Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2016, 11 h 47 min (Minutáž: 46–66 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Mahershala Ali, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Erik LaRay Harvey, Karen Pittman, Ron Cephas Jones, Jaiden Kaine (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Neprůstřelný ochránce Harlemu Luke Cage bojuje proti zkaženým politikům, nelítostným gangsterům a démonům z vlastní minulosti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (37)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Koukatelné. JEN koukatelné. Luke je blb, co nedokáže nic vyřešit rovnou, jelikož je správňák. Ne, není, je to blb. A tak je třeba naprosto malicherný příběh roztáhnout na 13 (!!!) dílů, navíc, v rámci šetření a nutnosti i tak natáhnout díly na odpovídající délku, každý obsahující extradlouhé úvodní zbytečné tak nějak abstraktní titulky. Ke konci jsem ty díly už posouval a hledal, kde se děje vůbec něco zajímavého. Upadalo to do pěkné nudy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec spokojený, viděl jsem první řadu a u posledních čtyř dílů jsem se už jen těšil, až bude konec. Většinou jsem se nudil až na občasné kvalitní chvilky a na stále častější momenty, kdy jsem v ději marně pátral po logice a smyslu. Oba předchozí seriály se mi líbily mnohem víc, jediné, co se mi opravdu líbilo, bylo obsazení hlavní postavy, protože Mike Colter dokázal opravdu vypadat nezastavitelně, ale ten scénář... ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí Marvel/Netflix seriál se opět povedl. Daredevil sice vede, ale Luke je v těsném závěsu. Od prvního dílu chytne a vtáhne do děje. Vše je drsné a uvěřitelné a má to skvělou syrovou atmosféru ulic černošského Harlemu a přestože se to odehrává v současnosti, tak taky takový retro sedmdesátkový feeling. Rovněž se na dokreslení atmosféry povedl výběr hudby. V neposlední řadě musím pochválit i herce. __ Jediná věc, která mi tu prostě vadila, je že do tohoto temného a uvěřitelného světa jsou mixovány narážky na hlavní marvelovské filmy (zelená příšera, chlápek s kladivem ...), sice je fajn, že Marvel narozdíl od DC má všechny své filmy a seriály propojené do jednoho světa jako v komiksech, ale sem se to prostě nehodí. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začněme tím horším, protože Luke Cage je pro mě jedním z nejslabších článků celého MCU. Důvodem je příliš velká roztahanost, protože kromě asi 3 epizod se 3/4 epizody nic nedělo. Druhým problémem je záporák, na Cottonmouthovi bylo alespoň něco, ale Diamondback je suverénně nejhorší záporák v MCU (ano, i Malekith byl lepší, ne o moc, ale byl). To je vidět zejména, když si to porovnáte s ostatními MCU seriály (Garret, Ward, Kingpin, Killgrave). Všechno zachraňují konce epizod, díky kterým má člověk pocit, že se děje alespoň něco. Pak je skvělou postavou Misty Knight, která je jednou z nejlepších ženských postav MCU. A sám se divím, že to píšu, protože mě černošská hudba nikdy moc nebrala, ale sound track je úžasný. 70 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria 60%. Celkom slabota, na Daredevila sa to nehrabe ani náhodou a aj v Jessice Jones mi prišiel Luke Cage o niečo lepší. Príbeh ma moc nebavil, ale Luke Cage bol fajn. Škoda len, že nie som čierny, pretože som mal pocit, že tento seriál je točený hlavne pre nich. Každá dôležitá postava je tmavšia ako podklad tohoto komentu. Ale kašlať aj na to. Predovšetkým ma to nebavilo preto, lebo sa tam až príliš zbytočne kecalo, záporaci moc toho neponúkli a nebyť niektorých zaujímavejších vzťahov a akcii moc by ma to nebavilo. Finále dosť veľké sklamanie a druhú sériu ani neplánujem pozerať. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Luke Cage (Mike Colter) zabránit přepadení obchodu, si můžeme všimnout ve výloze obchodu letáku, na kterém je Stan Lee v uniformě policie. Stan Lee sice není tvůrcem postavy Luke Cage, ale je považován za jednoho z otců Marvel Universe a ve většině filmů od Marvelu si zahrál alespoň malé cameo. (Hovadin)
  • V jednu chvíli má na sobě Luke (Mike Colter) kovové náramky a čelenku (získané z experimentu), modré rifle s řetězy a žlutou vestu. Jedná se o odkaz na klasický komiksový kostým Power Mana, tedy Luka Cage. (MrMartinTm)
  • V motelu drží Reva (Parisa Fitz-Henley) v ruce žlutý USB flash disk. Tento předmět hrál důležitou roli v seriálu Jessica Jones (od r. 2015), byly na něm totiž uložené záznamy z experimentů na hlavním záporákovi Kilgravovi (David Tennant). (MrMartinTm)

Reklama

Reklama