Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 1

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (785)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy se neser do Stephena Langa! Ten člověk málem vyhladil na Pandoře domorodé obyvatelstvo a svou ulici v liduprázdném Detroitu si taktéž dokáže ohlídat. Divák samozřejmě fandí spíše našim zlodějíčkům, ale tak nějak tuší, že to budou mít zatraceně těžké. Daredevil by neměl šanci. Tempo pro podobný typ filmu ukázkové. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplném remaku Evil Dead se Alvarez vrací s velmi sympatickou věcí. Opět ji rozjíždí na známém komorním půdorysu (lupiči se vloupou do špatného domu), kdy je v centru parta mlaďochů bojující v odlehlém domě o život, a opět je to krásně esteticky i atmosféricky nasnímané, ale tentokrát místo na nechuťárny úspěšně tlačí na napětí, postavám můžete fandit, protože jsou zlidštěny a chovají se chytře a dostaneme i kvalitního záporáka. A celé to příjemně připomene můj oblíbený flák Lidé pod schody. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Myslím, že táto kombinácia hororu s thrillerom sa veľmi vydarila. Čistým hororom by som to nenazval, ale film má atmosféru a napätie na rozdávanie. Jednoduchý príbeh by sa v krátkosti dal zhrnúť do jednej vety, ale dôležité je ako k tomu režisér pristúpi. Z pohľadu zlodejov je bývalý slepý mariňák pekný hajzel, ktorý im ide po krku, ale z nestranného pohľadu sa chová tak, ako by sa zachoval asi každý odvážnejší chlap, jednoducho si chráni svoj dom a majetok. Film má krátku stopáž, je napínavý, svižný, stále sa niečo deje a to aj v momentoch keď sa slepý mariňák iba istým smerom "zadíva" a nastraží uši...Film obsahuje pomerne veľa tmavých scén, preto neodporúčam film sťahovať v pochybnej kvalite, ale počkať na kvalitu alebo na vydanie blueray alebo dvd. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Muža v temnote som bol dosť zvedavý, už na prvý pohľad ponúkal dostatok dôvodov, prečo sa naň tešiť, ale zároveň som sa ho aj trochu obával, keďže táto pomerne originálna zápletka ponúka aj mnoho možností, ako to celé pokaziť, ale tvorcovia si to našťastie ustrážili a vydarilo sa to. Úvod je tradičné zoznámenie s hlavnými postavami, ku ktorým aj napriek tomu, že sa jedná o zlodejov sa nakoniec aj dá celkom vytvoriť vzťah, predsa len s výnimkou jedného z nich sa jedná o sympaťákov, ktorí v akcii využívajú rozum a nie násilie, takže sa nad tento ich spôsob zárobku aspoň vo svete filmu dá povzniesť a tak Jane Levy, ktorá je tu vystavená najväčšiemu tlaku, ale aj jej kamarát si ma celkom získali. No najviac som sa obával samotného deja a hlavne jeho dôveryhodnosti, väčšina filmu sa očakávane odohráva v jednom dome so slepcom, čo už na prvý pohľad pôsobí dosť naivne, ale funguje to, dejovo to v rámci možností asi ani nemohlo byť zvládnuté lepšie, postavy majú uveriteľné motivácie, takže tu nejde len o snahu dostať sa von, prípadne zneškodnenie hrozby, ako som pôvodne čakal a navyše sa aj správajú celkom rozumne. Film ponúka dostatok zaujímavých scén, ale aj nejaké to prekvapenie a tak sa na to pozerá viac, než dobre. A našťastie nesklame ani finále, či už niekoľkonásobný súboj, kedy si toho hlavná hrdinka užije celkom dosť, ale aj úplný koniec. Očakávane veľkým plusom je samotný Stephen Lang ako slepec, ktorý je tu perfektný, konečne to nie je nejaký samoúčelný sadista, ktorý sa chce zabávať, ale skutočný lovec, ktorý chce svojich protivníkov len čo najrýchlejšie vypátrať a zabiť a tými svojimi loveckými pohybmi a sústredením si teda vie získať rešpekt. A perfektnú prácu tu odviedol aj Fede Alvarez, jeho Evil Dead ma vôbec nebavil, ale teraz si u mňa získal meno, vynikajúco tu funguje napätie a na tú vizuálnu stránku je radosť pozerať. Len ohľadom na jeho minulý film som čakal aj nejakú tú brutalitu, aspoň nejaký priestor tu na to bol, ktorý sa vôbec nevyužil a úmrtia nemajú moc čím zaujať, ale o to tu aj tak vôbec nejde a tak sa nad to nemám problém povzniesť. Takže ja som nadmieru spokojný, čakal som celkom dosť, ale dostal som ešte viac, veľmi dobre zvládnutý hororový thriller so zaujímavou zápletkou, skvelým Langom, perfektným vizuálom a fungujúcim napätím. 77% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania ide o solídny thriller, avšak osobne som čakal, že to bude ešte o niečo lepšie / silnejšie. Škoda, že sa to neposnažilo trochu vybočiť z bezpečných mantinelov komerčného hororu, i keď možno aj vďaka tomu to má univerzálny úspech a pokračovanie zaručené. Hlavná dvojka S. Lang vs. J. Levy bola fajn, paradoxne mi však svojimi hereckými prejavmi pripomínali niekoho iného – Lang Mela Gibsona a Levy Annu Faris zo SCARY MOVIE. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (28)

  • Když Rocky (Jane Levy) a Alexe (Dylan Minnette) zažene slepcův pes do pokoje v patře, zjistí, že jim v útěku oknem brání mříže. Jakmile se ale pes do místnosti dostane, zaútočí na Alexe a ten zmíněným oknem proletí a vypadne ven. (Guilemot)
  • Úlohy domáceho maznáčika hlavnej postavy stvárnili traja psi: Athos, Astor a Nomad. (Arsenal83)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 89,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 157,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama