Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (506)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Návrat (minimálne) do deväťdesiatok vždy poteší, ak je aspoň slušne remeselne zvládnutý. V podstate ide o sériu pre staršie publikum, resp. pre starších Tomových fanúšikov, pretože Zwick vážne nemá záujem konkurovať súčasným blockbusterom zbesilosťou akcie a výpravou. Tón je rozložený rovnomerne medzi hlavnú dejovú líniu a líniu vzťahovú, pričom práve tá osobnostná bude to, čo vám utkvie v hlave na dlhšiu dobu ako konšpiračná a prečo vás film má možnosť emocionálne zasiahnuť. Viac sa vedú dialógy ako strieľa, i keď povinnosť aspoň minima akcie musela byť splnená. Nakoniec celkom príjemné prekvapenie, osobne ma dvojka bavila viac ako prvý diel. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

...takže jsem se spletl. Po sledování Jedničky jsem prohlásil že by mě zajímal klidně i druhý díl. S malinkým sebezapřením jsem jej dokoukal a musím tedy říct, že vznikat nemusel. Nejen že se jedná o nejslabší Cruisovku za poměrně hodně dlouhou dobu, ale takhle unylá akce už dneska nikomu nic neřekne. Akce bije do očí nejvíce tím, že tady prostě musí být. Což volně znamená, že kdekoliv si tvůrci řeknou, tam Reacher někoho zmastí. Nikomu neberu pokud mu tenhle vykonstruovaný přístup vyhovuje. Bourne na to šel svého času úplně jinak. Hlavou a na dvě rvačky se divák těšil klidně celej film. Zkrátka Tome raději nám naservíruj další Neuskutečnitelnou misi anebo i tu dvojku Top Gunu. 50% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. Reacher je Tomova srdcovka to je poznat hned. Drsný jak šmirglák, trochu slon v porcelánu, ale chytrý mazák, který má situaci vždy pod kontrolou. Jednička mě přivedla ke knižní sérii, takže nepřznivě nenesu tolik propíraný výškový kontrast, ale zaráží mě, že točí filmy podle těch slabších kusů. Nevracej se mi přišla průměrná (strašně rychle se mi vytratila z hlavy) a zajímavá opravdu jen linkou s děckem. O to mě film mileji překvapil. Svižnější děj, hromada akce ze staré školy a fajn hlášky. I roadtrip momenty fungují výborně. Příjemná vzpomínka na devadesátky. Tom už začíná vypadat na svůj věk tak je po Menovi trochu napuchlý, ale v bitkách dává na prdel mladší konkurenci uvěřitelně a zcela s přehledem. Moc fajn konec. Herecky dobře zvládnutý. Doufám že si Reacher vydělá na ještě jedno pokračování. Tyhle filmy jsou totiž stálice, žádná velká bomba v kině, ale člověk si je za život pustí možná víckrát než kdejakou Oskarovku. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V knihách Lee Childa je Jack Reacher dvoumetrový svalovec mladší čtyřiceti let, ve filmu ho ztvárnil čtyřiapadesátiletý Tom Cruise, který svými 170 centimetry aspiruje leda na titul nejvyššího z hobitů. Kupodivu to ale ničemu nevadí. Cruise je v plný formě, muskulaturu nemá špatnou, cynické hlášky cedí jednu za druhou, a dokonce je ve své dojemné snaze vypadat drsně přesvědčivý. Jasně, film není nic víc než béčková akční zběsilost, ale je na co se koukat, tempo je zběsilý a připomíná klasický akčňák s nádechem starých dobrých časů osmdesátých let. Jo,ty zlatý časy, kdy se s násilím nešetřilo a testosteronem našlapaní hrdinové všechny vždycky zachránili. I když tedy v Jacku Reacherovi proběhla snaha o aktualizaci a významné role patří ženským hrdinkám, není pochyb, že hlavní roli mají a za každých okolností budou mít chlapi. Přes to nejede vlak. Dobrý, občas je to až komický: idiotský chování vedlejších postav, spousta klišé v dialozích, v zásadě je celej děj možný odvyprávět do konce zhruba po prvních patnácti minutách a detaily jako Cruisovo proražení okna u auta holou pěstí probudí spíš smích, no, ale... do filmu to celkově zapadá. Ovšem fakt jsem zíral, že Tomík Cruisů ve svým věku ještě utáhl charismatického akčního hrdinu - a nejlepší bylo, že si kromě jedný scény v závěru odpustil ten svůj typickej širokej úsměv. Naopak úplně mimo je obsazení Cobie Smuldersové. Jako elegantní a nalíčená Robin v Jak jsem poznal vaši matku je okouzlující, coby armádní majorka nehezká a zoufale nepřesvědčivá, nedá se jí věřit snad jediný zlý pohled. Nemůže holt vyjít všechno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobře poskládané jako první film, ta hra na tatínka a dcerku mi sem moc nesedí, a ostatně ani ženská hrdinka nic moc. Dokonce tentokrát - když vezmu v potaz knihy - nedošlo ani sex, zajímavé. Zpočátku zajímavé vyšetřování a zvraty, jež jsou postupně ubity nelogickým jednáním postav, jedním úředníčkem, který najednou prozře, a naprosto nijakým závěrem se zatčením šéfa zločinné firmy, tam jsem čekal větší nápad. Bitka na střechách hotelů během halloweenské parády, proč ne, ale ta paráda tam byla jen zoufale pro okrasu, neměla pro děj větší funkci. A Jack sice splnil zloduchovi, co mu slíbil, ale přece jen to nebylo až tak zajímavé, ten souboj, jak by člověk od finálovky čekal. Pořád ale nadstandard na poli filmů o tajných agentech nebo bývalých mariňácích. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)
  • Lokace filmu Jack Reacher 2: okolí New Orleans a Louisiany. (BloodMax)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama