Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 3

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (133)

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí. CITÁT - Dědo, je Nebe nadějí?....... Jeden z těch křesťanských filmů o víře, lásce a naději. Jenže já jsem si vědom, kolik dokázalo v historii lidstva náboženství udělat a napáchat zla. Kolik sekt se vydalo na cestu boží a ve jménu boha. A hlavně kolik toho sami věřící nechtějí slyšet a vše si dělají k obrazu svému. Vymazání Lilith, proroctví podle Marie Magdalény nebo třeba ukřižování svatého Petra, který se nechal ukřižovat hlavou dolů - to vše je teď pro křesťany zlo, tak proč věřit? Ano každý z nás se začne časem modlit k bohu, ale je to tím, že to v tom našem velkém a nevyužitém mozku máme zakódované. Takže tohle se mi nelíbilo. Až moc náboženství. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, co se mi na filmu líbila, byla taková příjemná, klidná atmosféra s ne moc známými herci, kteří perfektně zahráli své postavy. Zvlášť Colton byl zahraný vážně perfektně! Poklidná atmosféra je také to, co film zvedá, i když je místy celkem nudný. Film se film pomalu rozjíždí a celý plyne pomalinku, nikam nespěchá. I přesto, že vlastně tak dlouhý není. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Apage satanás! Ty vole do čeho jsem se zase pustil (dík za odkaz Laco mám u tebe panáka) Nebe existuje! A to jako realy? Mno ze začátku jsem měl pocit, že to bude ta největší pánbíčkářská píčovina, ale pak jsem se kupodivu začal docela bavit. Ono je totiž třeba k tomu přistoupit jako k těžkýmu guilty pleasure a pak se i hrdej ateista může pobavit. Některý situace a hlášky mě fakt rozbili třeba jak hlavní hrdina co je mimochodem dobrovolnej hasič, kazatel a vůbec děvka pro všechno začne vykládat nějaký frajerce asi to byla psychopatoložka či co : Mám úžasného syna, je bystrý a citlivý a... byl v nebi (!) Zbytek filmu je pak o tom, že hrdina dumá jestli to nebe fakt existuje přitom by stačilo si to hodit a hned by věděl jestli jo nebo ne, ale pak jsem si uvědomil, že samovražda je hřích a tudíž by přišel do pekla. Nebo je tu ještě prozaičtější vysvětlení a sice to, že jeho synovi místo operace žaludku udělali omylem totální lobotomii a výsledek je, že si myslí, že byl v nebi. Navíc na konci se dozvíme z kresleného portrétu, že Ježíš vypadá jako bezďák z hlaváku, ale možná jsem jenom příliš cynický a nechápu ten úžasný přesah tohoto božího díla... No nic to každopádně nemění na faktu, že místy byl ten film až natolik wtf, že jsem u něj chcípal smíchy a navíc mě to nijak nepohoršilo. Nebyl to ten typ násilný křesťanský agitky která se vám snaží za každou cenu něco vnutit. Bylo to pojatý celkem humorně a z nadhledem takže v pohodě. Tím se samozřejmě nic nemění na faktu, že řečeno slovy klasika : Jsem ateista... díky bohu! ale tohle byl prostě správnej úlet a já mu nemůžu dát pod 3* Však přeci smích prodlužuje život.50% ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Toto že mal byť nejaký trhák? Skôr ťažký prepadák a nemá to nič spoločné s tým, že nie som veriaca, keby to za niečo stálo, tak nemám problém pochváliť aj film s propagandou tohto druhu. Ani scénár, ani herci..Greg Kinnear a farár?..a tá "chémia" s manželkou Kelly Reilly..dlho som sa takto nenudila. ()

Persephone9 odpad!

všechny recenze uživatele

Naposledy som sa takto ojebane cítila, keď som dočítala knihu Chatrč. Prvoplánové vymývanie mozgu na základe obrázkov s pár obláčikmi ako poňatie neba a smejúcimi sa anjelikmi... The fuck? Od takýchto filmov a príbehov rýchlo ruky preč. A to mám vskutku rada silné príbehy a príbehy, ktoré sa tak ľahko nedajú vysvetliť racionálne, i napriek tomu, že som neveriaca, ale toto bola proste slátanina. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama