Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka klesajúcej kvality. Prvá séria nadpriemerná, druhá ešte ušla, no tá tretia už za veľa nestála. Myslím, že aj titulkárom došla trpezlivosť, keďže od štvrtej časti poslednej série sa už titulky nedajú zohnať. Teda aspoň ja som nezohnal. K záveru sa z toho stal hotový paškvil. Slabší priemer. 55/100 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nie je to temné, zvrátené, vizuálne nápadité, ani herecky vyšperkované ako American Horror Story 3: Coven, ale ani tak hlúpe a naivné ako kedysi Charmed. Je to jednoducho len také nijaké, obyčajné, nenápadité. Analógiu hľadám niekde pri minuloročnom Draculovi, ale ten mal aspoň výborného, charizmatického Jonathana Rhys-Meyersa, ktorý seriál ťahal o úroveň vyššie a prvú sériu som vydržal aspoň celú dopozerať. Salem má akurát ex-osadenstvo z Nikity (Xander Berkley, Shane West) a minimálne druhý menovaný dobrým hercom asi nikdy nebude (vystačí si už tretí seriál s jedným naštvaným výrazom). Viem, že to je ešte len začiatok prvej sezóny, ale pri súčasnej záplave seriálových klenotov ako True Detective, Fargo, Hannibal a pod. sa s takýmto niečím neoplatí strácať čas. Nuda, nič, šeď. S navyše dosť lacnými televíznymi kulisami a predvídateľnou story. A tých pár zvrátenejších, ale evidentne digitálnych scén dnes už do varu nikoho neprivedie. Od tohto som čakal rozhodne viac. Ďalej nesledujem. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Salemský hon s opravdovým čarodějnicemi. Proč ne? Ta paranoia tehdejších procesů zůstává, stejně jako řada absurdních obvinění, ale tentokrát za vším nestojí zhrzená Abigail toužící po Johnu Proctorovi, nýbrž skutečné čarodějnice sbírající síly na ovládnutí Salemu a vyvolání ďábla. Na stopě jim je John Alden, skutečná historická osobnost, který se reje strig snaží překazit i proto, že se pro něj celá záležitost stává poněkud osobnější. Tady jsem spokojen. Seriál může hřešit na atmosféru, nevyhýbání se krvi a sexu a celkem solidní obsazení v čele s Janet Montgomery. Bohužel je místy vidět scénáristická nemohoucnost, kdy se celý seriál točí prakticky kolem jednoho tématu a nijak výrazně nerozvíjí děj, ani postavy. Přesto mě baví. Nicméně jsem toho názoru, že těch 9 dílů by mělo být stropem. nedovedu si představit druhou řadu. 70% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak pilotní díl sice neurazil ale ani nijak zvlášť nepotěšil.... Po třech dílech ale pořád docela nuda a prozatím nejdu nad 50%. Pátý díl už vzbudil mou pozornost a očekávání o něco více, tak uvidíme co dál...I po sedmém dílu si stále stojím za lepšími 3*. Nakonec se to ale velice slušně rozjelo a strhlo mojí pozornost, každý týden dychtíce po novém dílu. A poslední díl série mě jen definitivně utvrdil v tom že zvedám na 4*. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Příběh je předvídatelný, postavy jsou nesympatické včetně těch kladných. Zajímavý byl zvrat hlavní hrdinky, ale moc se tam tlačí na pilu. Plno efektů a hnusáren jako v laciném hororu. Navíc to vypadá amatérsky, hlavně v sabatových scénách. Oběti skutečného salemského honu na čarodějnice se musí obracet v hrobě. ()

Galerie (955)

Zajímavosti (9)

  • Skutočný kapitán John Alden (Shane West) sa oženil s pútničkou menom Priscilla Mullins v roku 1621. Mali spolu 10 detí. (Carol Pifková)
  • I když se seriál odehrává ve městě Salem, které se nachází v americkém státě Massachusetts, tak natáčení probíhalo převážně v malém městečku Grand Cane, které se nachází v americkém státě Louisiana a kde byla uprostřed lesů postavena vesnice o velikosti třiceti akrů. (Trajektt)
  • Skutočná Tituba (v seriáli ju hrá Ashley Madekwe) bola jednou z prvých žien obvinených z čarodejníctva počas Salemských čarodejníckych procesov v roku 1962. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama