Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Inkarnace“ je na první pohled originální pohled na vymítačský žánr, ale při sledování se postupně ukáže, že to nové je skutečně jen málo, protože se jede podle klasické kostry. Nakonec v tom nic moc nového není a finále filmu to úplně zabíjí. Všechno, co na tom mohlo být dobré, je najednou pryč a není moc o co stát. Mně se snímek Inkarnace“ prostě nelíbil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím sa priznať, že som od "Incarnate" nakoniec dostal celkom schopnú hororovú drámu, ktorú som si aj užil a bavilo ma to sledovať. A dokonca musím povedať, že cestovanie do mysle v tomto filme je podľa mňa veľmi fascinujúce. Film sa neubráni niektorým klišé a musím povedať, že záver je pre mňa trošku sklamanie, lebo to urobili tou absolútne nesprávnou cestou a trošku ma to štve, ale na druhú stranu je to celkom miestami aj vizuálne trošku strašidelné, nemá to asi žiadnu otravnú skákačku a celkom mám pocit, že film vie aj miestami budovať atmosféru. Musíme síce prekonať mizerný úvod a nie najlepší záver, ale zvyšok filmu ma celý čas bral. Nápady ma fascinovali, príbeh mi prišiel zaujímavý a celkom musím povedať, že som aj chcel, aby sa z toho Cameron a Dr. Ember dostali. Aaron Eckhart mi v hlavnej role absolútne sedel a vo ilme podľa mňa na nadmieru funguje. David Mazouz je tu rozhodne lepší, ako sa ukázal vo filme The Darkness. Je mi jedno, že tu asi budem v menšine, ale ja som si "Incarnate" skutočne užil. A dostal som popravde viac než som čakal. Dokonca by som sa nebránil si to pozrieť aj znovu. Z mojej strany spokojnosť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Muž na vozíku má zvláštny dar, ktorý mu umožňuje vstúpiť do mysle osoby posadnutej zlými duchmi. Nepodporuje cirkev a koná na vlastnú päsť. Keď ho však cirkev kontaktuje a povie mu o prípade posadnutého dieťaťa, rozhodne sa urobiť výnimku a zaoberať sa ich prípadom. Démon, ktorý posadol chlapca, je však najsilnejším parazitom, s akým sa kedy stretol a boj s ním ho privedie až na hranicu života a smrti. - Väčšina hororov, ktoré mali túto jeseň byť v našich kinách, bola zrušená a Blumhouse sa rozhodol zachrániť situáciu týmto projektom, ktorý vo mne aj bez toho, že by som o ňom čokolvek vedel, vzbudzoval nechuť. Je to obyčajný PG-13 horor z USA, ktorý skúsenejšieho fanúšika určite nepoteší, ale niekolko pozitív sa tu nájsť dá. V prvom rade parádny herecký výkon Aarona Eckharta, ktorý sa k hororu takmer nikdy ani nepriblížil a zahral túto úlohu perfektne. Hudba tiež vôbec nebola zlá a aj námet sa mi celkom páčil, pretože ako som spomínal u minuloročného III, myslím si, že Subconscious horory ponúkajú ešte vela možností na spracovanie. Inak sa ale nedá pochváliť už takmer nič. Ostatné herecké výkony sú velmi slabé, posadnutia a práca s nimi je takmer úplne nefunkčná, hororový fanúšik samozrejme všetky lakačky dokáže predvídať a generické dialógy neponúknu takmer žiadne zaujímavé informácie, ktoré si ja u týchto hororov s exorcizmami pozorne všímam. Ak niekto plánuje ísť na toto počas sviatkov do kina, tak si radšej zvolte ovela hodnotnejšie alternatívy v podobe A Christmas Horror Story, Krampus, Black Christmas, Treevenge, Silent Night, Deadly Night alebo Gremlins pri príjemnej domácej atmosfére. + herečka z At the Devil's Door + herec z The Darkness + herec z Krampus + herec z A Haunted House 2 ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě příběh bavil, dokud tam nezačal démon skákat z jednoho na druhého během každých 5 vteřin. To už začalo působit celkem zmateně, nepřehledně a ztrácelo to rychle mou pozornost. Postavy byly sympatické, takže nic extra mi tam nevadilo. Ve finále je to ale stejně jen průměr, který potěšil, zabavil, ale rychle zase vyšumí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Incarnate se sice tváří netradičně, ale vlastně je to jen mix vymítacích hororů a Cely. Na druhou stranu nic proti tomu, protože i přes slušnou řádku klišé to působilo celkem neokoukaně. Fanoušci exorcismů si sice na své moc nepřijdou, ale mě se ty vstupy do mysli oběti líbily a docela mi to sedlo i herecky. Sice moc nechápu, čím si tenhle film zasloužil kino, ale v zásadě je to celkem příjemná jednohubka. 60% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama