Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako csfd rozdělila můj život na to, co bylo před csfd a po csfd, tak stejně tohle s mým životem udělala maturita. Tenhle film jsem si pustil jako poslední před důležitým mezníkem mého života. Chtěl pouze jednoduchou zábavu na odreagování.. Les Charlots mě hluboce zklamali, zatim nejhorší film, co jsem s nimi viděl... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno byl tohle jeden z mála Bažantích filmů, který jsem viděl. Připadalo mi to tehdy jako senzační legrace. Po letech v tom už vidím spoustu chyb, hlavně přepálenou délku, nulový příběh a i ti Bažanti nejsou tak crazy jako jindy. Na druhou stranu, je to solidní francouzská šermovačka, kdy zejména při těch bitkách to stojí za to. Mušketýři jsou pochopitelně hrdinové, ale Bažanti jim v bojích pomáhají a škodí nepřátelům zezadu a to se zkrátka musí vidět. Takový rak v rozkroku určitě nepotěší. No a jinak jsou tu super vedlejší postavy, hlavně perverzní otec Josef a pár nezapomenutelných scén - závěrečné kopání do zadku :-) Celkově je to pohodovka, která ani po letech neurazí. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech mušketýrech známe všichni. Nikdo však nevíme, jak to bylo ve skutečnosti. Alespoň tak se tváří komediální snímek s populární skupinou Les Charlots. Mnohého diváka určitě napadne, že právě oni si zahráli známé mušketýry, ale chyba lávky. Chlapci si střihli jejich sluhy, kteří veškeré dané události mají na svědomí. Děj příběhu je tedy takový, jak ho zpracoval Alexandr Dumas starší, jen z výraznou úpravou pro komediální eskapády daných protagonistů, opět hraničící s nejrůznějšími bláznivinami, skopičinami a groteskou. A skutečně nikde na  ničem nezůstane nit suchá. A tak tu máme další bláznivou komedii se známou partou, která, jak se na konci dozvíme, má dokonce i pokračování. Pozitivní je, že tu není moc vyloženě přepálených scén, takže je snímek bez sebemenších problémů shlédnutelný i dnes. Jako parodie tedy stále obstojí a po divácké stránce plně pobaví. Spousta honiček, bojů, převleků, vtipných dialogů, prostě všeho je dostatek. Svým způsobem poměrně fascinující komedie, takže nedá se říct, že by se jeden s patřičným smyslem pro humor netěšil na druhý filmový díl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nějak nezdálo že by Les Charlots sundali nohu z plynu. Samozřejmě Velký bazar byl jen jeden. Čtyři mušketýři ukrývají trošku nový druh zábavy, určitě je dobře že se hrdinové podívali na zoubek takovému klenotu jako jsou Tři mušketýři. Závěrečné kopance jsou přímo geniální a otec Josef je pěknej zvrhlík. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jo - v době, kdy v Československé televizi nic lepšího nedávali (tedy dávali, ale ne tak často), jsme byli rádi i za tohle blbnutí. Dnes ale musím říct, že písničky jsou strašně kakofonické a nemelodické, humor jak od puberťáků ze základky a vtipné mi to nepřišlo vůbec. Navíc je to vlastně jen sled scének, kde se někdo s někým nevtipně (tedy rádoby vtipně) mlátí, třeba že chlap vleze do kukaček-hodin, a odtud někoho sem tam majzne po hlavě, nebo že někdo někomu hodí raka do kalhot. Les Charlots nad sebou prostě potřebovali - jako u Velkého bazaru - skutečného Pana režiséra, který by je zkrotil na rozumnou mez, a scenáristu, který by jejich vtípky zapracoval do scénáře ústrojně, a ne stylem každý pes, jiná ves. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama