Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (636)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dost dobrý nápad, místy hodně napínavé s velmi dobrou atmosférou. Na druhou stranu to místy dost zaskřípalo, protože se objevily divné a nelogické momenty, chybí odpovědi a konec se mi taky moc nelíbil. S tím nápadem šlo pracovat podle mě líp, nicméně to určitě špatný horor není, řadil bych ho k mírně nadprůměrným. 65% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad podpořen jistým zpracováním. I když se zrovna nic hororového neděje, tak je to sympatická nezávislárna o mladých lidech. Jenže rejža horor umí a když na to přijde, tak je to hodně fajn. Nejsou tam laciné lekačky, ani odpudivé gore, či snad nějaká akce. Prostě jen jistota, že to jde po vás, a i když nejste první v pořadí víte, že to tam prostě někde je. Mamutí podíl na působivosti celého filmu má hudba od Disasterpeace, jako kdyby vypadla ze synťáku Johna Carpentera. Vlastně celý film se nese v duchu těch temných Carpenterovek. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Co je to vlastně za žánr ? Horor ? No, z části určitě jo, ale občas mi to tak nepřišlo. Do kina jsem na to nakonec nevyrazil, trailer mě až tak moc neuchvátil a tak to dopadlo i po shlédnutí. Podprůměrná záležitost, na kterou se dá hned zapomenout. Alespon já se k tomu tak stavěl. Hlavní herečka tohoto snímku Maika Monroe je pěkná, ve filmu The Guest mě zaujala. Zde sehrála svůj standart, když měla ujetou postavu. Ten princip byl spíš trapnej – myslím tím scénář atd. Máme tu neznámého démona či co, který pronásleduje svou obět. Jako, neříkám, že to nebylo zajímavé, ale místy to bylo fakt trapné. Třeba scéna u vody se mi líbila, nebo finále v bazénu bylo celkem solidní. Třeba chodící bába, nebo žena, které byly vidět prsa – to byl fakt úlet, spíš jak nějaké ujeté porno mi to ve zlomku vteřiny napadlo. Hororové prvky ? No, je jich tu teda málo. A ani jediná lekačka. Krev ? No, trochu jo, ale moc jí tu není. Atmosféru to má ale naopak celkem slušnou, takovou netypickou. Nebo hudba je ještě docela zajímavá. Takže, dá se to strašně těžce hodnotit. Dal bych i 3 hvězdy, ale naštvalo mě, že se ve filmu nic výraznějšího nedělo, konec mohl být trochu logičtější. !!!!! MOŽNÝ SPOILER !!!!! Maika si tu zasouloží s 6 frajéry, aby se jí démon nedržel a přisál se na někoho jiného. Kdyby to bylo jednou, max dvakrát, pochopil bych to, ale ne tolikrát. To bylo fakt ujetý. Nejdřív posera na začátku, který se chtěl zbavit toho démona, tak si zasouložil s Maikou, přelezlo to na ní, nějak. Pak jí chtěl pomoci jeden frajer, hezky jí to tam mrskal v nemocnici, poté uviděla na lodičce 3 frajéry, hurá za nima plavala. A nakonec její nesmělý kámoš. WTF ?no já nemohl. !!!!! KONEC MOŽNÉHO SPOILERU !!!!!Tohle vážně nemůže být povedený film. V červených číslech ještě je ? No a co ? Kašlu na to, mě to nesedlo a konec. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe, konečne horor so slušnou atmosférou a zaujímavou pointou. Priznám sa, takú pohlavnú nákazu by som teda nechcel chytiť. To najdôležitejšie na čom sa tu stavia je vynikajúca práca s kamerou, navodenie pocitu prenasledovania bolo miestami hodne zimomravé. Nemôžem zabudnúť ani na časté, nepríjemné zábery, keď sa hlavné postavy bavia, vedú dialóg, a len tak mimochodom sa za ich chrbtami a v zornom poli diváka začne pomaly približovať matná postava, ktorá sa pomaly zväčšuje a zväčšuje.... tá neúprosnosť hoci pomalého, ale nezvratného prenasledovania bola dokonalá a veľkou mierou tak prispela k celkovej výbornej hororovej dusnote. Veľká spokojnosť, niečo také mám na hororoch veľmi rád. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá věc, která mě strašně bavila. A to především díky naprosto geniálnímu soundtracku - muzika u tohoto filmu od Disasterpeace je virtuózní libovka, která celý film pozvedá na jiný level. Kvalitní obsazení, kamera a scénář se postarají o zbytek. Film nejde cestou klasických lekaček, postupného vyvražďování nebo hektolitrů krve - mnohem spíše buduje po celou dobu vynikající atmosféru, notně podpořenou skvěle zvolenými lokacemi pochmurného Detroitu (och, poté, co se z tohoto bývalého centra automobilového průmyslu stalo město duchů, má zřejmě ještě na dlouho o zájem filmařů postaráno, viz třeba Jarmuschův poslední film PŘEŽIJÍ JEN MILENCI, natáčený tamtéž). Pokud mám něco na dobrých hororech rád, pak je to jejich schopnost dosazovat důvěrně známé věci do jiného kontextu, a vytvářet tím v člověku pocit strachu - nikdy bych třeba nevěřil, že se můžu bát toho, když proti mně pomalu jde v ústrety nahatá ženská. A voilà, vážně to funguje :-) (A což teprve nahatý chlap na střeše! Ještě teď mi běhá mráz po zádech, brr). Závěrečná sekvence u bazénu sice trochu stáhne dojem dolů, ale při finálním vyústění je vše zapomenuto - tenhle film se prostě povedl. (Nejen) fandům hororů vřele doporučuji. UPDATE: 16. 01. 2017 - Na druhé zhlédnutí mě to sice už tak nebavilo, ale i tak jsem si to celkem užil. A hlavou se mi honily různé otázky - mrzí mě, že ve filmu není například řečeno, kde se "prokletí" vzalo (kdo byl tím zcela prvním) a zda se ho lze zbavit pouze "dobrovolným" sexem, nebo i znásilněním. Každopádně soundtrack je prostě velká libovka a už kvůli němu bych tenhle film vzal kdykoli na milost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Rich Vreeland, ktorý zložil soundtrack k filmu, si zahral hlásateľa na škole, kde Jay pátra po Hughovi. (Marceloo)
  • Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly. (MrPierc)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama