Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (263)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pixar zapomněl,že natočil Auta 2,jejichž děj ve třetím díle nejpíš úplně ignoruje a přinesl nám recyklát jedničky,který je primárně sázkou na jistotu,která funguje.Technická stránka opět na max,vtípků celkem ubylo (nebo mi to alespoň tak přišlo) a o nějakém zvratu či překvapení nemůže být řeč.Na druhou stranu byly ale třetí Auta velmi příjemně strávených 100 minut.Na pixar je to sice málo,ale vzhledem k filmům které stvořili v posledních letech je to vlastně nadstandard...80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě obstojný počin od Pixaru, který svým koncem šokuje diváky starší dvanácti let. O tom, že Blesk Mek Kvín je z formy není pochyb. Proto je mu najata sexy lektorka v podobě Porsche Panamericana, které v BLESKOVI probudí chtíč po německých autech. Výsledkem je samozřejmě triumfální vítězství doplněné koitem Američana a Němky. 77% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Auta jsou jednou z mých nejoblíbenějších Pixarovek, druhý díl si prakticky nepamatuji a stejně tak to bude časem i s dílem třetím. Tento díl je v mnoha ohledech vzpomínkovým, takže nejednou připomene první díl a přestože je vizuální stránka (zcela logicky) na daleko lepší úrovni, chybí filmu ono kouzlo a nadhled, které jsem cítil při sledování prvního dílu. Je to krásné, je to poučné, jen ne tak propracované a zábavné. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

V době, kdy již nepřekvapí počítačová animace a Pixar lenošně tvoří pokračování svých legendárních filmů si divák uvědomuje, jak důležité je mít okouzlující příběh a zkušeného režiséra. Tohle byla právě doména Pixaru. Spojit úchvatnou grafiku, animaci do příběhu, který dojme, překvapí, nadchne. Třetí Auta tak nějak evokují tenhle princip - vše nové, lesklejší, digitálnější nemusí být nejlepší, když příběh je nudou, kde se i děti v kině nemají čemu zasmát nebo čekají na podívanou, která se od Pixaru očekává. Absence Johna Lassetera je znát. Vše je zde až příliš klišé, pokradené z jiných vzorů. Úděl třetích pokračování, kdy už je okoukána originálnost, v tomhle případě, že auta mají svůj svět je pak o to útrpnější, když vám není okolo šesti let a nestačí vám, že autíčka mluví. Předchozí dva díly totiž měli humor i pro rodiče a řidiče. Z technického hlediska absolutní animační špička a lesk karosérií, lighting, ambient, detailnost, textury, realita krajiny je fascinující! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Autá 3 vo všeobecnosti nesklamali a tvoria skvelý rodinný film, ktorý si vďaka širokému spektru tých najrôznejších vtipov užijú všetky generácie. Štúdio Pixar/Disney opäť dokazuje, že po technologickej stránke je na absolútnom vrchole medzi animákmi. Autám však napriek odovzdaní štafety novej generácii chýba originalita. Príbeh je bez hanby okopírovaný z najznámejších športových filmov, pričom ho poháňa jedno cliché za druhým. Absurdný filmový vesmír nás však ale aj naďalej udivuje a my sa ho jednoducho nevieme nabažiť. Kvôli mnohým chybám v storytellingu však dostáva film Autá 3 hodnotenie 69% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Tvorcovia sa nechali inšpirovať okruhom Daytona 500 z Floridy, kde sa snažili nasať jeho atmosféru. Získali množstvo užitočných informácií, trebárs štvornásobný šampión NASCAR Jeff Gordon im vysvetlil rozdiel medzi mladým a starším pretekárom. (krasomama)
  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • Na autosalóne v americkom Detroite, spoločnosť Pixar odhalila auto Bleska McQueena v životnej veľkosti. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama