Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (264)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tuhle trabantní parádu jsem si nemoh naordinovat jinde než na setkání cestovatelů, kam tenhle fim patří. Narvanej sál KD Ládví (ano místa na stání taky obsazena do posledního fleku ) po skončení filmu dlouhé minuty aplaudoval přítomnýmu Danovi a plným právem. Tohle totiž bylo nejzábavnější dobrodružství co jsem viděl. Dan skvělý vtipný hlášky, slovák jeden z nejpohodovějších dobroduhů co jsem měl tu čest poznat a poláci ? Tak to bylo blázni na správným místě. Jo a ještě jedna héérečka...Jižní Amerika, taky výborná, obytnej bagr, mosty na rozpad, benznin přes místního, rychlostní rekord trábóšu na solným jezeře, ztracený pasy a vojáci co místo na namířených samopalů uvařej čaj, prostě bomba všech bomb, kdo je jenom trošku snílek, má smysl pro humor a v krvi mu koluje dobrodružná krev, tak ten téhle lidsko - trabantní parádě prostě musí požehnat. Ještě bych chtěl zmínit, po konci filmu byl Dan vytleskán na podium a mimo jiné řekl "Chtěl bych zdůraznit tu poslední větu ve filmu" a má svatou pravdu, jak ta věta, tak ten Dan, pro mě jeden z nejlepších zažítků vůbec, protože v hledišti neseděli zapšklí sebestředný kritici, lidi který si myslej že smysl lidský existence je výše bodů na csfd, ani smskující děti či užvanění pipiny, ale lidi který maj svoje hodnoty postavený na radosti ze života - na cestování, dobrodružství a snílkovství a stejný typ lidí "hraje" v tomto filmu . ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Ona už cesta napříč Afrikou byla výjimečná, originální, poutavá, zábavná, no prostě velmi, velmi dobrá. Jižní Amerika? Přidala ve všech ohledech. Pokud se někdo snaží udělat něco na podobné úrovni britského TopGearu, z pravidla se mu to nepodaří. O to víc si cením toho, že se to podařilo Čechovi. A vozidla s kterými se mu to podařilo? To není nepravděpodobné, to je zázrak! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

O drama se u cestovatelských dokumentů starají přehmaty, o úžas nad (nad)pozemskou krásou zvolená trasa. Ta přidána hodnota tady jsou trabíci a hostování krtečka. Ne vážně, hodně pohodová, dobře natočená jízda. Krásné exteriéry, kterým vévodí solná pláň a Machu Pichcu, odleželé tuzemské hlášky no a samozřejmě to dobrodružné srdíčko. Krásná práce. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je to amatérsky natočené, je to amatérsky sestříhané a je to parádní podívaná. Já jsem si to užil. .. Možná by mě ani nevadilo, kdyby to byl tří či více dílný seriál, protože tam toho hodně chybí, ale je to spíše takový videodeníček bláznivých dobrodruhů cestovatelů a tak by se to mělo i brát. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Attta

všechny recenze uživatele

Tohle nechci hodnotit, protože byť se mi některé části zpracování nelíbí, tak si to stále zaslouží velký obdiv. Věřím že si to všchni suprově užili a smekám před nima kloubouk, nicméně některé jejich komentáře jsou mi prostě nesympatické a naopak nejsypmatičtější byli poláci s naším slovenským sousedem. Možná mi nesedl střih nebo komentář, fakt nevím. Tak jak tak to stojí za zkouknutí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama