Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (105)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pohádka, na kterou se celkem dobře kouká, má pro odlehčení humor a romantickou linku a jíž se v reálu nedá věřit ani zrnko písku, protože je přespříliš přitažené za vlasy. Ale jako pohádka to funguje. Tom se Saritou to táhnou, byť se obávám, že Tom nám fakt už stárne, fakt už jo. Na takovouhle koprodukční věc, což většinou nebývá k dobru filmu samotnému, je to překvapivě celkem podařené. Nic nezapomenutelného, ale koukatelného. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné mírně komediální drama z velmi neotřelého prostředí, které zprvu působí dost roztříštěně, což ale osobně považuju za klad. Tykwerův rukopis je v tom cítit velice a divák tak úplně netuší, co čekat v další minutě. A je fajn vidět něco pozitivního z prostředí blízkého východu, které je zobrazováno jindy okem amerického filmu velmi jednostranně. Je to i místy hodně vtipné, muslimský taxikář a jeho (ne)smysl pro humor neměl chybu. Velmi podhodnocený film. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je tu nejedna indicie, že se celkový výsledek prostřihával až se kouřilo a čím je zač tak film odhaluje až úplně na konci, což je jeho velká klika, protože se nejedná v závěru o nic jiného než terapeutický monolog muže ve středním věku, který si najde ženu, práci a tím i chuť do života. Zkrátka jak z časopisu. Do té doby ale naštěstí film (asi neúmyslně) docela maskuje o čem je, většinu času stále působí jako expozice a zahrnuje nás více méně nesouvisejícími epizodami, které mají dynamiku, vtip a jsou dost dobře nasnímané. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer ve své práci vlastně nikdy nic strašně nepokazil a přes obsazení velkého Toma Hankse zřejmě moc lidí tento snímek do kin nepřitáhl. Tak nějak proplul skoro bez povšimnutí a příznám se, že osobně jsem po shlédnutí traileru ani neměl zájem to nějak zvlášť vidět. Jenže jak to tak bývá, člověku se to nachomítne před nos a roztaje a proč vlastně ne. Toma mám rád, Tykwera taky :) a tenhle romantický pracovní výlet do exotických krajin jsem zakusil. Nakonec se mi stalo jako jen u pár kousků, že se svým způsobem do těch človíčků a jejich životů vhozených do neznáma zabouchnete. V titulcích chcete víc a víte, že už nedostanete. Velmi zdařilá práce, kterou ocení znalí v oboru, manželé cizokrajných žen a nebo prostě jen citlivé a vyzrálé povahy. Scéna pod mořskou hladinou je nezapomenutelná. Podceněný film. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divny film o ktorom ani neviem poriadne co napisat. Niekto ho prirovnaval k Lost in Translation, iny k Salmon Fishing in the Yemen. Nieco na tom bude, lebo ma vsetky tieto filmy nebavili v rovnakej miere. Proste film o chlapikovi v cudzom prostredi, ktory si usporiadava svoj zivot. Tento typ filmov nemusim a pozrel som si ho len kvôli Tomovi. Len vdaka nemu davam obidve hviezdicky. Mne to nesadlo, ale pokial mate radi poetickofilozofickopsychologicke filmy o manikovi, ktory preziva nejaku tu zivotnu krizu, tak vam to mozno sadne alebo budete dokonca nadseni. Ja som sa parkrat pousmial ale väcsinou som sa len nudil. 4/10. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Produkce byla odstartována finanční sbírkou v rámci projektu Kickstarter. (Terva)
  • Alan (T. Hanks) vo filme spomenul, že ako malý chlapec bol spolu s otcom v národnom parku v americkom štáte New Hampshire. V tomto štáte sa však žiadny národný park nenachádza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama