Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Inkasrance je další originální horor, který vykrádá maximálně šest úspěšnějších kolegů a dělá vše proto, aby nás co nejvíc nudil. Pardon...děsil. Což se mu povedlo, protože děsný to bylo. Aaron Eckhart, s drsným jménem Ember, si to sviští na svém invalidním vozíku, div nespálí gumy a jeho dlouhé vlasy barvy pochcané slámy mu bláznivě vlají ve větru, k tomu vlastní husté strniště na prdeli, které hrdě říká brada a jako bonus má profesorský bifokály a s výrazem permanentního zadržování větrů nahání děsnou entitu s ještě drsnějším jménem Meggie. Mazec. Tenhle týpek mi vjet do místnosti a galuzkama mi zasrat podlahu, hned mě posedlost přejde a jsem zase hodná, jen abych tam s ním nemusela tvrdnout, protože bych se bála, že ho chytne třeba sraní a já mám hajzl v patře, takže by to byl kolosální průser...Jinak démon Meggie posedne jedenáctiletého Camerona, kterej je ukázkovej přizdisráč, lže mamince, vraždí hodné houmlesačky a 3/4 své role sedí na prdeli uprostřed temné místnosti a tváří se jako by si právě leštil bambus. Tomu říkám posedlost !! Když jooo, chce zaujmout pozornost začne mumlat démonické říkanky jako ze slabikáře pro retardy, co se dají ležérně přeložit jako máma má mísu, máma mele maso, Asia na to jebe atd. Ke konci si Meggie a Ember hrají, kdo dokáže déle levitovat a následuje nejvtipnější pokus o sebevraždu všech dob. Poslední tečka je originální asi jako písek na poušti a vysvobozující titulky doprovází tak neuvěřitelně vypíčeně vybraná písnička, že jsem se při zahlédnutí jména v titulcích - Kaplan - už jen hystericky chechtala. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem lepší, ale i daleko horší démonické horory. Inkarnace vlastně vůbec ničím nevybočuje z průměru. Největším problémem filmu je nedostatek akce. Samotná vymítání se obejdou bez běžného velkého křiku a létajícího nábytku (samotní aktéři ale levitaci zvládají). Což je ale škoda, protože právě tyto scény bývají ozdobou žánru (a důvodem proč na to jdeme do kina). Tady si ale autoři vystačili s jakousi snovou realitou, ze které se posedlý musí probudit a démon je pryč. To je ale dost o ničem. No a pak ten OMG závěr. Klišé, klišé, klišé. Inkarnace je přesně ten typ filmu, na který se podíváte, možná vás i pobaví, ale za týden úplně vyšumí a za měsíc si nebudete moci vzpomenout, o čem že to vlastně bylo... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už to tu bylo napsáno a já musím souhlasit. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina. Protože tohle by fakt byly vyhozený prachy. Takhle jsem " jenom " promarnil 86 minut svýho života. Nejlepší scéna nás čeká před začátečníma titulkama a pak už jenom těžká nuda. Dalo mi hodně sil a přemáhání abych udržel oči otevřený a neusnul u toho. Čekal jsem, že aspoň konec trochu vylepší dosavadní dění, ale opak je pravdou. Konec je ubohej a trapnej až to bolí. Nechápu jak takový chujoviny vůbec můžou dávat do kin. Spousta nudnejch keců bez akce, atmosféra či napětí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak úplně horor o vymítání, jak by poster napovídal, to není. Byl to slabší odvar thrilleru o nějaký zlý entitě. V některých momentech se to snažilo tvářit inovativně, hlavně v těch hrátkách v mysli. Ale ani to nedokázalo naplnit potenciál. Vždyť ten klučina posedlej jenom seděl v pokoji a nikomu neškodil a přitom prostor i oběti k dispozici měl. Minimálně větší masakr, nebo pár lekaček tam přidat měli. Tohle nemělo ani atmošku, ani napětí, ani pořádnou zápletku. Víceméně bych řekl zbytečnej film v rámci kinematografie. Herci byli pozitivum, ač se zas tolik nepředvedli, Byli tam prostě na efekt. Ale je to zklamání v dnešní době vypustit něco takovýho s žánrem horor. Divím se, že ten tým, kterej kolem toho je, se nad tím nepozastaví a nevyladí to pro oko hororovýho fanouška. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Hororový Inception a zlepenec Nolanovho majstrštyku, Insidious, Exorcistu, Hráčov so smrťou a ktovie čoho všetkého ešte. Jason Blum dokáže ako producent klasicky aj za pomerne malý rozpočet ponúknuť dosť muziky, plus i Brad Peyton nie je zlý režisér a film je vizuálne i po technickej stránke na úrovni hororu pre kiná. Osobne som mal však problém s tým, že film bol dejovo až zbytočne (a často samoúčelne) prekombinovaný. Snažil sa byť dejovo prekvapujúci, šokujúci a zároveň byť i ultra desivý, až sa to nejako celé minulo účinku. Nehovoriac o tom, že skopírovaných motívov z iných filmov je proste veľa a v výsledku z toho vznikol pomerne solídny guláš. Aaron Eckhart zachraňuje čo sa dá a na jedno pozretie to ešte ujde, na druhý krát by som sa k tomu ale nevracal. 55% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama