Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (175)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězdička je pouze za skvělého Gandalfa, protože jinak to byla, sice hezky udělaná, ale scenáristicky prázdná, báchorka o dědkovi a klukovi, kteří chovají včely. Nemůžu říct, že jsem se nudil, ale když film skončil, tak jsem jenom pokrčil rameny a šel dělat něco jiného, aniž bych na snímek potřeboval vzpomínat. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes žije vo svojom pokročilom veku 93 rokov mimo mestskú civilizáciu, kde sa o chod statku i príbytku spoločnými silami stará pani Munroová so svojím synom Rogerom. Od jeho detektívnej práce kedy prišiel na "kĺb" nejednému prípadu ubehlo viac ako 30 rokov, no presto všetko je tu jeden, posledný, ktorý mu nedopraje pokojného spánku. Bol totiž príčinou jeho predčasného odchodu do dôchodku. Spomenie si čoraz senilnejší starý pán, ktorého začína prenasledovať strata pamäti, čo sa stalo s manželkou pána Kelmota, ktorý ho požiadal, aby vyšetril príčiny veľmi zvláštneho správania jeho milovanej partnerky? Na môj vkus až príliš pomalé tempo. Príbeh je síce silný, pričom sa skladá z viacerých skladačiek, no bohužiaľ u mňa samotnom nedokázal vzbudiť taký záujem, aby som bol k "sile" hlavnej postavy so zvučným menom natoľko ohúrený, aby som udelil vyššie hodnotenie ako 3 hviezdy. Teda až kým sa v záverečnej 15 minútovke neuzavreli ďalšie z "príbehov", ktoré vyvolali rôzne neočakávané pocity (nechcem naznačovať). Na pána Holmesa som sa veľmi tešil, no a napriek tomu, že som očakával úplne niečo iné, spokojnosť sa nakoniec predsa len dostavila. Divák by však nemal dúfať v žiadnu akciu, ale mnoho dialógov s hlbokými myšlienkami. Pekný film. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vědět, že zde bude Mr. Holmes prezentovat Ottův slovník naučný, Včelařův rok a jeden případ, který mohl v klidu ponechat Alzheimerovi ve spárech, byla bych ušetřena všech průvodních znaků pozdního stáří a necítila každou kost v těle... to vlastně znamená, že McKellen zahrál fakt dobře, jen, ehm, poněkud zbytečně. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jak koukám, tak na ČSFD se to dlouhou dobu nese pouze rozmazlenci blockbuster titulů, jako by nebylo místo pro filozoficky poetický film s pomaloučkým tempem. Panu Holmesovi je již 93, a tak není divu, že film se ubírá takto. Sledujeme tři linky. Hlavní, kdy je tedy Sherlocku Holmesovi 93 let a dožívá na venkově, se svojí hospodyní a jejího syna Rogera. Poté máme vedlejší - poslední případ a návštěva v Japonsku. Všechno se to táhne velice melancholickým a smutným tónem a filmu to neuškodilo! Čili Verbale a jiná individua, trhněte si nohou! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Komorní drama v anglickém stylu o starém geniálním skoro senilním dědouškovi, který je osamělý a začne si budovat pevné pouto s chytrým synem své hospodyně.. A shodou okolností je ten dědoušek zároveň slavný Sherlock Holmes, který si nemůže vybavit, proč díky jednomu případu ukončil svou detektivní kariéru.. Poetické, prázdninově pomalé, ale zároveň je to velmi milá podívaná, která klasické fanoušky Holmese pravděpodobně zklame.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)
  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně v Sussexu a Londýně. (Adusa68)

Reklama

Reklama