Reklama

Reklama

Volání netvora: Příběh života

  • Česko Volání netvora (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Conor O'Malley (Lewis MacDougall) se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky (Felicity Jones), kvůli které musí Conor trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou (Sigourney Weaver). Navštěvuje jednu z britských škol, kde se každý den musí potýkat s akademickým nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože Conorův otec (Toby Kebbell) se odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (324)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Conorovi umírá matka na rakovinu a ve škole ho šikanují. Jelikož je na tom jeho matka špatně tak se o něj stará jeho babička,kterou nemusí a ona ani nemusí ho (ne, že bych se jí divil takového spratka bych mlátil 24 hodin denně) a tak si Conor vytvoří vlastní svět s Netvorem,který mu dává hádanky. A zbytek je už taková sračka,že už si nevzpomenu ani co tam bylo jen,že hlavní herec je sympatický asi jak rakovina penisu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nebudu vám lhát, tohle mě strašně moc sedlo a emocionálně mě to rozsekalo. Už od trailerů jsem čekal, že to bude kvalitní film, ale že se mě takhle emocionálně dotkne jsem opravdu nečekal, a jsem za to hodně moc rád, protože film je ještě lepší, než jsem čekal. Opravdu, a to nepřeháním. Dost tomu pomáhá, že mám v oblibě del Torův Faunův labyrint, kterému je to dost podobné, způsobem jakým je to vyprávěno a také tím co film chce říci. Film vychází z knižní předlohy, kterou jsem nečetl, ale na scénáři dělal autor knihy Patrick Ness, takže pevně věřím, že se mu dostalo té nejlepší možné péče a ve filmu je přesně to, co je pro příběh a pochopení nejdůležitější. Jsem z filmu dost nadšený, a o to více mě mrzí to co teď napíši. Film nemůže komerčně uspět. A fakt mě to mrzí, jelikož by si film zasloužil spoustu peněz, ocenění a uznání. A to se mu nedostane, jelikož je to velmi osobitá podívaná, která se tváří jako fantasy a přitom je to sociální drama, které většinu z nás rozpláče. A jsem fakt rád, že mohu napsat, že J. A. Bayona odvedl výbornou práci. Bayona se krásně popral s příběhem a s jeho prvky, a to ať už jde o hororově laděné scény, pohádkové vyprávění nebo funkční sociální drama s přesahem a celé to krásně spojil do funkčního celku, který dojímá nenuceným způsobem. Prakticky je to film o bolesti, hněvu, lásce, odpuštění, vyrovnání se se ztrátou. A Bayona to umí prodat. A má na to taky kvalitní herce, kteří podávají velmi přesné výkony. Sigourney Weaver je zde parádní a ve druhé půlce je perfektní. Toby Kebbell mě opět dokazuje, že umí hrát a má jen smůlu na projekty, které nevydělávají. Felicity Jones hraje přesně, tak jak má a díky tomu, že netlačí na pilu je její výkon lepší. Liam Neeson má perfektní hlas a jako tis je skvělý. Můj největší respekt má Lewis MacDougall, který táhne film a jeho výkon je famózní, jelikož skrze něho na nás dopadají ty správné emoce, a jen díky němu funguje konec, tak skvěle. Z textu je dost jasné, že jsem z filmu hodně moc nadšený a proto jsem rád, že má taky krásnou vizuální stránku plnou detailů. Ať už jde záběry na malování, hroty tužek, ořezávátko nebo hodiny s časem 12:07, či krásné úvodní titulky, jejíž vizuál se pak přenese do třech vyprávění od netvora. Je vidět, že film je dělaný od srdce a má přesah a hloubku, a že se nejedná, jen o zakázkovou práci. O to více jsem si cenil konce, pointy a i myšlenky filmu. Jediné co mě mrzí, je to že i když je film hodně dobrý, tak se na něj nebudu koukat moc často, jelikož více projekcí mu ublíží. Volání netvora: Příběh života je výborné drama, které má krásnou fantasy vsuvku, a i když to každému nesedne tolik jako mě, tak i tak je to velmi kvalitní film, který stojí za to vidět. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Potreboval som niečo takéto krásne a emocionálne. Ide v podstate len o príbeh obyčajného 12-ročného chlapca a o to ako sa vyrovnáva so svojím životom, a teda hlavne so smrteľne chorou matkou, prostredníctvom utiekania sa do fantázie. ()

Peticipa 

všechny recenze uživatele

Pokud se od začátku necháte lapit a filmu dáte zabrnkat na vaši citlivou strunku, hodí vás do melancholie, černobílé fantazie v barevném provedení, bezmoci s poslelstvími a v závěru i do čirého smutku. Pokud ne, dočkáte se uspávajícího patosu s hezkým zpracováním a triky. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

