Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem se fakt bál... Ty satanistické rituály byl pro mne v sedmi letech fakt terno a košile napůštěná jedem noční můrou... Nyní jsem starší a kouzlo se tak nějak vytratilo, výprava, kostýmy a prostředí opět na výbornou, nicméně dějově neskutečný výplach, mé hodnocení je značně ovlivněno nostalgií a (navzdory mé sexuální orientaci) i krásou Michèle Mercier a jejím perfektním hereckým schopnostem... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Angélique et le roy". Romanticko historický príbeh krásnej Angeliky, markízy anjelov pokračuje. Tretí diel nesie názov "Angelika a kráľ". Cieľavedomá, okúzľujúca Angelika stúpa na spoločenskom rebríčku dekadentnej francúzskej šľachty čoraz vyššie. Stane sa významnou, dôležitou členkou kráľovského dvora. V úchvatnom prepychu Versailles, svojou krásou a vášňou očarí i samotného Ľudovíta XIV. Ani mocný Kráľ Slnko nedokáže odolať jej šarmu. Ona však miluje jedine svojho Joffrey De Peyraca. *** ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mocnému půvabu Angeliky podlehne i samotný vládce Francie, král Ludvík XIV. Angelika však pevně odolává, i když u dvora je považována za královu milenku. Ta si to však radši v posteli rozdá s rebelujícím uherským princem Rákoczim. Neskutečná šlapka, ta Angelika naše. V samotném závěru se Angelika opět setkává s milovaným Žofrejem, ale ten před ní utíká..... ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Držte se jedeme z kopce dolů. Už předchozí díl začal být lehce otravný a trojka tu sérii doslova zlomila a možná i přesně v půlce. Už je to tu pořád dokola a Angelika jen potvrdila to, co začala nabývat už v předchozím díle a to, že se stala velkou románovou děvkou zlatokopkou a nikoliv pomstychtivou milující vdovou. Což je chyba. Moc a peníze jsou přeci více než láska. A co scénář nechtěl tak je znovu zrození stále milovaného Jofreya. A já se ptám: Proboha proč? U předešlého dílu horší čtyři tak tady už musím říci lepší tři :-)… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při dalším pokračování dobrodružství svůdné Angeliky jsem vypil sedmičku červeného vína od kámošů z Jižní moravy /prej dobrej ročník / a už mě zbývá jen jedna flaška a dva díly při mé "sobotě s Angelikou". No nechci domejšlet jak budu vypadat při posledních minutách záverečnýho dílu. Hold romantika s námi romantiky tělem i duší dělá divy. Divy, ale nedělá jen sedmička vína, ale i Angelika, která se mezitím úspěšně vyprcala až ke královi Ludvíkovi XIV a i tak stačila ještě voject asi tři další chlapy, mám dojem že ta je výkonější než James Bond. Kouzelně nasnímané prostředí Versaille ve spojení s nádhernou hudbou Mišela Magneho doslova vyzývá si objednat zájezd do Versailles, jenže když tam pak stojíte nejsou tam ty poloteplouši a dvorní dámy v úžasných kostýmech, nehraje tam hudba Magneho a už vůbec tam není Angelika, ale přesto při pohledu na Apolonovu kašnu ve Versailleský zahradě jste rázem myšlenkama zase s Angelikou a prožíváte s ní všechny nebezpečné situace, intriky, dobrodružství a znovu nalezenou víru v lásku ke svému Pejrakovi. Jsem strašně rád, že toto všechno tento díl nabídnul, protože tohle obyčejnému smrtelníkovi život prostě nabídnout nemůže. /POZOR MÍRNÝ SPOILER/ Naštěstí může i život nabídnout nejkrásnější moment tohoto filmu a to je ten zamilovaný pohled Angeliky a Pejraka, když se opět spatří....ach jak krásně zahrané, bylo to vůbec zahrané ? /KONEC SPOILERU / Sice jednoduchý děj, ale jak chcete odstřelit příběh ve kterým jde ženská za hlasem svýho srdce s takovým odhodláním, že přitom dá i pařížskýmu žebrákovi, tohle my, romantikou nasáklí junáci prostě hůře hodnotit nemůžeme. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama