Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Angelika se de facto neustále chová jako úplná kráva, přesto po ní z nepochopitelnýho důvodu nějak všichni toužej. Filip by překážel, takže se ho scénáristickým řízením osudu zbavíme a můžeme Angeliku uvrhnout přímo do srdce moci a neřesti. Tomu dá, tomu taky, ale Ludvíku Sluníčkovi neodpustí. Hrdá to žena. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak lze ve filmu zpodobnit dvůr krále Ludvíka XIV.? Jako místo nekončících intrik, jako úžasné výpravné prostředí pro přinejmenším průměrný pornofilm, a do třetice jako místo kde se jistá Angelika již potřetí vrací na plátna kin, resp. nějakou tu obrazovku. Neboť v sérii filmů o Angelice jsou i takové události jako morová epidemie jen vedlejší epizodkou, jimiž (to si přiznejme) fešná šlechtična proplouvá na své životní pouti za štěstím. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tady scenáristé řezali do živého masa, protože snímek pracuje s motivy pouze druhé poloviny stejnojmenného románu. Celé manželství Phillipa a Angeliky je totiž zredukováno na předtitulkovou scénu, poté dojde k propojení zápletek s Bachtiarim bejem a Rákoczim a soupeření s paní de Montespan o královu přízeň vrcholí ve scéně hrozivé černé mše. Přestože se tvůrci filmu v závěru od předlohy značně odchýlili, film drží pohromadě díky nepostradatelnému Desgrezovi (v knize se vyskytuje na několika stranách, ale i na tak malém prostoru si stihne s Angelikou znovu zasouložit). Filmová Angelika a král nedosahuje úrovně svých předchůdců, obsahuje však důležité poučení: nedebilkuj a nedělej na nepřítele dlouhý nos, i když vás dělí těžké dubové dveře. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Sadistický Arab Batchary-Bej, krásný, nedoceněný a obětovaný Rákóczi, charismatický král Ludvík a naprosto bezcharakterní, schopná nebo spíš všehoschopná prostopášná Angelika, která všechny sobecky využívá, po použití a využití odhazuje a kterou přesto všichni milují. Proč? Protože je hezká, kromě vzhledu je to jinak průměrná drškující ženská, nevím, proč o ní ve filmu všichni mluví jako o obdivuhodné figuře a skvělé osobnosti. Ne že bych neznala podobné potvory ze života, někdy to tak prostě je. Je to moje nejmilovanější dobrodružství, kde se to událostmi jen hemží. - Pozor, spoiler: Dvorský lesk, sláva, intriky a nezapomenutelné scény jako jsou: úmrtí druhého manžela Filipa hned na začátku, večerní návštěva opuštěného sídla s alchymistou, večerní návštěva u krále, kde si najednou bezcharakterní Angelika k údivu mnoha žen vzpomene na morálku a ctnost a krále překvapivě, vzhledem ke své veselé a hrabivé povaze, z úcty k J.P: odmítá. Následují šaty napuštěné jedem a následné hysterické ubití roztřesené služky ("Terezo! Mluv, kdo ti to poručil! Dělej, mluv už konečně!", přes koupací scénu u vody, satanskou mši s novorozenětem, zabití oddaného trpaslíka až po Angeličino bušení na zamknuté dveře: "Joffrey!" a odjezd na kočáře dalším dobrodružstvím a postelím vstříc. Všechno už tu bylo citováno, všichni to notoricky známe. Jen na jedno si nevzpomínám a zkusím to někdy spočítat. S kolika muži se Angelika vyspala, jo, souhlas, to budou dost vysoká čísla (sic v pozdějším dílu přísahá manželi: "Ne! Byla jsem ti věrná!"), kolik mužů kvůli ní zemřelo a kolikrát zaznělo jen co někam vejde aniž otevře pusu: "Angeliko, vy jste tak báječná! Tak chytrá! Tak perfektní, máte můj hluboký obdiv."  No, a stejně mám tuhle nanejvýš zdařilou, nenáročnou ptákovinu o jedné vypočítavé potvoře ráda! Pěkná pohádka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama