Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (491)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O búrke bez búrky? Katastrof minimum, pričom by sa samotné zábery zmestili do 15 sekundovej upútavky. Po prvých 20 minútach som normálne rozmýšľal, že by to mohlo vypáliť niekde na úroveň medzi 3-4 hviezdy. No čo sa z toho vykľulo potom, to je už “iný” príbeh, plný vtipu, sĺz, sentimentu, tupoty, neuveriteľných zvratov, nezmyslov, no a v konečnom dôsledku, ako to už v USA býva zvykom, zrady, hrdinstva, či nebojácnosti. Taktiež sa nezabudlo na samotného Boha, no a v neposlednom rade - na potlesk na záver. Jedna za vesmír a snahu o vtip. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekný pukanec, pri ktorom môže divák vypnúť a užívať si pre oko veľmi pekne obrazovo spracované prírodné katastrofy. To je zároveň aj ten najväčší klad snímku - komerčne slušne našlapaná akcia. So samotnou dejovou linkou to už bolo horšie. Na môj vkus to bolo miestami až príliš prešpikované politikou a konšpiráciou, takže sa tu vyskytli pomerne dlhé pasáže, ktoré ma nudili. Navyše do určitej miery ide o vykrádačku Armageddonu (1998) a iných úspešnejších snímkov podobného razenia. V tomto smere ma prekvapil len úplný koniec, ktorý predsa len nie celkom kopíroval túto schematickú šablónu. Avšak za cenu, že to potom vyznelo až moc cukríkovito. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Největším překvapením pro mě bylo jak moc je Geostorm špatný. Ty pokusy o jakýsi Armagedoon po dvaceti letech působí dosti srandovně. Gerard Butler ve své snaze o hrdinnou postavu jde se svým špatným hereckým výkonem ještě mnohem dál než v minulosti. Myslím že tady se musejí stydět zcela všichni a to jak před, tak za kamerou. Emmerich i Bay můžou vklidu usínat na vavřínech dál. 30% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 221.6 miliónov $ | Sú dni, keď mi podobný staromódny film padne do nálady. A vzhľadom k tomu, že katastrofické filmy plné heroickej hudby a patosu mám rád, je Geostorm od Devlina taká priemernejšia Emmerichovka, ktorá ma potešila, hlavne s Butlerom v hlavnej roli. Fuqua z neho dostak viac v Olympus has fallen i v London has fallen, ale evidentne mu ten žáner sedí, a Geostorm je len novým dôkazom. Fyzika samozrejme vo filme neplatí, ale kto ju v tomto žánru rieši, je už dlhodobo na zlej adrese :) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin absolutně pochopil to, co se bývalým tvůrcům velkých katastrofických filmů v dnešní době vůbec nedaří. Nahláškovaný a příběhově celkem slušný, se spoustou sympatických postav, slušných efektů a svižného tempa. Zapomeňte na sílu postav, jakou měli herci třeba v Armagedonu nebo Dni poté, postavy pronášejí jen nezbytně nutné repliky a diváka spíš baví detektivní příběh na pozadí toho katastrofického. Odvážný mix který potěší něčím novým a zároveň na vás dýchne ta pravá, devadesátková atmosféra. Čekal jsem daleko větší průser a v dnešní době samých buzíků v pláštěnkách se jeví starý, poctivý ničitel měst a mrakodrapů na základě globální katastrofy a ne invaze robotů, mimozemšťanů a jiných píčusů jako svěží oldschool vánek v zahnilé době plné kreténů s popcornem, ajfonem, nevyhováním a bejskou na palici jako zázrak pro nás staré, unavené, v kině slušně vychované normální zmrdy. 70%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama