to či ste veriaci alebo nie. Greg Kinnear je našťastie aj celkom dobrý herec (na rozdiel od ostatných), a všetko plynie tak nejak bez problémov. Kebyže film dostane lepšieho režiséra, možno dvoch, troch kvalitných hercov, mohlo isť o celkom hodnotný počin. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s náboženskou tématikou, ale zase všetkého treba s mierou. A toto tu už bolo cez hranicu únosnosti a ďaleko na území lacnej kresťanskej agitky. Inak vonkoncom som nepochopil, prečo bol pre tých kostolníkov taký problém uveriť, že nebo existuje (dokonca chceli vyhodiť aj reverenda), veď predsa viera v nebo a Ježiša je nedeliteľná a hlavná časť viery, alebo sa mýlim? Tak potom načo chodili do kostola? Tie reči o Bohu, mŕtvom synovi tej nesympatickej babizne a nenarodenom dieťati na lepšom dojme tiež nepridali. Hrozne patetické a podliezavé citové vydieranie.... Podpriemer. 40/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem věřící člověk a nechápu, proč je z tohohle tak velký příběh. Ano, jsou zde momenty, kdy se skutečně zdá, že ten kluk ví něco víc, než by vědět měl. Na druhou stranu je to výpověď filmu a výpověď otce malého chlapce. I když je to podle skutečné události, jsem až příliš velký skeptik, aby mě tohle ohromilo. Herecké výkony jsou fajn, kluk je skvělý a Grega mám prostě rád, ale film mě nijak nechytnul. Prostě další skvělý film pro věřící bratry a sestry. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Aj ked drama nie je moj velmi oblubeny zaner, na tento film som dostal odporucanie z nabozenskych kruhov, tak som si ho pozrel. Hviezdicku navyse ziskal za to, ze je podla skutocnej udalosti, aj ked by mohol byt mozno aj o polhodinu kratsi, pretoze tie najzaujimavejsie veci su obsiahnute fakt len v niekolkych minutach a navyse film sa dost pomaly rozbieha. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama