Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá severská záležitost! Čím to, že mně ty jejich krimi thrillery tak baví? Jména nevyslovitelná, většinou tmavé prostředí, zima... Zabijáky jsem sledoval opravdu jedním dechem. Konec skončil skvěle a těch pár nelogičností odpouštím... Tím myslím akční zápletku. Jinak konec sám, také super. V americkém filmu bychom viděli jak taťka se synem spolu nakonec navštíví hambárnu a tam si spokojeně u burgru s hranolkama poláčí... Herci mi moc sedli, hlavně ústřední duo. No a Kristen (coby mlaďounká studentka) byla sladká a kdyby ke mně domů přišla takhle promoklá a chtěla osušit.. asi bych jí také neodvezl na její kolej. :-) navíc mi připomněla jednu mojí spolužačku. Na rozdíl od ostatních zde komentujících jsme neviděl předchozí ,,díl'' ale při čtení komentů shledávám, že je to možná dobře. Tenhle film rozhodně doporučuji! Dávám za 4 trofeje. * * * * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vyhrocenost a přepálenost peripetií, postav a zvratů překračuje hranici obyčejného žánrového braku k úrovni prvoplánově ponurých a drsňáckých komiksů pro rádoby dospěláky. A to nemluvě o exploatačně jedovatém ventilování agrese vůči zlaté mládeži a vyšším společenským kruhům, které jsou zde vykreslené jako sebranka amorálních perverzáků a sadistů, vedle jaké blednou i záporáci z kultovek Gartha Ennise. Vyprávění štváčsky kupí jejich zvrácené excesy, aby pak mohlo publiku dopřát ventilaci hněvu v náležitě plebs ukájejícím středověkém duchu. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokračování kriminálky, která jde stejnou cestou. Dobrá atmosféra i děj. Trochu jsem se bál odtajnění vraha hned na začátku, ale nevidím v tom žádný problém. Napětí nechybí a oproti prvnímu dílu je ho mnohem víc. Tak jako v prvním díle nevidím moc velkých problémů. Důležité je, že si drží stejnou úroveň a i možná lehce převyšuje .. 8/10 = 86% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľčo v komentároch sa to hemží čitateľmi knižnej predlohy a znalcami Q trilógie, ja som sa k Zabijakom dostal ako k najprijateľnejšej z večernej televíznej ponuky. Dodatočne som si prečítal, že som už prvú časť - Ženu v klietke - videl, ale komplikovaný príbeh s použitím hyperbarickej komory na nezaujal, a nič než zabudnutie si nezaslúžil. Ani tento príbeh s ústrednou politicky korektnou dvojicou detektívov zo mňa nespravil fanúšika severských detektívok. Nedokážem sa naladiť na štýl ich výstavby, mentálne odlišnosti severanov i menšiu uveriteľnosť niektorých epizód. Neupieram im ich objektívne hodnoty, preto tie tri hviezdičky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Druhý díl této severské série. První film nesoucí název Žena v kleci mě zaujal. Rozhodně bych k tomu něco přidal, ale ty optimální 4* jsem dal. Zato tento díl mě docela zklamal. Je to takový nerovnoměrný počin. V určitých aspektech je snaha, jinde zase naopak něco chybí. Herecké duo je opět skvělé. Znova jsem si užíval Nikolaje Lie Kaase a Farese Farese, jenže to je asi tak jeden z mála pozitiv. Celý děj filmu je tak divně a nezáživně natočen, že jsem se mnohdy nudil. To se mi v prvním snímku rozhodně nestalo. Krom toho finále už bylo úplně o ničem, klasické klišé, svázání obou hl. hrdinů apod. Jako netvrdím, že to bylo vyloženě špatné. Ta dánská atmosféra, chladnokrevnost, pár drsných a mrazivých scén se zde najde – to vše se dá chválit. Navíc já nepatřím ke skupince diváků, kteří neuznávají dlouhé dvouhodinové filmy. Třeba u prvního dílu mi vadilo, že to bylo stopáží tak krátké, zde bych ale zas minuty neubíral, jen bych lépe podal příběh. Jako asi mi to ani moc nesedlo, tolik postav atd. Jenže zde ani moc nefungovali emoce, bylo to takové až moc chladné, což rozhodně asi není chybou, patří to k severským filmovým počinům, ale celkově atmosféra byla u prvního dílu zcela odlišná. Ještě za pozitivní zmínku stojí role sekretářky – ta mi sedla. No, dávám s odřenýma ušima 3*, snad se další dva díly vyvedou lépe. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama