Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (472)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Viděno v kině v CZ dabingu. Celá série Transformers mě neskutečně baví. Je to taková digi výbušná oddychovka, kdy člověk bezpečně může vypnout mozek a užívat si barevné obrazce plné výbuchů, střelby, efektů atd. Tento samostatný film o Transformerovi BUMBLEBEE byl tak trochu pojat dětsky. Což mi rozhodně nevadilo. Úvod mě trochu zarazil, protože to vypadalo moc digitálně až animovaně, nevím proč, ale poté už mi to tak nepřipadalo, pak ještě závěr už nebyl až tak perfektní, jinak jsem byl po celý čas filmu nesmírně spokojen. Sedla mi i hlavní hrdinka. Transformer byl roztomilý, učil se veškeré lidské zvyky a mělo to i dost vtipných a roztomilých momentů, takže si myslím, že není co dodávat. K maximální spokojenosti bych něco vylepšil, ale i tak mě to bavilo a těším se na další shlédnutí. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Přehledné, jednoduché, svižné a víc než fajn. Bumblebee je asi nejlepší transformeří film po nářezové jedničce, a je to hlavně díky tomu, že jde o velkou sci-fi až ve druhém sledu. V tom prvním se jedná o příběh osmnáctileté holky, která to v životě nemá zrovna jednoduché a touží jen po vlastním autě - a právě toho se Travis Knight chytil jako klíště. Mačkání plechů je v jeho podání solidně natočené a patřičné zábavné, mnohem důležitější je ale to, že umí Hailee Steinfeld stejně dobře odehrát raněnou dívku i spasitelku celé planety. Stěžejní retro feeling navíc nepodporují jen všudypřítomné osmdesátkové hity. Neméně klíčový je návrat ke spielbergovské naivitě, která dnešním opulentním popcornovkám víceméně chybí. Klidně bych si takhle vyklidněné blockbustery dával častěji! (7/10) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Návrat do osemdesiatok má trochu kolísavé tempo a možno je aj zbytočne dlhý. Prvá polovica poteší asi viac, spoznávanie nového kamaráta, skrývanie sa, vzťahy s okolím a tak podobne. Ako sa stáva zvykom, tak finále je opäť slušné blockbusterové sklamanie. Tmavé, naťahované, kvázi bombastické a nie príliš prehľadné, proste to tam byť musí a je jedno, že ak by to tam nebolo, mohlo to byť lepšie. Hity svojej doby začínajú a prestávajú hrať ako sa im zachce, v lepšom prípade prostredníctvom nich Bumblebee prehovára. Napriek všetkému po prvých Transformeroch najlepší film z tohto infantilného univerza. Predovšetkým preto, že nemáme pocit repetetívnosti z Bayovej pentalógie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spolu s prvými Transformermi jediný dobrý film ságy. Polovičný budget oproti regulérnym dielom série tomu výdatne pomohol. O to väčší dôraz sa kládol na scenár, ktorý je fantastickou nostalgickou jazdou popkultúrou osemdesiatych rokov. Hailee Steinfeld je sympaťáčka, ale akčné finále je nezaujímavé. Bol by z toho skvelý sitcom o dospievajúcej dievčine a jej kamošovi transformerovi. A soundtrack je úplne parádny! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z transformerské ságy jsem viděl pouze první film z roku 2007 v době uvedení, takže Bumblebee byl pro mě návrat k této sérii po více jak jedné dekádě. "Čmelák" není naštěstí oproti Bayovým filmům přeplácaný vizuálními efekty a explozemi, takže to celé působí přehledněji a člověka z toho nebolí oči. V podstatě jde o vcelku jednoduchý film s přímočarým dějem a jasným závěrem, který okatě připomíná E.T. skrze hlavní postavy a osmdesátkový look, nicméně se na to i přesto pěkně dívalo, děj ubíhal, akční scény fungovaly, občas se tam mihla nějaká ta úsměvná scéna a našlo se tam ve zdravé míře i skromné místo pro vztahovou a rodinnou tematiku. Nenáročná oddychovka pro celou rodinu, která překvapí hlavně tím, jak je sympaticky a mile natočená. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Ve 47. minutě, kdy Charlie (Hailee Steinfeld) vybírá kazety, se zde objeví kazeta kapely The Smiths s albem „Rank“. Celý děj by se měl odehrávat v roce 1987, nicméně toto album bylo vydané až v roce 1988. (PAULOO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. 12. 2018 v Berlíně. (Varan)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama