Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (145)

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani se mi nechce věřit, že se to takhle celé odehrálo, neboť to, co nám sériál poskytuje za informace, je fakt masakr. Celou sérii nás připravuje na kolizi Gus-Malvo, a až se k tomuto momentu seriál dopracuje, stojí to fakt za to. Vynikající soundtrack k tomu už jen podtrhuje hravou režii, vynikající výkony a už tak temnou atmosféru zasněžené Minnesoty. Propojení s filmem už je jen třešničkou na dortu. Plus ještě zlepšuje samotný film, a to se sakra nedá říct u všeho. Vskutku senzační zážitek. /90%/ ()

Foma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zábavné, i když trochu černočerné :-). Malá potíž je v tom, že snad nejsympatičtější postava seriálu je Billy Bob. A ještě fajn policistka, k níž se sympatie plně převáží v posledním díle a kdy vrahoun opravdu prohraje. Freeman taky skvělý, jeden z největších seriálových sviňáků vůbec. Ale seriál dobrý, napínavý, srandovní, se spoustou filosofie a krásné, zmrzlé Minnesoty. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

One Man Show Billyho Boba Thorntona, přičemž ostatní herci hráli také dobře. Byly zde zajímavé postavy, jasný příběh, atmosféra jako ve stejnojmenném filmu a …sníh. Samozřejmě zde nechyběla ani dávka černého humoru. To všechno jsou důvody, proč hodnotím čtyřmi hvězdami. V úvahu jsem vzal především postavu B.B. Thorntona a zcela zásadní atmosférickou a takřka duchovní podobu s filmem, na základě jehož popularity byl tento seriál natočen. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromný zklamání. První díl bomba, další 2 slušný, pak se to ale neskutečně pokazilo, úplně to ztratilo vtip, všechny postavy přišly o svoje původní charaktery, pak zmizelo tempo a nakonec se vytratil i smysl- když k tomu přičtu, že to má 92 (!) procent od publika, který si představuju jako téměř homogenní skupinu inteligentních lidí a spíše náročnějších diváků, tak zodpovědně prohlašuju- nic podobnýho jsem ještě nezažil. Tohle rozhodně není kompliment, jsem totálně otrávenej. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu seriálu Fargo jsem si opravdu užil. Kupodivu mi příliš nevadily některé pasáže s téměř nulovým dějem, pokud nepřišly hned po některé z akčnějších epizod. Celé první řadě jasně dominovali Billy Bob Thornton a Martin Freeman, s určitým odstupem se za nimi držel Colin Hanks. Je mi trochu líto, že více prostoru pro svou postavu nedostal Keith Carradine, ale jinak jsem byl s první sérií velmi spokojen a dobře jsem se u ní bavil. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)

Reklama

Reklama