Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (105)

Othello 

všechny recenze uživatele

Je tu nejedna indicie, že se celkový výsledek prostřihával až se kouřilo a čím je zač tak film odhaluje až úplně na konci, což je jeho velká klika, protože se nejedná v závěru o nic jiného než terapeutický monolog muže ve středním věku, který si najde ženu, práci a tím i chuť do života. Zkrátka jak z časopisu. Do té doby ale naštěstí film (asi neúmyslně) docela maskuje o čem je, většinu času stále působí jako expozice a zahrnuje nás více méně nesouvisejícími epizodami, které mají dynamiku, vtip a jsou dost dobře nasnímané. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE TA VĚC ZACHYCENÁ KAMEROU, JE NĚCO ÚPLNĚ NOVÝHO…“ /// Nejen vo odlišnosti kultur, ale i jiným přístupu ke světu byznisu. Taky o vztahu rodičů a dětí, ve kterých zase tolik odlišností není. Pohodový a zajímavý vyprávění se sympatickejma lidma a nejftipnějším Arabem, kterýho jsem (asi) viděl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Dave Eggers, číst nebudu. 2.) Zajímá mě Saudská Arábie a smrdím korunou. 3.) Thx za titule „nathaliaz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pohádka, na kterou se celkem dobře kouká, má pro odlehčení humor a romantickou linku a jíž se v reálu nedá věřit ani zrnko písku, protože je přespříliš přitažené za vlasy. Ale jako pohádka to funguje. Tom se Saritou to táhnou, byť se obávám, že Tom nám fakt už stárne, fakt už jo. Na takovouhle koprodukční věc, což většinou nebývá k dobru filmu samotnému, je to překvapivě celkem podařené. Nic nezapomenutelného, ale koukatelného. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film, poměrně o ničem, co by samo sebe dokázalo dobře prodat, snad kromě nádherných prosluněných scénérií Maroka a Egypta symbolizující Saudskou Arábii. Jsem strašně rád, že film vzniknul. Aniž bych chtěl znít elitářsky, podle mě film sedne asi tak jednomu z deseti lidí, co už mají něco nakoukáno, ale ten jeden je vržen do neutuchajícího příběhu více než kdy jindy sympatického avšak vcelku obyčejného chlapa Toma Hankse, který v první polovině satiricky baví, předhazuje jeden černý vtípek a nechápající poznání jiné kultury za druhým a v té druhé naprosto pohltí písečnými dunami a famózním šnorchlováním v bledě modrém moři. Feel good kousek jako vystřižený, hodně lidí zmiňuje Lost in Translation, což mě osobně během sledování filmu nenapadlo, a je to vlastně celkem přesné, nebýt ale Franty Fuky, tak bych si A Hologram for the King snad ani nepustil. A o hodně bych přišel...9/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Tykwer trošku vyměknul a místo dalšího nářezu nám naservíroval celkem obyčejný film...na druhou stranu je ale tenhle zatím nejslabší režisérův kousek (který jsem od něj viděl) víc než příjemnou podívanou,kterou celou dobu táhne standardně dobrý Hanks.Nejspíš se dalo z tohoto střetu kultur vytěžit víc a je trošku škoda,že se nakonec film překlopí do klasické romanťárny,ale na jedno podívání to není nic co by urazilo a nepobavilo...60% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Saudskej Arábii, tak prevažná časť natáčania sa odohrávala v Maroku a Egypte. Filmári však pracovali aj v spomínanej Saudskej Arábii (konkrétne v Rijáde), v nemeckej metropole Berlín či americkom Bostone. (MikaelSVK)
  • Produkce byla odstartována finanční sbírkou v rámci projektu Kickstarter. (Terva)

Reklama

Reklama