super atmosfera, perfektna hudba, vyborne herecke vykony... fakt sa to dobre pozeralo a aj napriek tomu, ze to nema nejaku vyraznu dejovu liniu, tak som sa od toho nedokazala odtrhnut a fascinovane som to zhltla na jeden nadych... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Emočně mě toto vyrovnávání se s umíráním na rakovinu své maminky zasáhlo tak napůl. Režijně jisté, trikově bezmála bezchybné, jasně napsané; ovšem ty kratičké, vizuálně nádherné, animované (CGI stylizované do malby vodovkami) příběhy, které stromové monstrum vypráví, mi přišly metaforicky víceméně banální a průhledné. Stejně jako v poslední době až ohraný konstrukt "dospělé téma dětským pohledem unikajícím do fantazijní říše". Opravdovější se ukázaly nakonec ty přízemní, reálné city vzteku a frustrace. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Příběh - smutné drama s dětskou fantasy opěrkou - 12letého, trochu osamělého kluka, který měl víc problémů, než by i sami dospělí unesli. Poetický, nádherně proanimovaný příběh dospívání, pochopení, loučení, vypořádání se s nejen osobními strachy a okolními monstry, které na sebe berou podobu každodenního života a toho nejtěžšího, co člověka v životě může potkat. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Babadookem a Faunovým labyrintem. Příběh o boji s vnitřními démony (kdyby můj vnitřní démon byl Liam Neeson taky bych si s ním rád popovídal) třináctiletého kluka, kterému umírá matka. Pokud člověk na film nahlíží jako na rodinné drama a ne jako na fantasy bude spokojen, opačně to bohužel nejspíš fungovat nebude. To nemění nic na tom, že je film kvalitně natočen a to co chtěl předat předává velmi povedeně. Po skončení na něj určitě člověk nezapomene a to je u filmu s poselstvím asi to nejdůležitější. Trošku mi vadila rozkouskovanost snímku a tím myslím to, že přenášení mezi realitou a fantazírováním nebylo tak plynulé jak by bývalo potřeba, to má za následek to, že finále nepůsobí tak drtivě jak mohlo. Herecké výkony jsou skvělé, Lewis MacDougall podává na svůj věk parádní výkon a už výše zmiňovaný Liam Neeson je hodně povedenej Stromovous. Vysoká očekávání A Monster Calls úplně nesplňuje, ale za shlédnutí rozhodně stojí, ovšem radši bez dětí pokud nechcete mít doma malou depresivní kouli. 70% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

vizuálně podmanivé, nádhernou hudbou podbarvené, intimní vyprávění o umírání a rvaní se strachem (a smutkem) ..odzbrojující, i když, místy je té tíživosti až moc ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká velkolepé dětské fantasy, bude zklamán, i já z počátku byl. Pak jsem ale zjistil, že klenotem tohoto filmu je něco úplně jiného! 7/10 ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí příběh. Moc se mi líbily tři povídky, které jsou fakt na zamyšlení, a efekty netvora + animace u povídek tomu dávaly zajímavý nádech. Ještě k tomu Liam Neeson a Felicity Jones. 90% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pořádně koncentrovaná depka, která mě zastihla v bezzásahové zóně. Určité kvality snímku musím přiznat, animované pasáže se mi hodně líbily, ale celé mě to nechalo až kupodivu chladným. 60% ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Ždímačka na city, které tak trochu chybí koule na větší drámo. Je to fajn, postavy jsou jako vystřižené z příručky "Nástrahy rodinného života". Funguje to, ale mám pocit, že by se dalo ještě víc přitlačit na pilu. A po pár dnech od shlédnutí to bije do očí ještě víc. A tak ve mě mnohem déle zůstane umělecké ztvárnění "příběhů" a hlavně samotná postava Monstra. 75% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Má to nádherný trailer - ten je vskutku pětihvězdičkový a velmi mě nalákal na film. Ten bohužel nějak zázračný není. Nelze mu upřít určité kvality. Zejména filozofický "šedý" pohled na lidi byl osvěžující, ovšem celkově průměr. 63%. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabučké fantasy, emočne ma to nenadchlo a dokonca ani príbehovo. Hviezdička za obra ktorého dabuje Neeson a druhá za záver. Hlavný herec tak nesympatický až som si hovoril že to bude strata času, čo aj bola. 2* ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Originálne podaný, zaujímavý príbeh s výpovednou hodnotou pre každého, kto hľadá nielen... Však si pozrite a zistíte. A herci? Fajne. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Film, kde je Liam Neeson obří tis? No tak to musí být buď totální ptákovina nebo absolutní pecka. Ale naštěstí, b je správně. Komorně obsazené drama nadějného režiséra J. A. Bayony se velice povedlo, už se nemůžu dočkat, co tenhle pán provede s druhým Jurským světem. Křivka mojí náklonosti k Felicity Jones má strmě rostoucí charakter, tady se mi velmi líbila. Takže za mě filmu nic moc nechybí, parádní pro celou rodinu. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh. Tentokrát nejde o to, aby malý chlapec zachránil mámu. Tentokrát musí zachránit sebe. Tentokrát nestačí, aby do bouře vykřičel jedno jméno, ale musí vykřičet celou pravdu… Find hope in the dark ◙ Hodný film o životě… tedy o smrti. Opravdový, jak jen dětský magický realismus dokáže být. Důležitý film o pravdě, kterou si i děti zaslouží. Dospělí v dobré víře chlácholí děti milosrdnými lžemi. A hodné děti předstírají, že jim věří. Bezmocní dospělí si myslí, že děti mají na opravdový život čas, až dospějí. A tak děti mají pocit, že jsou samy na své otázky, že jim nikdo nenaslouchá, že to ony mají zachránit dospělé. Přitom i zlé čarodějnice si někdy zaslouží zachránit a hodní princové se někdy dopustí vraždy. Crying Out Loud ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený počin, kde mi vadila jen jedna věc, a to přehnané tlačení na pilu v případě emočního trýznění diváka. Chvilkami to bylo tak očividné, že mi to narušovalo celkový dojem z filmu. Jinak animované části fantastické, herecky skvělé a předloha originální, včetně mnohdy překvapivých point. ()

Související novinky

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jurský svět 2 má režiséra

Jurský svět 2 má režiséra

19.04.2016

Tržby Jurského světa zůstávají asi největší filmovou záhadou loňského roku. 1,67 miliardy dolarů nečekali ani ti největší optimisté, studio Universal každopádně nezaváhalo a prakticky ihned oznámilo… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

Reklama

Reklama