foto

Danny Cannon

  • nar. 1968
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Danny Cannon, ktorý vyrástol v meste Luton, začal svoju kariéru ako herec v divadle. Filmy začal natáčať už keď mal 16 rokov. Jeho prvý celovečerný film The Young Americans (1993) ho dostal do povedomia producenta Jerryho Bruckheimera.

Popri malom repertoári divadla zrežíroval ešte niekoľko krátkych filmov, do ktorých obsadzoval svojich divadelných kolegov. Uznávaný režisér Alan Parker videl jeho dielo (vtedy mal Danny len 19 rokov) v BBC Showreel, čo bola každoročne vysielaná súťaž. Po nej získal Cannon prvú cenu a Parker ho presvedčil, aby sa zapísal na prestížnu National Film and TV School.

Okrem filmu The Young Americans (1993) režíroval aj Judge Dredd (1995) a I Still Know What You Did Last Summer (1998).

Potom, čo režíroval pilotný diel CSI: Crime Scene Investigation, zostal pri tomto seriáli ako producent a scenárista. Neskôr režíroval aj pilotné diely pre CSI: Miami a CSI: New York. Za štyri roky sa CSI rozrástli do jednej z najúspešnejších televíznych seriálov a získali tri ceny Emmy, tri People's Choice Awards a tri nominácie na Golden Globe.

V roku 2010 sa Danny pripojil k akčnej sérii Nikita ako režisér a výkonný producent. V tom nasledujúcom produkoval mysteriózne krimi Alcatraz od FOXu.

Domino "kacer4" Bíro

Režijní filmografie

Filmy

2007 The Cure (TV film)
2005 Góóól!
1998 Phoenix
Tajemství loňského léta 2: Rok poté
1995 Soudce Dredd
1993 Mladí Američané
1990 Strangers

TV seriály

2019 Pennyworth (TV seriál)
Marianne Faithfull (S01E10)
The Landlord's Daughter (S01E02)
Pilot (S01E01)
Gotham (TV seriál)
Rok nula (S05E01)
2017 Training Day (TV seriál)
Převýchova (E01)
Gotham (TV seriál)
Královna bere jezdce (S04E11)
Pax Penguina (S04E01)
Půvabný automat na nenávist (S03E20)
2016 Gotham (TV seriál)
Upalte čarodějnici (S03E02)
Lepší vládnout v pekle (S03E01)
2015 Gotham (TV seriál)
Neopovaž se (S02E01)
Všechny šťastné rodiny jsou stejné (S01E22)
2014 Gotham (TV seriál)
Selina Kyle (S01E02)
Pilotní díl (S01E01)
2013 Lidé zítřka (TV seriál)
Girl, Interrupted (E03)
In Too Deep (E02)
Pilot (E01)
Shameless (TV seriál)
Where There's a Will (S03E08)
2012 Alcatraz (TV seriál)
Pilot (E01)
Nikita (TV seriál)
Crossbow (S02E22)
2011 Nikita (TV seriál)
Game Change (S02E01)
2010 Nikita (TV seriál)
Dark Matter (S01E10)
2.0 (S01E02)
Pilot (S01E01)
Dark Blue (TV seriál)
Personal Effects (S02E10)
Home Sweet Home (S02E07)
2009 Dark Blue (TV seriál)
Ice (S01E06)
Guns, Strippers and Wives (S01E02)
Pilot (S01E01)
Zapomenutí (TV seriál)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2007 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kdo a co (S08E06)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sbohem a polibek (S06E13)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Letí tudy střela I. (S06E07)
Létavice (S06E04)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Miami - New York - Nonstop (S02E23)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Každá s každým (S05E05)
Viva Las Vegas (S05E01)
Falešní hráči (S04E13)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Pokrevní bratři (S02E01)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Neviditelný důkaz (S04E07)
Jackpot (S04E06)
Stín minulosti (S03E23)
další epizody (4)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nic není, jak se zdá (S03E05)
Poslední kapka (S03E01)
Konflikt pravomocí (S02E22)
další epizody (4)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Krev nevinných (S02E06)
Bolehlav (S02E01)
Škrtič (S01E23)
další epizody (6)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Anonym (S01E08)
Kdo jsi? (S01E06)
Únosce a nalezená (S01E03)
další epizody (4)

Hudební videoklipy

1993 Björk: Play Dead (hudební videoklip)

Video kompilace

1999 Björk: Volumen (video kompilace)

Scenáristická filmografie

Filmy

1993 Mladí Američané

TV seriály

2019 Pennyworth (TV seriál)
Sandie Shaw (S01E08)
Gotham (TV seriál)
Vetřelci (S05E02)
2018 Gotham (TV seriál)
To je zábava (S04E18)
Střepy zrcadla (S04E12)
2017 Gotham (TV seriál)
Žnec děsu (S04E02)
Duchové (S03E12)
2016 Gotham (TV seriál)
Dívej se mi do očí (S03E03)
Na svobodě (S02E20)
2015 Gotham (TV seriál)
Rudá kápě (S01E17)
2009 Dark Blue (TV seriál)
2007 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kdo a co (S08E06)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Létavice (S06E04)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Viva Las Vegas (S05E01)
Falešní hráči (S04E13)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nic není samozřejmé (S04E01)
Cizinky ve vlaku (S03E19)
Zbloudilá střela (S03E13)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nic není, jak se zdá (S03E05)
Sledovaný (S02E19)
Prst (S02E14)

Producentská filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2010 Dark Blue (TV seriál)
Personal Effects (S02E10)
Dead Flowers (S02E09)
Shell Game (S02E08)
další epizody (10)
2009 Dark Blue (TV seriál)
A Shot in the Dark (S01E10)
Betsy (S01E09)
Venice Kings (S01E08)
další epizody (10)

Fanoušci tvůrce